Bak benden sana bir abi tavsiyesi,Bu soruyu sorarak benden küçük olduğunu varsayıyorum.Çünkü ben de gençken bu işlere kalkıştığım oldu.
hiç senetle motor almadım.Ama yai 20-21 iken ybr'm vardı 2008 model.cbr 250 lerde yeni çıkmıştı.Sonra ybr yi satıp bir Honda Dylan aldım.Biraz da ona bindikten sonra CBR aşkı tekrardan alevlendi.Honda'ya gidip görüştüm.Senetle motor satmıyorlardı.İKinci ele düşünce biri vermek istedi yarısı peşin yarısı taksitle.Dedi ki;Borcun tamamını ödeyince satışını veririm dedi.dükkanının önüne 2 motosiklet koyup motorcuyum ben yaaa diyen tayfadan.Neyse düşündüm taşındım vazgeçtim.Sen de bu işlere kalkışmadan önce iyice araştır.İyi insanlarda çıkar karşına ama kötü niyetlilerin çıkma ihtimalı daha yüksek.Belli bir nakitin var ise kalanını Eşinin,dostunun kartından taksitle çektirebilirsin seçenek olarak.Alta yazıyorum senetle,borçla alma da alırsan başına gelebilecek hadiseleri.
Olabilecekler;
1-Borcunu ödeyip motorun satışını alamamak.Haczi,Borcu ıvırı zıvırı vardır alamazsın.
2-Satıcının seni salak yerine koyması,borcu bitmedi,Veririz satışı ya kaçıyozmu tarzı itamlar.
3-Satış sende olmadığı içi herhangi bir çevirmede sıkıntı yaşaman.
4-Sen satşı almak için sıkıştırdıkça adamın ters yapıp çalıntı ilanı vermesi gibi.olabilir burası Türkiye.
5-hernagi bir kazada(Allah kourusun)durumu açıklayamamak ?
aklıma gelenler bunlar hacım.Az sabret direk paranla al.Beyaz eşya değil bu.