Jant Şeritleri Hakkında Yardım Tavsiye

Merhaba arkadaşlar ben motosikletimin orjinal olan kırmızı şeritlerini değiştirmek istedim. Sökmeye çalıştım sökemedim sonra Motosikletim sarı olduğu için gittim sarı şerit aldım kırmızının üzerine çektim kırmızı şerit biraz daha ince olduğu için sarının altında gözükmedi neyse ki çekerken acemilik birde tek başıma aceleylen biraz baya bi yamukluklar var şimdi hem sarı şeridi hemde altındaki kırmızı şeridi en kolay şekilde nasıl çıkartabilirim kendim sökmeye çalıştım 2 3 cm kadar arka janttan sökebildim bunaldım sizden yardım istiyorum sarı şeridin yenisini aldım 2 kişi daha dikkatli bir şekilde yapıcaz inşallah önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum... :pr:
pic2765.jpg

Saç kurutma makikinası ile ısıtarak yada çok sıcak suyla yumuşatarak kolayca çıkarabilirsin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen ya ısıtıp ya da tiner kullanıp sökebilirsin başka yolu da yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
yanlış tür tiner kullanmışsin koklayinca kafa yapanini kullanıcaksin adi aklıma gelmiyor simdi selulozikti galiba

Kocaeli İl Temsilcisi
arkadaşlar cantlarınız boyalıysa asla selülozik tiner kullanmayın ve yanlış bir bilgidir, şeritleri çıkartacağım derken orjinal jant boyasınıda anında dökersiniz , ısıtmaya sözüm yok fakat bu tarz işlerde tiner kullanmak sağlıklı değildir demiyorum kesinlikle sağlıklı değil !!!!

kolay yolu benzine bakar....
cam sil fısfısına benzini koy...
5 dakikada sökersin....:cat:

Arkadaşlar Hepinize İlginiz için teşekkür ederim yarın denicem bakalım nasıl olacak sonucunu ve fotoları yüklerim inşallah olur. bakalım. :)

Saç kurutma makikinası ile ısıtarak yada çok sıcak suyla yumuşatarak kolayca çıkarabilirsin...

aynen ya ısıtıp ya da tiner kullanıp sökebilirsin başka yolu da yok

dostum aynı olayı ben geçen günlerde denedim. Saç kurutma makinesi işe yaramadı. Tiner işe yaramadı. Biraz tırnağımla sökmeyi denedikçe jantın da boyası çıkıyodu. Bende üzerine çektim. Yani işin çok zor acayip çıkmak bilmeyen bir şey. İnşallah bilen biri çıkar.

Burdan görebilirsin. http://www.motosiklet.net/forum/mt-...kerime-beyaz-serit-ve-beyaz-yanak-yapimi.html

yanlış tür tiner kullanmışsin koklayinca kafa yapanini kullanıcaksin adi aklıma gelmiyor simdi selulozikti galiba

arkadaşlar cantlarınız boyalıysa asla selülozik tiner kullanmayın ve yanlış bir bilgidir, şeritleri çıkartacağım derken orjinal jant boyasınıda anında dökersiniz , ısıtmaya sözüm yok fakat bu tarz işlerde tiner kullanmak sağlıklı değildir demiyorum kesinlikle sağlıklı değil !!!!

kolay yolu benzine bakar....
cam sil fısfısına benzini koy...
5 dakikada sökersin....:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
niye abi ya ben tiner ve bilimum varyasyonlarını severek kullanıyorum :)

Kocaeli İl Temsilcisi
niye abi ya ben tiner ve bilimum varyasyonlarını severek kullanıyorum :)

bana hatırlatta yarın akşam sana bi foto koyayım buraya :cherry: selülozik tinerle alakalı kendimden , ben bile bile lades dedim :) lakin ister istemez janta tiner sıçradı, allahtan sıçradı bide direkt dökeydim vay anam vay :)

motorun orjinal jantının boyasına ne olduğunu müsait zamanda resimleyip koyarım fakat benim için sorun yok bir kaç ay sonra kompresör alacağım için boyamak sorun olmayacak,

durduk yerde jantınızın boyasından olmayın kenar bantını çıkartacağım diye :)

bu arada senin nıcını gördükçe karnım acıkıyor belirtmeliyim :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ayran da göndereyım mi yanında iyi gider abi :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
toz şekerli sanayağlı ekmek :)

Kocaeli İl Temsilcisi
toz şekerli sanayağlı ekmek :)

çocukluğumuzda sofranın olmazsa olmazlarındandı sana yağı hatta daha önceleri yuvarlak tenekede vita yağları vardı (bitkisel) lakin allah eksikliğini göstermesin ama sana yağını mümkün olduğunca o şekilde yememeye çalışırım :)

tereyağından şaşmayacaksın helede bal ile karıştırıp yediğinde iyidir düz duvara tırmandırır, ve pati çekersin :cherry:

anladık sendende hayır yok bu saatte gideyim 5- 10 yumurta kırayım barim anca keser beni :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
benim kendime faydam da yok ama o kadar yumurta kasıntı yapar bu saatte..?!

Muhabbet aşmış :) Neyse bugün söylediklerinizi biraz deneme fırsatım oldu ilk sıcak suyla denedim azcık bişi çıktı felaket zorladı sonra mazot vardı onla denedim banamısın demedi saç kurutma makinesiyle sökeceğim kısa bi bölgeyi ısıtıp elimle yovuşturdum çok zor ama bi 5 10 cm zor olsa çıktı alttaki orjinal kırmızı çıkacak gibi durmuyorda sarı o kadar çıktı başka fikirleri olan arkadaşlar varsa bekliyorum motor yarım yamalak kaldı :) Bekliyorum :pr:

kardeşim tek yapman gereken benimde bizzat gördüğüm bir yöntem ve kesin bir yöntem. zımparalayıp jantın boyası çıkan yerlerini tekrar boyamak:) Ben çıkaramadım. Aynen senin gibi her yöntemi denedim. En son üzerine çektim yeni şeriti. Bence sen çıkarabildiğin kadar sarı şeriti çıkar. Sonra üzerinden düzgünce bir daha geç

kardeşim tek yapman gereken benimde bizzat gördüğüm bir yöntem ve kesin bir yöntem. zımparalayıp jantın boyası çıkan yerlerini tekrar boyamak:) Ben çıkaramadım. Aynen senin gibi her yöntemi denedim. En son üzerine çektim yeni şeriti. Bence sen çıkarabildiğin kadar sarı şeriti çıkar. Sonra üzerinden düzgünce bir daha geç
Zımparayla da denedim ıslatıp çıkartıyor ama jant boyasınıda kaldırıyor bıraktım az birşey kalktı diye daha iyi bir fikir gelene kadar saç kurutmayla devam edicem 1 ayda falan çıkartırım heralde :) malum iş güç :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar