Jantta çizikler

Merhaba bu gün motorumu detaylı temizleyeyim diye indim arka jantı silmeye geçtiğimde eşekliğimden olsa gerek zinirden fırlayan ve ya başka yerlerden gelmiş pislikler bayağı kaplamıştı jantımı ve bildiğiniz sarı yeşil süngerin sarı kısmı ile çıkmıyordu bende çevirdim arkası ile yeşil olan taraf yani başladım jantı silmeye :queen: pislikler çıktı zor da olsa ama jant kuruyunca ortaya çıkan minik minik her yeri çiziklerle dolmuştu ne yapabilirim pasta cila ile geçer mi? :salut::salut::salut:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
2000 zımpara ile üzerinden geçip akrilik vernik ile vernikleyeceksiniz kesin çözüm.

pasta cila denenebilir fakat derin çizikler geçmez.

bence hiçbirşey uygulama , çizikler boyaya kadar inmişse dahada kötüleşir , zamanla kirlenip yıllandıkça göze batmaz unutursun , dahada kötüleşirse jantı kum raspası ile temizleyip statik boya attırabilirsin..

internetten azıcık bakındım ekte eklediğim jantlardaki çiziklerle hemen hemen aynı berki birazcık fazla bu adam pasta cila ile gayet güzel sonuç alıyor pazartesi günü araba yıkamacılardan birisine gidip pasta cila yaptırıp sonucu sizinle paylaşırım

ek: https://www.youtube.com/watch?v=rjSCLLrYsPA 4:52 den itibaren bakabilirsiniz

Son düzenleme:
Bulaşık süngerinin yeşil tarafı da çizmez boyayı yav.Üstünde kum falan kalmıştır.
Ama kafaya takma bence motorlar çizilir yani :D

jant sadece silmeyle değil maalesef ne yap ne et bir şekilde çiziliyor. Benim jantta da anlamlandıramadığım nokta şeklinde çizikler var. Taş sıçrama izi muhtemelen ama nerden nasıl sıçramış bilmiyorum. Jant silerken bulaşık süngeri kullanmak pek iyi olmayabilir gaz yağı ile jantı ıslatıp, orta büyüklükte bir bezin kirlendikçe temiz kısımlarına geçerek silmek gerekiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------

Bulaşık süngerinin yeşil tarafı da çizmez boyayı yav.Üstünde kum falan kalmıştır.
Ama kafaya takma bence motorlar çizilir yani :D
Kum pislik vs yeşil kısmın içine girip arkadaş sürttükçe jantı çizmiştir. Mikrofiber bezi kuma batırıp sonra da o bezi alıp janta, karenajlara filan sürtmeye benziyor:)

jant sadece silmeyle değil maalesef ne yap ne et bir şekilde çiziliyor. Benim jantta da anlamlandıramadığım nokta şeklinde çizikler var. Taş sıçrama izi muhtemelen ama nerden nasıl sıçramış bilmiyorum. Jant silerken bulaşık süngeri kullanmak pek iyi olmayabilir gaz yağı ile jantı ıslatıp, orta büyüklükte bir bezin kirlendikçe temiz kısımlarına geçerek silmek gerekiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------

Kum pislik vs yeşil kısmın içine girip arkadaş sürttükçe jantı çizmiştir. Mikrofiber bezi kuma batırıp sonra da o bezi alıp janta, karenajlara filan sürtmeye benziyor:)

deneyeceğim bidahakine muhtemelen dediğiniz gibi yeşil yarafın içindeki pislikler de çizmiş olabilir. bu çizikler için pasta cila yaptırıp üstüne de mt 125 yazan yamaha stickerleri var ama böyle geniş olanlarından beyaz onları yapıştıracağım hem daha sportif bi görüntüsü olur hemde jantımı bi nebze korumuş olurum https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...Zit4o0uy1shrAOOZPppEBXL0UF_7aOHsLizVUcO3VEsk_

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar