Jant Şeridi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar
Motorum için şu 20 ytl ye satılan fosforlu jant şeritlerinden aldım. tam olarak nasıl yapıştırmak gerekiyor? Jantı önceden iyice tamizlemem lazım. birisi bana 10-15 cm lik seritler halinde yapıştırırsam daha kolay ve kusursuz olacağını söyledi. bu işi yapanların cevaplarını bekliyorum teşekkürler.

kardeş nasılsın?bende araştırdım ama yapan yokmuş bulunduğum yerde,bende alıp kendim yapmaya karar verdim ama beceremedim bir sürü şeriti ziyan ettim.el elden üstünmüş ama sana kolay gelsin :cherry:

ya kafanda o kadar büyütme azcık sabırlıysan 2 teker ortalama 5 dakika sürüyor ben ilkdefa bir kerede yaptım kusursuz yapamazsın ama o kadar da yamuk olmaz bak resminide koydum nasıl olmuş
tekerxv5.jpg

kardeş nasılsın?bende araştırdım ama yapan yokmuş bulunduğum yerde,bende alıp kendim yapmaya karar verdim ama beceremedim bir sürü şeriti ziyan ettim.el elden üstünmüş ama sana kolay gelsin :cherry:

eyvallar abi sağol sen nasılsın:)
işte ben de ondan korkuyorum zaten ama bakalım halledicez heralde.

KAPTANTIGER
ya kafanda o kadar büyütme azcık sabırlıysan 2 teker ortalama 5 dakika sürüyor ben ilkdefa bir kerede yaptım kusursuz yapamazsın ama o kadar da yamuk olmaz bak resminide koydum nasıl olmuş

evet güzel olmuş. bi jant için eşit uzunlukta 4 parça kullansam daha kolay olur kanaatindeyim. bi de işlemi yaptıktan sonra fon makinesiyle ısıtırsak daha iyi yapışırmış galiba. çok teşekkürler

O kadar da zor değil , biraz el becerisi ve göz varsa rahatlıkla yapabilirsin... Ben kendim çektim , hiç de şeritlere ayırmadım normal bant çeker gibi çektim artanını kestim...

Şekil 1-A:

cuma14azv9.jpg

bende kırmızı elektrik bantıyla bitirdim olayı.. Gerdirdim yapıstırdım.. Seritlerden bulamadım Bu fikir geldi aklıma, bence cok da güzel oldu...

Resim127Small.jpg

bence tek parça olarak yapıştır
benim aldığım şeritler parçalıydı çok iyi oldu diyemem.

Son düzenleme:
Arkadaş parçalara ayırınca hata yaptığında daha az ziyan olur diye düşündü herhalde. Bence bi parça kes dene sonra işin rengi belli olur zaten. Becerebilirsen tek parça daha sağlam olur çok parçalıya göre.

olay budur valla tebrik ederim:cat:

Teşekkür ederim.. Türk aklı işte geliyo bazı yer ve zamanlarda :queen:

Ayrıca tek parca. kac kere tanzikli suyla yıkandı banamısın demiyo... Tek sorun sert bi taş vb seylerle üstüne vurulursa bira parçalanır gibi oluyo ama goruntuyu bozmuyo.. Ne de olsa 0,50 ytl. Gider yeniden yaparım :bounce: :cherry:

kanka ben de yapmak istiyorum bu şeritten, çok hoşuma gidiyo ama benim jantlar küçücük:cherry:
nasıl durur bilmiyom. nasıl bi boyayla yapıyolar diye merak ediyodum ama elektrilçi bandı da iyi fikirmiş:cat:
bi deneyeyim bari :mrgreen: :)

jantı önce güzelce temizleyin bandı yapıştırmadan önce camsillerin püskürtme fıs fısı ile önce cok az ıslatırsanız yapıştıracağınız yüzeyi yapışkanlı yüzey hemen yapışmaz istediğiniz gibi cekersiniz bandı sonrada sackurutmayla parmağınızla üzerinden gecerek kurutun.
bide böyle deneyin bakalım nasıl olacak.
arabaların cam larına film cekerken bu tekniği uyguluyorlar:cat: :cat:
NOT: fıs fısın içine su koyun cam sille değil !!

türkceden hep sınıfta kalıyor dum beli oluyor dimi:pr: :pr: :pr: :pr: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

yok abi bana cümle komik geldi o kadar anlatmışsın sonunda suyla demişsin :cherry: :cherry: ayrıca türkçe'de pek bir sorun yok neler var bu forumda bir görsen:queen:

yok abi bana cümle komik geldi o kadar anlatmışsın sonunda suyla demişsin :cherry: :cherry: ayrıca türkçe'de pek bir sorun yok neler var bu forumda bir görsen:queen:

yazımı yazdım yolladım sonradan aklıma geldi şimdi bunlar camsil le denerler yapışkanı bozarlar diye not yazıp sonradan ekledim onu:queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
benim dediğim gibi deneyeniniz varmı sen denedinmi limp65

evet ben yaptım resimleri en kısa zamanda koyucam. yalnız fön makinesiyle geçmedim üstünden evden uzatma çek falan uzun iş:)

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
ben bugün öğleden sonra çekmeyi düşünüyorum.
bendekiler fosforlu 4 parça halinde olanlardan
ayrıca 4 parça olmasının asıl sebebi şu
janta daha kolay uyum sağlıyor çekerken, düz olanlarda yuvarladığında bozulmalar olabiliyor, bunun önüne geçmek için...

ps: öğleden sonra dediğim gibi jant şeridini çektim.
işte fotoğrafı...

Son düzenleme:
luxor harika olmuş çok yakışmış ya bu şeritleri nerden alıyoruz??

peki abilerim bu şeritten bende alsam yapsam honda todayimi olurmu??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar