Yakıt konusunda boş konuşan çok. Kafasına göre sallıyor insanlar.
İki zamanlı motor dört zamanlının nerdeyse iki katı güç üretir. Yani 250cc iki zamanlıyı 250lik dört zamanlı ile kıyas etme. Yakıtı fazla olur ve çok güçlü olur doğal olarak. Yani insanlar gidiyor çift silindir 350 cc jawayı 125lik cup ile kıyaslıyor çok yakıyor diyor. Öyle kıyaslarsak tabi çok yakar.
Ortalama yakıtları 100kmde 4 5 civarıdır. Tabi kullanıma ve motorum durumuna bağlı olarak azalabilir çoğalabilir.
Planet katır gibidir. İçlerinde en çok yakanı. Seri atak değil ama 1 ton yükle gitmem demez. Hantaldır çok güçlüdür.
Jawa yakıt olarak ortada. Uzun yolda şişer. Eksoz sesi yeter. Çok oturaklı gider uzun yolda. 180 civarı hız yapar. Tip ve kullanıö olarak en sevdiğimdir.
Mz tam bi Alman mühendislik harikası. Tek silindir çok iyi tork var. Kısa mesafede kalkışta çoğu motor geçemez. Uzun mesafede jawa geçer ancak. Dahada uzhn mesafede jawa şişer mz geçer

parça sıkıntısı hiç çekmedim. İnternette her parçası var. İçlerinde en az yakanıdır. Ben mz kellesini enduro motora takıyorum ordan biliyorum.
Mz tavsiyemdir. Almanı bulunur internette çok. Yeni model alsanda olur.
Bu üçüde piyasadaki motorların çoğundan iyidir. İyi bi karbüratör ayarıyla yakıtıda azalır.
Jawa şişer dedim ama uzun yolda sıkıştırırsan şişer. 10 15 dk soğumasını bekleyip devam edersin.