Jant şeritleri hakkında

slm arkadaslar son zamanlarda modası olan jant serıtlerınden bır tanede ben aldım mondıal 250mct kırmızı bır motora sahıbım bugun ankara yıba carsısındakı xxx adlı bır fırmadan guya kalıtelı olan bır serıt aldım. serıt fıyatları 4 tl den baslayıp 10a kdr cıkıyordu 10olanının en kalıtelı oldugunu belırttı bırde ıcınde serıt apartı vardı eve geldım ztn motorun bakımı gelmıstı
arka tekerı sokunce hazır teker bostayken ( cıkarmısken ) serıdı yapıstırıyım dedım .
alet cok dandık nasıl calısıyor anlaması guc
ve serıtı elımle cekeyım dedım
jant yuvarlak oldugu ıcın serıt donmuıyor sonucta kıvrım yok uzerınde
ve kopa kopa yamuk yumuk bır serıt cektım :S
gercı aksam bakınca yamuklugu bellı olmasada gunduz bellı edıyor kendısını
bu tur aksılıkler basıma gelınce on janta ellemedım bu konuda bana yardımcı olabılecek arkadaslar varmı acaba ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:00 ----------

sanırım kimse yardımcı oLmayacak ?

Hocam yine böyle bi topic açılmıştı ve yanlış anımsamıyorsam fön makinesiyle ısıtarak şekil vererek yapıyorlardı :) Tam emin olmak için lütfen o konuyu bulursan faydasını görürsün... Konuyu okuyan arkadaşlarda yardımcı olacaktır malum saat geç sahur vakti o yüzden yazan olmamıştır. Ama dediğim gibi fön makinesiyle ısıtarak şekil veriyorlar diye okumuştum.

abı o dedıgın benım bıldıgım folyolu yapıstırmalarda sıcaklık verılerek sekıl verılıyor dıye bılıyorum ama senın dedıgın gıbıde olabılır sınır oldum adeta :(
cvp verdıgın ıcın ayrıyetten tsk ederım

hangi konuda yardım istediğini açıkcası ben anlamadım arkadaşım...

Hangi konuda?

1-Kaliteli jant şeridimi istiyorsun?

2-Aparatın nasıl kullanıldığınımı bilmek istiyorsun?

3-Yapıştırdığın jant şeridini nasıl sökeceğinimi bilmek istiyorsun?

4-Jant şeridini nerde çektirebilirim'mi diyorsun?

5-Verdiğim 10.00tl.yi geri nasıl alırımmı diyorsun?

6-HANGİSİ SENİN SORUN????

şeridi jantta cekmek zor bişey aslında.ben hiç şeritle falan uğraşmadım.elektrik bandı ile şeritledim jantımı,gayette güzel oldu...:)

abı o dedıgın benım bıldıgım folyolu yapıstırmalarda sıcaklık verılerek sekıl verılıyor dıye bılıyorum ama senın dedıgın gıbıde olabılır sınır oldum adeta :(
cvp verdıgın ıcın ayrıyetten tsk ederım

Keşke yardımcı olabilseydim. Bende tam emin diilim yinede hatam varsa arkadaşlar düzeltirler... Ben teşekkür ederim.

Onları sök, kendinden eğimli, parça parça jant şeritlerinden al, onları kolay yapıştırırsın.

hangi konuda yardım istediğini açıkcası ben anlamadım arkadaşım...

Hangi konuda?

1-Kaliteli jant şeridimi istiyorsun?

2-Aparatın nasıl kullanıldığınımı bilmek istiyorsun?

3-Yapıştırdığın jant şeridini nasıl sökeceğinimi bilmek istiyorsun?

4-Jant şeridini nerde çektirebilirim'mi diyorsun?

5-Verdiğim 10.00tl.yi geri nasıl alırımmı diyorsun?

6-HANGİSİ SENİN SORUN????

dalgamı gecıosun kardes ? derdım 10 lıra degıl sacma sapan yorum yapma derdım serıdın yamuk yapıstırılmıs olması ve gerı sokulmemesı.
yardım ıstedık dovmedıgın kaldı bu sekılde yorum yapacaksan eksık olsun.
motorcuyuz kardesız dersınız soru sorarız
kufur etmedıgınız kalır .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 ----------

Onları sök, kendinden eğimli, parça parça jant şeritlerinden al, onları kolay yapıştırırsın.

hmm guzel fıkır umarım o sekılde vardır. bu serıtler aksamları cok hosuma gıdıyor =) yrdımnız ıcın cok tsk ederım.

dalgamı gecıosun kardes ? derdım 10 lıra degıl sacma sapan yorum yapma derdım serıdın yamuk yapıstırılmıs olması ve gerı sokulmemesı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:28 ----------

hmm guzel fıkır umarım o sekılde vardır. bu serıtler aksamları cok hosuma gıdıyor =) yrdımnız ıcın cok tsk ederım.

Niçin sadece 5. yazdığım maddeye takıldın?...

Halbuki diğer sorduklarımda senin sorunlarını izah etdecek nitelikteydi,fakat sen direk 5.maddeye takıldın ve 5. maddenin cevabınıda kendin verdin...

Demekki 10.00tl.'nin peşinde olan birisi değilmişsin bunuda anlamış oldum.

İncilticek bir şey yazdıysam özürdilerim...Fakat sen beni inciltin,ben bunun için senin özür dilemeni istemicem,o nezaketin bende kalmasını isterim...

İyi geceler...

Rica ederim. Bu şekilde şeritlerden var; ben kendim uyguladım ve 2,5 senedir kullanıyorum:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ant-seridi-16-17-18-inc-jantlara-uygun/detay?

Basliga baktigimda mutlaka okuyun yaziyordu...
Mutlaka okudum...
Simdi apisip kaldim...
Ne yazsam acaba diye düsünüyorum... :pale:

Ne yazsam, ne yazsam?????

Basliga baktigimda mutlaka okuyun yaziyordu...
Mutlaka okudum...
Simdi apisip kaldim...
Ne yazsam acaba diye düsünüyorum... :pale:

Ne yazsam, ne yazsam?????

Bende " jant şeridi kazaya sebebiyet verdi" gibi bir şeyler okuyacağımı sanıyordum. :pr:

Başlıklara "acil", "mutlaka okuyun"... gibi kelimelerin eklenmesinin yasak olması lazım aslında.

Fön makinası ile olan şeyin adı kaplama. 4 saatte motoru kaplattığım için biliyorum.

Arkadaş 10 TL biraz ucuz olmuş. Yan sanayi adi yada eskiden kalma yapışkanlar olabilir.
Çünkü benim yapıştırdığım öyle kolay kolay kopan cins'den değildi. Makasla kestim.
Bizim burda aparatı ile birlikte 25 TL, aparatsız olarak satışı 16 TL.dir.

Tek başına janta şerit çekmek gerçekten çok zor.
Tekeri mi çevireceksin. Aparat ile şeridi mi çekeceksin. Aparat dediğin o kadar da kaliteli bir şey değil. Çekmesi pratik istiyor. Pratik yoksa da biraz saksıyı çalıştıracaksın.
Aparatın kullanımı, şeritin nerden aparata takılacağına dair bir açıklama kutusunda yok. Olsaydı kimse burdan yardım istemezdi.

tolga ben komple tekerı soktum fkt benım serıtı cekerken kendılıgınden kopma yapıyordu o zaman dedıgın gıbı urun eskıden kalma olsa gerek adam en kalıtelısı bu dedı bende onu aldım anlıyacagın :S gece bakınca guzel duruyor yamuklugu ve kopmaları bellı olmuyor. ztn motorda mct 250 yan cantalar kapatıyor ama on janta napabılırım onu dusunuyorum. on janta henuz serıtı cekmedım bıle

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:08 ----------

Niçin sadece 5. yazdığım maddeye takıldın?...

Halbuki diğer sorduklarımda senin sorunlarını izah etdecek nitelikteydi,fakat sen direk 5.maddeye takıldın ve 5. maddenin cevabınıda kendin verdin...

Demekki 10.00tl.'nin peşinde olan birisi değilmişsin bunuda anlamış oldum.

İncilticek bir şey yazdıysam özürdilerim...Fakat sen beni inciltin,ben bunun için senin özür dilemeni istemicem,o nezaketin bende kalmasını isterim...

İyi geceler...

ıncelıgınızden dolayı bende ozur dılerım amacım dedgım gıbı 3un 5 ın pesınde kosmak degıl benım derdım jantın kotu olmaması kotu gorunumde olmaması.

Oracal marka kast araç kaplama folyosu var onunla şerit çekerseniz daha dayanıklı ve kalıcı olur diğer reklamcıların kullandığı folyalarda olur cantı sökmeye gerek yok biraz abartılmış bu şerit işi.Çok hafif esnetip cant yuvarlık kıvrımına göre yavaş yavaş yapıştırılıp aynı zamandada yapışkan folyonun alt kağıdı aynı anda alttan çekilerek uygulanır.

Jantı tabii ki sökmeye gerek yok. Takılı halde iken tekeri biri çevirir. Sizde yapıştırırsınız.
Tek kişi düzgün şekilde yapmak biraz stresli oluyor. Bazen sapmalar yapıyor.
Benim gibi simetri hastası değilseniz. Gelişi güzel kafanıza göre yapıştırabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar