Jikle problemi mi , normalmi? (Focus-125)

Keeway Focus-125 scooter sahibiyim.
200 km de.

Ilk calistidigimda bi 4-5 dakika gaz vermem gerekiyor.biraktigimda ya hemen stop ediyor yada sarsintili bir sekilde bir sure calisip sonra duruyor.

Motor rodajda oldugu icin onceleri onemsemedim ama 200 km oldu , rodajin en onemli kisimlari tamamlandi.

Ilk calistirmada jiklenin devreye girip isinana kadar gaz vermesi gerekmezmi? Yoksa sadece motor calisana kadar mi devrededir.? servise gitmelimiyim?

Birde kimi zaman goruyorum , adam cikariyo motoru , calistirip 20 sn. sonra gazlayip gidiyor. Benimse mutlaka motor iyice isinana kadar beklemem lazim.
Aksi taktirde gaz yemiyor. Bu zamanla duzelirmi , her biniste beklemem mi lazim yoksa.

Deneyimlerinizi ve onerilerinizi paylasirsaniz sevinirim
tesekkurler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende keeway kullanıyorum ama chopper bizdede aynısı oluyo sizin jikleniz naısldır bilmiyorum ama bizde jikle elle önce açılıyo çalışıtırdıktan sonra 5 - 10 sn bekleyip ikinci kadaeme olan yarı açık konuma getirilip yaklaşık 1 dk felan gaz veriyoruz sonra gazı bıraktığında hala çalışması normal ise jikle kapatılıyo tamamen ve yola devam ...

kardeş otomatik ciklelerde ilk çalıştıktan sonra gaz vermemen gerekir aslında.yani sabah çalıştırdığında motoru gazı azcık açıp çalıştırısın sonra gazı bırakırsın.devir önce yüksek çalışır motor biraz ısındığındada normal rölantiye dönmesi gerekir.bende yamaha cygnus var.onlarda da otomatik cikle var. sabah ilk çalıştırmada hafif gaz açıp marşa basıyorum.çalışınca da elimi çekiyorum gazdan
önce devir yükseliyo sonra da normale dönüyo ve 45-50 sn içinde yola çıkabiliyorum.sen de sabah ilk çalıştıracağında çalıştırdıktan sonra gaz vermeyi bırakıp denedin mi hiç?

dostum rolantin düşük olabilir rolantin düşük değilse jiklen arızalı olabilir servise göstersen iyi olur

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
focuslu kardeş bak scoter larda hemen hemen hepsii otomatık jıgledır motoru calıstırdıktan sonra gaz verme arkın dedıgı gıbıde motor ılk basta yuksek rolantıde calısır daah sonra ısınınca devrını alır zaten.haa bak rolantın dusukse stop eder ona bı bak kac devırde olduguna.gerekırsede servıse gıt yapsınlar 2 dk

Diger arkadaslara katiliyorum. Scooter'lari bilmiyorum ama benim bildigim, genelde jikle acikken gaz verirsen bujilerini daha erken karartirsin. Serviste bujilerine de baktir dostum belki sorun onlardadir.

rolantini yükselttirmeyi deneyebilirsin...eminim faydalı olacaktır...

Alet otomatik jikle , rolanti ayari normal gibi , isindiktan sonra gayet iyi bir sekilde calisiyor.

Ama ilk calistirmadan sonra eger gaz vermezsem ya hemen stop ediyor yada 15-20 sn sonra. Sanirim jikle bozuk benim. Ben bi servise gidecegim anlasilan.

cevap veren arkadaslara tesekkurler.

Alet otomatik jikle , rolanti ayari normal gibi , isindiktan sonra gayet iyi bir sekilde calisiyor.

Ama ilk calistirmadan sonra eger gaz vermezsem ya hemen stop ediyor yada 15-20 sn sonra. Sanirim jikle bozuk benim. Ben bi servise gidecegim anlasilan.

cevap veren arkadaslara tesekkurler.

Usta bence de tespitin doğru senin jikle de bir problem var en kısa zamanda bi servise gitmen gerekiyor. Kolay gelsin..

aynı sorun bende de var ısınmasını beklemem gerekiyor servisle konuşmuştuk pek bir şey yapılamaz demişlerdi ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar