Janttaki zincir yağı nasıl geçer ?

arkadaşlar ne kadar uğraşırsam uğraşıyım motosikletimin arka jantındanki zincir yağlarını geçiremiyorum hangi madde ile geçer bilen varmı yardımcı olursa sevinirim :pr::pr:

Benzin 100% çözüm test edildi onaylandı:cat:

Yünlü eski çorap var ise deyme keyfine, yünlü/bezi benzin ile ıslatıp sil, bu kadar, lastiklere bulaştırma diye uyarmaya gerek yoktur herhal.

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
Mazot ile temizleyebilirsiniz . Jantta kir denen bir şey kalmaz , ilk günkü gibi tertemiz olur . :cat:

Motorcu Muhabbeti nde bulaşık süngeri ve şu an hatırlayamadığım bir maddeyle temizliyordu. Videodan daha net bilgi alabilirsiniz, ne kullanıyordu hatırlamıyorum ama boyalı janta benzin zarar vermez mi hocam?

Buralarda veriyorlar..
Ne için alacağınızı söylerseniz verirler.

Bazı yerler benzin vermiyor millet kendini yakar diye :queen:

bazı istasyonlar veriyor
bazılarıda ruhsat bilgisi alıp o sekil veriyor.
polis kontrolünde yolda kalmıs araç muamelesi yapıyorlar

Depoyu aç bi boru bul, az hüplet , sür beze-sünegere sil gitsin bu kadar basit:thumleft:

Zincir temizliğini hangi maddeyle yapıyorsan onu kullanabilirsin. Zincir temizleme spreyleri veya gaz yağı olabilir.

mazotla değilde benzinle temizlesem bi zararı olurmu arkadaşlar ?

Hiçbir zararı olmaz, lastiklere aks ettirme gereğinden fazla kullanmayacaksın zaten, bir beze ıslatıp silip geçeceksin, kullanacağın miktar topu topu yarım soda şişesi, bir elinde benzinli ıslak bez, diğerinde kurulamak amaclı bir bez bu kadar basit.

jantın sonradan boyalıysa sökebilir, inceltici özelliği var
Ama öle ahım şahım bi zararı yok, zaten az bi sürüp sileceksin

Son düzenleme:
yıllrdır mazot ya da gaz yağı kullanırım hem zinciri hem de jantı temizleyebilirsin hele mazotu bi bezle janta sür çıkan sonuca sen bile inanamazsın

Aynı sorun bende de vardı. Metrodan 8 liraya balata temizleyici sprey aldım. Foş foş sıktım. Ne yağ kaldı ne toz, lastik ilk günkü gibi oldu. Bez felan da kullanmaya gerek yok, sıktığın yüzeydeki tüm kiri yağı uçuruyor. Tavsiye ederim. Bi sonraki İncir temizliğini de bu spreyle yapasım geldi. O ringlere zarar verir mi araştırmam lazım ama.

1 litre gaz yağı alıp diş firçasıyla zinciri temizliyorsun... pırıl pırıl oluyor ..

Temizlik malzemeleri satan yerlerde Asprin diye camsil tarzında bir madde var.Tamamen zararsızdır (Evlerde koltuk lekeleri vs kullanılıyor)ben onu kullanıyorum.Zincir temizliğide dahil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar