Bugün akşam saat 15.00 gibi ilk sürüşümü yaptım. Evimin olduğu bölge tam bir enduro makina sürüş yeri gibi, inişler çıkışlar dik yokuşlar kavşaklar vs vs .
En zorlandığım şey makinayı evdeki merdiven altı boşluktan geri geri çıkarmak oldu. Makina çok ağır geldi bana. 15 cm lik 3 tane basamak var uzun aralı, oradanda indirdim. Neyse makinaya bindim, daha önce ybr 125 ile aldığım eğitimde olduğu gibi sağ ayak yerde debriyaj basılı vites 1 de makinayı çalıştırdım. Hiç gaz vermeden yavaş yavaş debriyajı bıraktım makinanın kavrama noktasını aklıma yazdım.Yine rolantide makinayı kaldırdım ve derken 1 saat kadar sürdüm. Benzin göstergesi yandı gittim Özkanlar daki BP istasyonuna benzin aldım. Ama 95 mi alacağım 97 mi alacağım derken Yücel abiyi aradım 95 oktan aldım. Tekrar oradan yavaş yavaş eve geldim. allah'a şükür kazasız belasız ilk günü mü atlattım. 1 saat boyunca hissettiğim şey sanki kızgın bir boğanın üzerinde idim. Makina çok ama çok torklu. 3 ay eğitimim olmasa ve direkt bu makinayı alsa idim kesinlikle ya düşerdim yada makinayı düşürürdüm. Hava 7 derece civarında idi ancak aldığım kıyafetler mükemmel korudular beni. Bir tek kaskın camı yavaşladığım zamanlar buğu yaptı. Güya buğu yapmayan camı var diye satılmıştı bana. Anlamadığım için satıcıya güvenmiştim ama camı buğu yaptı.
Kısaca ilk gün böyle idi. Şuna kesin karar verdim, bahsettiğim bölgede iyice sürüşümü geliştirmeden makinaya alılmadan yoğun trafiğe çıkmayacağım. Makina deli çünkü alışmam lazım.
ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR HUSUS : Motor almaya karar verdiğimde ilk önce ehliyetimi aldım akabinde 3 ay kadar kapalı bir pistte İzmirden çağatay hocadan eğitim aldım ybr125 ile. Forumlarda sık sık şu soruluyor motora yeni başlayacağım Fazer alayım mı? Enduro alayım mı vs vs vs. Ben bugünkü deneyimimde şunu net olarak anladım ki ybr125 ile eğitim almadan direkt olarak xt660r ile başlasaydım bugün ya düşerdim yada motoru devirirdim. Kesinlikle ilk tecrübe cbf150 veya ybr125 ile yapılmalı. Akabinde CC büyütülebilir kaldı ki benim 660 cc ye geçmem bile çok ama çok iddialı olmuş. Makina çok torklu daha bugün dakika bir gol bir yapacaktım az daha makinayı kaldırırken. O kadar da dikkat ettim gazı açmadan debriyajı yavaş yavaş saldım ama makina rolantide bile atak çıktı. Aman dikkat arkadaşlar.