jawa style hakkında

selam arkadaslar eskiden olduğu gibi tekrar jawa style aldım aldıgım motor daha once elektronik ateşlemeli imiş sonradan platin liye cevırmısler bende elektroniğe çevirmek ıstıyorum gerekli olan elektronik ateşleme sıstemıni nereden bulabılırım _? birde ön fren merkezi hidrolik kutusu fren kolu dahil sımdıden tesekkurler :rendeer:
boyadan sonra toplarken cektim
http://img693.imageshack.us/img693/6990/metindemirba0446.jpg
toplandıktan sonrakı hali de bu ama daha değişim bitmedi
http://img100.imageshack.us/img100/7731/metindemirba0447.jpg

Son düzenleme:
nerden buldunda aldın benzin canavarını
hayırlı olsun kazasız belasız

2 zamanlı 125cc motorlar 160-170 arası hız yapıolar ama jawalarda 2zamanlı olmasına ragmen üstelık 350cc 130 civarında kalıo bence een az 220 falan görmesi gerek bununnedenini bilen warmı acabaa?????

Ankara hamamönü baki bayraktarda bulabilirsin.0312 3113826 kargoyla teslim ederler.

Aslında benimde gönlümde eski 2 zamanlı motorlar var ama hem yakıtı hemde iyi bir usta bulamamak bol bol masraf yapmak korkutuyor. Tebrik ederim çok güzel yakışıklı olucak çok az bir işi kalmış gibi.

2 zamanlı 125cc motorlar 160-170 arası hız yapıolar ama jawalarda 2zamanlı olmasına ragmen üstelık 350cc 130 civarında kalıo bence een az 220 falan görmesi gerek bununnedenini bilen warmı acabaa?????

Bakımlı temiz bir jawa 160 a rahat çıkar.

Sebebi jawanın motor kültürü gelişmemiş dönemde çıkması.O zamanlar araba yağı koyarlarmış motorlara,2t yağ ne çoğu bilmezmiş bile.Piyasadaki jawaların çoğu zamanında iyi kullanılmadığı için çöptür o nedenle.

ilginiz için tesekkur ederım konuyu actım bı sure gıremedım işlerim yuzunden airhead yarın ilk işim orayı aramak olacak saol cihangir151 baktım ama inan bişey anlamadım mekanik olsa az cok anlıyorum ama elektrık işinden pek anlamıyorum :(

selam arkadaslar eskiden olduğu gibi tekrar jawa style aldım aldıgım motor daha once elektronik ateşlemeli imiş sonradan platin liye cevırmısler bende elektroniğe çevirmek ıstıyorum gerekli olan elektronik ateşleme sıstemıni nereden bulabılırım _? birde ön fren merkezi hidrolik kutusu fren kolu dahil sımdıden tesekkurler :rendeer:
boyadan sonra toplarken cektim
http://img693.imageshack.us/img693/6990/metindemirba0446.jpg
toplandıktan sonrakı hali de bu ama daha değişim bitmedi
http://img100.imageshack.us/img100/7731/metindemirba0447.jpg

İyi akşamalar...
Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın. 1992 model 350 TS sahibiydim. Kısa süre önce sattım. Elektronik ateşleme devresini ne yazıkki Türkiye'nin hiçbir yerinde bulamadım. Ankara Antep Adana yada Konyada aramadığım yer kalmadı. Bu yüzden vazgeçin derim. Zaten platin sisteminiz sağlıklı ise sorun yaşamayacaksınız. Neden elektroniğe çevirmek itediğinizi aktarırsanız sanırım daha fazla yardım bulabileceksiniz.
Fren merkezini bulmanızda güç. Bir arkadaşımda aynı sorunu yaşadı. Tamiri yoluna gitmeyi deneyin. Burada birkaç arkadaşım var. Eğer onlarda varsa, sizinle paylaşırım. Aslında sistemi son derece basittir ve daha az sorun yaşarsınız. Bence var olan sisteminizi iyileştirmeyi deneyebilirsiniz.

İyi akşamalar...
Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın. 1992 model 350 TS sahibiydim. Kısa süre önce sattım. Elektronik ateşleme devresini ne yazıkki Türkiye'nin hiçbir yerinde bulamadım. Ankara Antep Adana yada Konyada aramadığım yer kalmadı. Bu yüzden vazgeçin derim. Zaten platin sisteminiz sağlıklı ise sorun yaşamayacaksınız. Neden elektroniğe çevirmek itediğinizi aktarırsanız sanırım daha fazla yardım bulabileceksiniz.
Fren merkezini bulmanızda güç. Bir arkadaşımda aynı sorunu yaşadı. Tamiri yoluna gitmeyi deneyin. Burada birkaç arkadaşım var. Eğer onlarda varsa, sizinle paylaşırım. Aslında sistemi son derece basittir ve daha az sorun yaşarsınız. Bence var olan sisteminizi iyileştirmeyi deneyebilirsiniz.

saolun tesekkur ederım platin sistemini sevmediğim (anlamadığım) için elektronik ateslemeye gecmek ıstıyorum illaki bulunur fren merkezi sorununu hallettim şimdi iş kaldı platinlerden kurtulmaya platinler aslında daha yeni ama dediğim gibi anlamadığım için değiştirmem lazım motorum fabrıkadan cıktığı gibi full orjinal bırtek boyasını yeniledim yan sanayi parça girmez inşallah motoruma :) lastikleri bile 14 senelik yani fabrikanın taktığı lastikler :) orjinal elektronik ateşleme sistemi bulurum inşallah

Umarım bulabilirsiniz. Ancak sistemin sevmediğiniz yanı, eğer ayar işlemi ise, zahmetli ama basittir. Tek sorun her ateşleme platinin ayrı ayrı ayarlanması ve ayrı ayrı avans verilebilmesinden kaynaklıdır. Orjinal ateşleme bulabilseniz bile bobin ve diğer ekipmanları bulmanız zor olacak.

pilatinden elektronige dönüşümler pek düzen tutmaz. iyi ayarlanmı bir platinde çok sorun yaşamazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar