İzmir'den Merhaba!

Merhabalar, konuyu açma amacım hem kendimi tanıtmak, hem de biraz akıl danışmak, yardım istemek.
Ben Simay, lise öğrencisiyim, Karşıyaka'da yaşıyorum. Yaklaşık 1 senedir motorlarla ilgileniyorum ve artık en azından alacağım motora karar vermiş olmak istiyorum.
Bir yanım deli gibi racing sürmek istiyor, bir yanım chopper.. Karar veremiyorum. Bazen "önce en basit motorla başlayayım, ileride fazlasını düşünürüm" diyip scooter'a kayıyor aklım. Scooter'dan çok çabuk sıkılırım muhtemelen. Yani ne yapacağımı bilmiyorum, neyle başlayayım, nasıl ilerleteyim, nasıl öğreneyim falan filan..

Hoşgeldiniz.
Daha önceden trafik tecrübeniz yoksa veya debriyaj-gaz vs işlerine pek hakim değilseniz scooter ilk aşamada sizi daha rahat ettirir. Vitesli bir motosiklet, trafikte sizi biraz terletebilir şu aşamada.
Bir de yeri gelmişken sormak lazım, ehliyetiniz var mı?

Kullanmadım. sadece arkaya bindim. Ehliyet alma yaşı 17 diye biliyorum, 25.09.1998 doğumluyum. Bazı kaynaklar 17'ye girince alındığını söylüyor bazıları 17 dolunca diyor. hangisi doğru?

O doldurma, girme muhabbetini ben hiç çözemedim ama bu yıl eylülden sonra ehliyetinizi alabiliyorsunuz.
İlk motosiklet için açılan bir çok konu var onları okuyabilirsiniz, ama bence şimdiden aklınızın köşesinde kolay alıp satabileceğiniz bir scooter olsun. Konuyla ilgili şu videoya göz atabilirsiniz

Hoşgeldiniz.Arkadaş paylaşmış ama youtube da aratırsanız altın elbiseli adam'ın videolarını izleyebilirsin.
ybr 125 gibi commuter ile başlamanda iyi bi seçenek olur hem vitesleri öğrenmiş olursun sonrada istediğin motosiklet tarzına devam edebilirsin.Vitesli motor kullanmak çok başka bişey ben alalı 1 ay olmadı daha yeni yeni çözüyorum.Bazı durumlarda tehlikeli olabilir.

Son düzenleme:
Merhabalar, konuyu açma amacım hem kendimi tanıtmak, hem de biraz akıl danışmak, yardım istemek.
Ben Simay, lise öğrencisiyim, Karşıyaka'da yaşıyorum. Yaklaşık 1 senedir motorlarla ilgileniyorum ve artık en azından alacağım motora karar vermiş olmak istiyorum.
Bir yanım deli gibi racing sürmek istiyor, bir yanım chopper.. Karar veremiyorum. Bazen "önce en basit motorla başlayayım, ileride fazlasını düşünürüm" diyip scooter'a kayıyor aklım. Scooter'dan çok çabuk sıkılırım muhtemelen. Yani ne yapacağımı bilmiyorum, neyle başlayayım, nasıl ilerleteyim, nasıl öğreneyim falan filan..

BatuhanK arkadaşımızın linkini verdiği "Başlangıç Motoru" videosunu mutlaka izleyin.

Sonrasında ehliyetinizi, korumalarınızı, en son olarak da motorunuzu almanızı öneririm.

Motosiklette emeklemeden koşmaya çalışmanın sonu genelde iyi bitmiyor, bence sabırlı olun.

Saygılarımla.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
Vitesli bir motorla başlaman avantajdır, iki seçenek var yamaha ybr 125, honda cb125, bisiklet edasıyla kullanımı en rahat başlangıç motorları bunlardır ötesi yok :)
racing yada chopper konusuna, trafiğe alıştıktan ve km yaptıktan sonra karar vermenizi öneririm acele etmeyiniz, daha nice seneler motosiklet sürebilirsiniz :)

Ehliyetinizi ve ekipmanlarınızı tamamladıktan sonra 125 cc karenajsız yani racing tarzda değilde commuter tarzında ybr125 gibi bi motorla başlamanız daha yararlı sizin açınızdan.Chopperda başlangıç için uygun değil bence ağır, manevra açısı dar ve hantal.Scooterda ise bazıları scooterdan vitesliye geçince alışmakta zorluk çekiyor.Scooter ın avantajı vitesle debriyajla uğraşma derdi olmadığı için trafik hakimiyeti daha kolay sağlanıyo.İster scooterla ister commuter sınıfından düşük cc le bi motorla başlayıp kademeli artırmanızı öneririm.

BatuhanK; teşekkür ederim izleyeceğim.
ENİGMA; yani evet ben de tehlikeyi hemen yaşamamak için yavaş yavaş öğrenmek kullanmak istiyorum, teşekkür ederim.
vader; teşekkür ederim.
abecimotoru; eski bir arkadaşımın motoru honda cbr125ti, geçen yaz aylarca onun üstündeydim, cbr'ı sevmiştim yani. Bisiklet kullanmayı hala bilmiyorum bir de.
Onurhan D; çok teşekkür ederim, sanırım ilk olarak scooter'la başlayabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar