Merhaba abim, mont işini bence Scooter olarak düşünmemek lazım, güvenlik olarak düşünürsek daha doğru olur, yere düşme gibi kötü bir senaryo ile karşılaşma durumunda omuzluk, dirseklik gibi korumaları olan bir mont giymende fayda var, hatta yaz mevsiminde de mont güneşle temas etmesi büyük ihtimal olan kollarını da güneşten yanmasın diye koruyacaktır, bir yaz mevsiminde Çeşmeye kadar montsuz sürme gafletinde bulunmuştum, o rüzgarda kollarının yandığını da hissetmiyorsun sonra baya kötü oluyor

ben de Scooter sürüyorum, ev ve iş yeri arasındaki mesafem kısa olduğu için kışın da yazlık montumu giyiyorum, içine termal sweat shirt, üstüne polar ve mont şeklinde giyince kışın sıkıntı olmuyor ama gittiğim yol mesafesi de çok uzun değil, 10 dakikayı geçen bir sürüşün olacaksa soğuğu oldukça fazla hissetmeye başlayabilirsin, yağmur durumunda giymek için ayrıca alt üst yağmurluk taşıyorum, yazlık mont fileli olduğu için anında içine su alır, o nedenle ayrıca bir yağmurluk alman gerekebilir, decathlon gibi yerlerde uygun fiyata o işi çözebilirsin.
Bahsettiğin fiyat bandında IXS Airmesh EVO 2 montu önerebilirim, yalnız şu an 16 yaşındayım diyorsun, boy uzama durumları kilo vb konularda ilerleme olabilir, şimdi aldığın montu bi ihtimal 2 sene sonra giyemeyebilirsin de, daha uygun fiyatlara Durt Airmax, Venom vb markaların montlarına da bakmanı tavsiye edebilirim, mont işinde 2 beden büyük alayım 2-3 yıl sonra giyerim diye bir şey de yapma, çünkü dirsek ve omuzluk gibi koruma bölümleri tam olarak olması gereken yerlerde durması gerekiyor, İzmirde Kahramanlar bölgesinde her türlü ekipman satan yerler mevcut, çalışanları da genel olarak benim karşıma çıkanlar, Motoplus olsun, Motostop olsun gayet ilgili insanlar, diğerleri de öyledir, pazarlık da yapabilirsin, belli miktarda indirim de yapıyorlar.