Jikle Sorunu Yardım

Beyler abiler şimdi jikle yukarıdamı açık oluyor yoksa aşağıdamı aşağıya alınca motor stop ediyor bide jikleyi açınca performansa etki edermi?

Profesyonel değilim ama anlatıyım :)

Jikle soğuk havalarda motoru ısıtmak için kullanılır jikle açıkken yol zaten gidilmez (gidilmemelidir) benim motorumda aşağıda iken açık oluyor bilmem diğer motorlarda durum nedir. Motoru çalıştırınca rölantide yüksek devir almanı sağlar jikle buna bakarak da aşağıda mı açık yukarıda mı açık anlayabilirsin (olmadı kullanım kılavuzuna bak bi)

en aşağıda jiklen kalpalı yani normal konumda orta ve bir üst var en üst ilk soğukta çalıştırırken kullan 15 20 saniye sonra ortaya al 1-2 dk sonra en alt kademeye

en aşağıda jiklen kalpalı yani normal konumda orta ve bir üst var en üst ilk soğukta çalıştırırken kullan 15 20 saniye sonra ortaya al 1-2 dk sonra en alt kademeye

Demek ki motordan motora fark ediyor. Ybr de jikle üstte kapalı altta açık oluyor ortası da yok.

Jikle: Hava yakıt karışım oranında, yakıt miktarını artmasını buna oran ile hava miktarının ateşlemeye yetecek kadar dengelenmesini sağlayan düzenektir. Karbüratörlü motorlara mahsustur.

Jiklede iki mod bulunur. Birincisi off konumudur. Motorun rolanti dengesinde bulunmasını. Hava yakıt karışımının fabrika ayarlarında olması gerektiği konumu sabit kalmasını sağlar. İkinci mod da ise yakıt akışını jet aralığını arttırarak, iğneyi kaldırarak yapar ancak hava kanalını açmaz. Bol yakıt ile motorun ilk ateşlemesine destek verir, Çok fazla destek vermediği için motorun boğulmasına neden olmaz. Bunu jikle olmadan da gaz kolunu çevirerek kendinizin sağlaması mümkündür. Biraz hassasiyet ve deneyim ister. Birde üçüncü konum vardır. Son jenerasyon karbüratörlülerde görülür. ikinci kademede ateşlemenin gerçekleşmediği yüksek rakımlı yahut çok soğuk iklimlerde hem hava hemde yakıt akışını maksimum seviyede ateşlemeye verilmesini sağlar.

Sizde iki kademe var, stop ettiği konuma aldığınızda biliniz ki jikle devrededir. Ve biliniz ki motorunuzun karbüratör ayarında bir sıkıntı vardır. Muhtemelen şu an yakıt sarfiyatınız yüksektir. Aksi halde jikle açıldığı zaman motor stop etmez, tekleme yapar, ama stop hop diye stop etmez. İlaveten jiklenin açık olması motorun max tork ve bg oranını değiştirmez. Performansa etkisi olmaz. Sadece yakıt sarfiyatını arttırır. Jikle açık iken seyahat etmeniz, motora yakıt sarfiyatı ve hararet açısından etki eder. Aşırı hararetin sonuçlarından başka bir sorun ile karşılaşmazsınız. Bu durum da zaten hiç istenmeyen bir konudur.

bende daha farklı jikleyi çekiyorsun motor kısmından tık diye bi ses geliyor soğuk havalarda jiklesiz çalışmıyor zaten motora daha fazla benzin çekiyor motor yüksek devirde çalışıyor sabit dururken bile 4000 devirde duruyor benim motor ve motor sesi baya değişiyor bildiğin ses kirliliği yapıyor motoru jikle ile çalıştır motor ısınınca jikleyi kapat benim uyguladığım yöntem bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar