Izmir'de radar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi bu tür cezalar aracın plakasına kesildiği için puan cezası almıyorsun diye biliyorum, sonuçta seni durdurup ehliyetine bakıp kesmiyorlar başka biride kullanıyor olabilir aracı :cat:
Haklısın, puan kısmı boş bırakılmıştı.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Arkadaşlar bu radarların artışı iyi mi kötü mü bilmiyorum; çünkü gene insanlar radar olmayan kesimlerde olmayacak yerlerde hızlı kullanıyor. Yavaş giden gene tehlikeli araç ta kullanabiliyor. Karman çorman bir iş...

Ayrıca İzmir'de 6 tane radar aracı yok arkadaşlar ;) Aman diyeyim. Daha fazlalar ve mesaiye çıktılar mı affetmiyorlar.

Bu 90Km/s sabit gitme olayı şehir efsanesi; ben ilk kez otoban devriyesini gördüğümde takıldım peşine 90-120 arası değişiyor hızı. Hatta bazen 120'yi geçiyor. Ama uyanıklık ettim; geçmedim ki almasın plakayı :)

CBF150 ile bundan sonra hız limitlerinde gidiyorum, yapacak birşey yok...

Bu arada Özer Abi otobüslerin 90Km/s ortalamayı tutturamayacaklarını yazmış doğru ama adamlar hiçbir yerde de 90 altına düşmüyorlar ve radara da girmiyorlar nasıl oluyorsa bu iş???

Çeşme otobanında sürat yapanları durdurmakla başedilmez ki.. Limitin altında gidenler azınlıkta zaten. Ortalama trafik 150 ile ilerliyor...

ben gecen bornovadan çiğliye giden otoban cevre yolunda gazlamıştım ama belli kesimlerde 100ü geçtm acaba ne oldu :salut:

Eve makbuz gelene kadar yakınmanın bir anlamı yok:mrgreen:
Bekleyecek ve göreceksin / göreceğiz tabi paylaşırsan:cat:

İmzan da pek gözelmiş: Ducati,iç güdülerinize saygı gösterir:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:05 PM ----------

Çeşme otobanında sürat yapanları durdurmakla başedilmez ki.. Limitin altında gidenler azınlıkta zaten. Ortalama trafik 150 ile ilerliyor...

Pazar akşamı Mordoğan tarafından geldik ve ortalama sürat yazdığın gibi 130-140km/ ve takip mesafesi 15-20mt en fazlası.....allah kaza vermeye bu takip mesafesi ile:silent:

Düşünün 130km/s ve sadece 20mt fren mesafesi:cyclopsan

Arkadaşlar tariflediğim durumlarda mutlaka ama mutlaka emniyet şeridine yakın seyir edin:wiinkk: en güvenli yer orası.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
birkere izmirden manisaya arabayla giderken 50 kmlik yolda 3 kere radar yemiştik o gunu hiç unutamiyorum :silent:

Motosikleti
Dominar 250
Merhaba arkadaşlar son 2 haftadır altınyolda gezici radara denk gelmekteyim
96km hıza 420tl ceza geldiği için yolda baya bir dikkatli olmaya başladım ve bana ceza yazan aracı sonunda keşfettim=)

Beyaz renault megane arka cam filmli sağ üste mini kamera var arkayı gören. plakası 35 SN 223 biraz önce eve gelirken yine denk geldim usul usul birlikte yol aldık=)
Hayır anlamadığım olay motoru sadece ev iş için kullanıyorum sabah 10 akşam 8 ne ayak anlamadım
milyonda bir denk gelecek olay nerdeyse. 2 3 haftadır abartmıyorum aynı araç 7 8 kere birlikte yol aldık
paronayak gibi oldum valla cezadan sonra.Dikkat edelim haydi eyvallah.

Son düzenleme:
Bilgi için Eyvallah hocam bu da bize uyarı olsun 👍🏻

Ayrıca ceza için geçmiş olsun...

Hocam bu işte bi terslik var.Bence itiraz edin.Çünkü radar cezaları şöyle:Hız Sınırlarını % 10'dan % 30'a kadar aşmak (%30 dahil)
200,00 TL.(Ayrıca 10 Ceza Puanı)
Hız Sınırlarını % 30'dan fazla aşmak
413,00 TL (Peşin 309,75 TL) Para Cezası (Ayrıca 15 Ceza Puanı ile Geriye Doğru 1 yıl içerisinde 5 defa ihlal edildiğinde Sürücü Belgesinin Geri Alınması) şeklinde.
Altınyolda hız sınırı 82 yazıyor.82'nin %30 u 106 yapar.Siz eğer 96 ile radara girdiyseniz aşım % 30 un içinde kaldığı için size 200 TL ceza gelmesi lazımdı.

Hee birde bu aralar izmirin çoğu yerinde çevirme var plakasız anayola çıkarsanız her türlü ceza yersiniz bilginiz olsun...

Altınyol'da bazı kesimlerde hız sınırı 70 diye geçiyor. Oraya denk gelinmişse ceza normal. Neresi 70 neresi 82 ben bir türlü çözemedim. Böyle bir andavallık da ancak bizim ülkemiz de olur. yolun 3 kilometresi farklı, 2 kilometresi farklı hız sınırına sahip.
Yeşildere yolunda sınır 70 bilginiz olsun.

Altınyol hız sınırı 88 km/h , kaynak : sivil trafik polisi arkadaş .

Birkaç hafta evvel eds ile birlikte gezici radar olduğunu da söylemişti , dikkat edelim .

Motosikleti
Dominar 250
Hocam bu işte bi terslik var.Bence itiraz edin.Çünkü radar cezaları şöyle:Hız Sınırlarını % 10'dan % 30'a kadar aşmak (%30 dahil)
200,00 TL.(Ayrıca 10 Ceza Puanı)
Hız Sınırlarını % 30'dan fazla aşmak
413,00 TL (Peşin 309,75 TL) Para Cezası (Ayrıca 15 Ceza Puanı ile Geriye Doğru 1 yıl içerisinde 5 defa ihlal edildiğinde Sürücü Belgesinin Geri Alınması) şeklinde.
Altınyolda hız sınırı 82 yazıyor.82'nin %30 u 106 yapar.Siz eğer 96 ile radara girdiyseniz aşım % 30 un içinde kaldığı için size 200 TL ceza gelmesi lazımdı.

Ödedik artık biraz yogun çalıştığım için ilgilenecek vaktim olmuyor şimdi mahkeme falan kasar beni.
Altınyolu 4 seneden beri Kullanıyorum Yoldaki çukurları bile tanıyorum Hız sınırı 82 olması lazım hiç bir yerde 70 levhası görmedim açıkçası
benim anlamadığım olay aynı araçla sürekli denk gelmem

Bu arada reflektif yelekli scooter kullanan arkadaş burada ise ona sağlam ceza yolda.
hızı 120 civarı falandı geçmiş olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

(saat :20:00)

Son düzenleme:
Ödedik artık biraz yogun çalıştığım için ilgilenecek vaktim olmuyor şimdi mahkeme falan kasar beni.
Altınyolu 4 seneden beri Kullanıyorum Yoldaki çukurları bile tanıyorum Hız sınırı 82 olması lazım hiç bir yerde 70 levhası görmedim açıkçası
benim anlamadığım olay aynı araçla sürekli denk gelmem

Bu arada reflektif yelekli scooter kullanan arkadaş burada ise ona sağlam ceza yolda.
hızı 120 civarı falandı geçmiş olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------

(saat :20:00)

Bu arena var duraklar falan, onu geçtikten sonra (çiğli yönüne doğru giderken) yol sağa doğru kıvrılıyor orda 70 tabelası var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar