Izmir'de radar

İzmirli'ler ve İzmir'e gelenler,
Özellikle Otobanlarda hız limitlerine çok dikkat edin çünkü sivil (mobil) radarlar devriye geziyor ve hız limitini aşanları sadece tespit ediyor, daha sonrada adrese ceza makbuzu gönderiyor:bounce:
Bu gün bir arkadaşımın ev adresine 265,-TL lik bir ceza makbuzu gelmiş....
Fazer ile 134km/s hız yapmış Çeşme Otobanında...eee.....Avrupa Uyum Yasalarının minik bir parçası bu sadece...

Otoban deyip gazlamayın....:cat:

Son düzenleme:
uyarı için teşkkürler özer abi ...
en azından polisimiz çalışıyor bunun bir örneği bu cezadır :p umarım bize de paket yapıp göndermezler araba ile de pek uymuyorum hız sınırına :mrgreen:

uyarı için teşkkürler özer abi ...
en azından polisimiz çalışıyor bunun bir örneği bu cezadır :p umarım bize de paket yapıp göndermezler araba ile de pek uymuyorum hız sınırına :mrgreen:

Merhaba Burak,
Valla karar ve fazladan para limit aşma lüx'üne sahip kişinindir:mrgreen:
Basarsan gaz'a, basarlar cezayı:queen:
Geçen hafta sonu Bursa'ya giderken 3,15 saat sürdü....bilmem artık benim Post kutusuna da bir şeyler glirmi...

Moderatör
E Avrupalı olmak kolay değil. Keşke otobanda hız limitini denetleyeceklerine, adam gibi kurs verip ehliyet verseler sürücülere.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ee bu gidişle Türkiye'de bütün motorcular 150 cc motor kullanacak desenize.

bende bugün balıkesir dönüşünde susurluk civarında 135 ile yakalandım. 265 TL ceza yazdılar. Tuttuklarına cezayı kitliyorlar, bu acizlikten başka birşey değil bence. motosikletler için konan 80 km'lik hız limitini ise tartışmaya değer bile bulmuyorum

1 gün arayla kesilmiş 2 makbuz posta yoluyla eve teslim edildi. evet durdurmuyorlar; adrese teslim. ohhhhhhh, suyundanda pls. :)

Arkadaşım, Cezayı hangi otobanda yedin? İzmir-Çeşme otobanında mı, Bornova'ya giden otobanda mı?

Çeşme otobanında radar olduğunu ve Çeşme girişinde kontrol yapıldığını duymuştum.

bende bugün balıkesir dönüşünde susurluk civarında 135 ile yakalandım. 265 TL ceza yazdılar. Tuttuklarına cezayı kitliyorlar, bu acizlikten başka birşey değil bence. motosikletler için konan 80 km'lik hız limitini ise tartışmaya değer bile bulmuyorum

Aynen katılıyorum:cat: 100cc ile 80km/s normal sayılır ama 400cc ve üstü:silent:
650cc -1200cc ve üstü motosiklet ile 80km/s ??? çok zor ama...

Merhaba Burak,
Valla karar ve fazladan para limit aşma lüx'üne sahip kişinindir:mrgreen:
Basarsan gaz'a, basarlar cezayı:queen:
Geçen hafta sonu Bursa'ya giderken 3,15 saat sürdü....bilmem artık benim Post kutusuna da bir şeyler glirmi...

abi ayıptır söylemesi nasıl gittin sen ya :) benm bildiğim 5 saat falan sürüyor bursa :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:13 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 AM ----------

E Avrupalı olmak kolay değil. Keşke otobanda hız limitini denetleyeceklerine, adam gibi kurs verip ehliyet verseler sürücülere.

doğru diyorsun hız konusunda kurala uymuyorum ama ara sokaklarda asla hız yapmam sadece şehirler arası yollarda bide çevre yolunda :cherry:

Her konu sadece eğitimle olmuyor malesef....
Almaya da bile bazı Autobahn kesimleri serbest....gidenleri bir görün...
Görün derken adam gibi demek istiyorum tabi, bilinçli ve kontrollü.... burada serbest kalsa her allahın günü 8-10 kişiyi bir yerlerden kazılar:pale:

Aynen katılıyorum:cat: 100cc ile 80km/s normal sayılır ama 400cc ve üstü:silent:
650cc -1200cc ve üstü motosiklet ile 80km/s ??? çok zor ama...

valla piyasada 300km hız yapan motorlar satılıyor. madem hız limiti 80, aldığın bi ton vergiden, ÖTV'den feragat edeceksin, sattırmayacaksın bu motorları. Bugün valla o kadar doluyum o kadar kızgınım ki... NOrmalde hzıı seven biri de değilim ama seyehat ettiğim yolun büyük bir kısmı çukurlarla, kot farklarıyla, balık sırtlarıyla doluydu. uzun bir süre bu yol şartlarıyla boğuştum. Daha sonra bir düzlük ve güzel bir yolla karşılaşınca dayanamadım biraz bastım. Onun hediyesi de 260 TL oldu. Bunu adı devlet eliyle soygundur, başka birşey değil

abi ayıptır söylemesi nasıl gittin sen ya :) benm bildiğim 5 saat falan sürüyor bursa :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:13 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 AM ----------

Otomobil ile de 4 saatin altında gidiyorum???
Ne var bunda? neticede 320km yol....ortalama 100km/s ile seyir etsen...4 saatin altında sürer.

özer abi otobüs 90 km ile balıkesir de 20 dk mola vererek 5 saat sürüyor :)
benm otomobil alma yada eli yüzü düzgün motor alma zamanım gelmiş sanırım :pr::pr:

illa diyorlarki plakayı alta tak,
kardeşim orjinalden yanayım ama zorla yaptıracaklar sonunda...

özer abi otobüs 90 km ile balıkesir de 20 dk mola vererek 5 saat sürüyor :)
benm otomobil alma yada eli yüzü düzgün motor alma zamanım gelmiş sanırım :pr::pr:

Burakcığım, Akıllı kardeşim,
Bir Otobüs poposunu yırtsa 90km/s bir ortalamayı asla yakalayamaz:bounce:
Ben en az 100km/s ortalama seyir hızından söz ediyorum! İzmirden - Bursa'ya seyir eden bir otobüsün ortalaması inan bana 65km/s geçemez!!!! onun için 5 saat ve fazlası var...
Yerleşim bölgeleri dışında 130-150km/s gibi hız yapa biliyorsan gayet mümkün hemde çok basit...ben en fazla bir kutu meşrubat kadar mola yaparım....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:51 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:47 AM ----------

illa diyorlarki plakayı alta tak,
kardeşim orjinalden yanayım ama zorla yaptıracaklar sonunda...

Plakanın görünmez olması, aracın kendini ibraz edemez olması demek ve yanılmıyorsam bundan böyle durduğu yerde bile para cezası yiyecek!
onun için plakalarınızın mutlaka görünür olmasını sağlayın.

daha da üstüne bişi yazmam özer abi haklısın :) sıcaklar beyni de etkliyo sanırım :D

Son düzenleme:
Eyv özer abi :)
O değil de 125 lik motorla 268 tl ceza yemesi daha acı verici oluyor :pr:

Her konu sadece eğitimle olmuyor malesef....
Almaya da bile bazı Autobahn kesimleri serbest....gidenleri bir görün...
Görün derken adam gibi demek istiyorum tabi, bilinçli ve kontrollü.... burada serbest kalsa her allahın günü 8-10 kişiyi bir yerlerden kazılar:pale:

Hehe evet Bi programda Bugatti vyron'nun almanya da bi otobanda test etmişlerdi:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar