İzmir için güzel motosiklet rotaları

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
Herkese iyi forumlar, bu konuyu açma amacım İzmir ve yakın çevrede yaşayanlara kendi deneyimlediğim rotalardan bahsetmek, varsa önerilere ve eksiklere yer vermek.
Vakit buldukça fotoğraf ve konum bilgisi eklemeleri yapacağım. Sizler de deneyimlediğiniz rotaları aynı şekilde ekleyebilirsiniz.

Motosikleti
D400
Sinir stres atmak yapıştırıp gitmek istiyorsan full otoban İzmir-Denizli arası. Yapıştır git =)

Biraz viraj manzara diyorsan karaburun - mordoğan arası fena değil.

Ben canım sıkılınca Sığacık'a giderim mesela o yol hoşuma gidiyor; ya da Urla - Foça.

Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
Sinir stres atmak yapıştırıp gitmek istiyorsan full otoban İzmir-Denizli arası. Yapıştır git =)

Biraz viraj manzara diyorsan karaburun - mordoğan arası fena değil.

Ben canım sıkılınca Sığacık'a giderim mesela o yol hoşuma gidiyor; ya da Urla - Foça.
Ben daha çok düzgün asfaltı olan biraz da doğa içerisindeki dağ yollarını tercih ediyorum. Sinir stresi doğa içinde atmak daha iyi geliyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
İlk olarak Foça Sahili'nde dönüş yolunda bulunan bu rotadan bahsetmek istiyorum. Doğa içerisinde güzel virajları ve asfaltı var. Tek kötü yanı yazın araba trafiği fazla olduğu için tempo düşüyor.
tub578t.PNG

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

denize 90 derece olan bi yolu seç dümdüz git (y)
Buna en iyi örnek olarak Foça Urla ve Karaburun geldi aklıma. Yavaş yavaş eklemelerini yapıcam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İzmir çevresi için tavsiyeye bile gerek yok 😁
çevre yolundan rastgele çık mutlak güzel bir tur olacaktır 😍
Bizim Trakya için de, anayollardan rastgele çık mutlaka güzel bir köfteciye denk geleceksin şeklinde oluyor. :ROFLMAO:
İzmir'e göre bir avantajımız da feribotla falan uğraşmadan bir saat içinde Bulgaristan ya da Yunanistan'a geçebiliyor olmak.
Tabi buranın kış ayazı fena, sezonumuz kısa, ama köftelerimiz, kuzu etlerimiz, oğlak çevirmelerimiz güzel.

Motosikleti
D400
Bizim Trakya için de, anayollardan rastgele çık mutlaka güzel bir köfteciye denk geleceksin şeklinde oluyor. :ROFLMAO:
İzmir'e göre bir avantajımız da feribotla falan uğraşmadan bir saat içinde Bulgaristan ya da Yunanistan'a geçebiliyor olmak.
Tabi buranın kış ayazı fena, sezonumuz kısa, ama köftelerimiz, kuzu etlerimiz, oğlak çevirmelerimiz güzel.

abi derdimiz feribot değil schengen :D

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Sırf otobandan Trakya'ya geçmek için büyük motor alabilirim :) 6 saatte Burgass.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
çeşme karaburun ılıca mordoğan urla
rotam budur çok severim.

ama köftelerimiz, kuzu etlerimiz, oğlak çevirmelerimiz güzel....
Dur dur daha yeni 15 kg vermişim getirme beni oralara 😊
Şile ye gel hele sabah 5 de mendereğe inip Bim poşetini veriyorsun hamsi istavrit bedava dolduruyorlar 😁 palamut çinekop bedavadan biraz pahalı , balık sağlıktır , omega momega lazım bize bu yaştan sonra , ha bide bol bol rakı 😂

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XJ6 Diversion F
ra4zapi.png

Canım sıkılınca Evka 4 Kapalı Pazar Yeri karşısından Eğridere Köy yoluna bağlanarak kullandığım doğanın içindeki bir rotadan bahsetmek istedim. 3 farklı şekilde rota oluşturulabilir.

1) Evka 4 üzerinden Eğridere-Çamiçi-Kayadibi-Karaçam
2) Bornova üzerinden Kayadibi yoluna bağlanarak. ( Yol kalitesi girişte biraz bozuk ve ilerleyen kısımlarda sanırım hafriyat araçları kolay geçsin diye yolda engebeler oluşturulmuş. Onun haricinde temiz hava alabileceğiniz ve yılkı atlarıyla karşılaşabileceğiniz 8-10 dakikalık bir yol. Kayadibi'ne ulaştıktan sonra rotayı Karaçam veya Çamiçi yönüne devam edecek şekilde şekillendirebilirsiniz.
3) Manisa üzerinden gelecek arkadaşlar Sabuncubeli Geçidi'nden geçtikten sonra Karaçam köyüne girip yukarı yönde takip ederek varış sağlayabilirler.

Bu rotada benim en sevdiğim kısım Kayadibi ile Karaçam arasında kalan 5-6 dönüşlü nispeten iyi asfaltı olan kısım. İlerisinde ağaçların yanında mola verip çay içmek de güzel oluyor. Motosiklet sürmeye yeni başlayan arkadaşlarımı buraya götürüp konumlanma hakkında çalışmalarını sağlıyorum aramızda bu çevrede oturup kendini geliştirmek isteyen arkadaşlar varsa bu rotayı denemelerini tavsiye ederim araç trafiği oldukça az.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar