izmir grevi hakkında

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
izmir de çöpler toplanmıyormuş sanırım.

işçi kardeşlerimiz en düşük 82.000 tl istiyorlarmış..

canlarım benim..

şimdi buraya solcu sosyalist/komunist/anarşist gecinen dostlarımız gelip

"çok iyi yapıyorlar!!! sen de hakkını ara sen de mucadele et o zaman !!!1"

falan yazacaklar adamı hasta edecekler..

ya ulann boyle bisey olabilir mi yaaaa.

sendika bu, 120.000 tl de ister yaniiiii.

izmir de yaşasam kafayı yerdim sanırım.

Boeing hisseleri almıştım, orda da beyefediler grev yaptı benim hisseler yuzde 30 düşmüştü.

en düşük 145.000 usd istiyorlardı(senelik) puştlar. mecbur verdiler..

ondan sonra çin neden bizi(batı) geçti..

eeee sen boyle mal olursan çin seni gecer tabi..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence direkt lokavt yapılması gerekiyor. Temizlik işçiliği çıplak 82k maaş alınacak bir iş değil. Yani insanlar tabi iyi kazansınlar da daha kalifiye işlerde bunun yarısı kadar maaş alamayan insanlar varken adaletsizlik olur.

Genel ücret ve gelir adaletsizliğinin düzelmesi lazım bu ülkede. O zaman kimse böyle saçma sapan taleplerde zaten bulunmaz, öyle bir ihtiyaç olmaz çünkü.

gönül ister ki işçilerimiz 200.000 lira maaş alsın, insan gibi yaşasın. ancak durumlar ortada. bugün kamudaki müdürler bile 70-80 bin lira arası bi maaş alırken işçilerin istediği rakamlar çok da mantıklı gelmiyor açıkçası. ayrıca 45 gün izin almayıp işe devam edene işe devam ediyorsun aferin diye ekstra para veriliyormuş. emekli olan işçi yerine çocuğunu koyabiliyormuş. zamanında böyle değişik haklar almışlar, nasıl aldıklarını bilmiyorum ancak ilk defa duyduğum ve daha önce de hiç eşi benzerine rastlamadığım haklar bunlar açıkçası.
olaylar üzerine ortalık çöp kaynayınca belediye başkanı çıktı meydana vatandaşla birlikte çöpleri toplamak istedi, ancak grevdeki işçiler buna engel olmaya çalıştı. bu da çok yanlış bir tutum.
sonuç olarak ellerindeki haklardan da olacaklar gibi geliyor bana.
işin bir de siyasi boyutu var. izmir şu anda chp yerine başka bir partide olsaydı ellerindeki maaşa şükredip çalışmaya devam ederlerdi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Problem sadece çöp toplama işinde değil, toplu taşıma da da aksamalar, iptaller var. Devlet şu an İzmir'i işçi grevleriyle kaşıyor. Bence de çare lokavt, greve katılan herkesi kovup Doğu'daki köylerine yollayacaksın.

Motosikleti
Problem sadece çöp toplama işinde değil, toplu taşıma da da aksamalar, iptaller var. Devlet şu an İzmir'i işçi grevleriyle kaşıyor. Bence de çare lokavt, greve katılan herkesi kovup Doğu'daki köylerine yollayacaksın.
Ağzına sağlık. Bizim milletin (etnik kökenini, geldiği ili vs. hiç ayırmadan, hepsi dahil) en tiksindiğim huylarından biri bu; hemen hemen herkes bir yere çöreklenip somurma ve asalaklık yapma derdinde. Bu zihniyet bir imparatorluk batırdı, Cumhuriyeti de batırır.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bunun yapılması onların işine gelir.
Bu aralar herkes DEMlenmiş durumda.
Kovuldukları anda "işçi" kardeşlerimiz ekmek derdinde belediyeyi ateşe verir.
Herkeste seyreder.
Mevzu işçi hakları değil zaten

Motosikleti
Bunun yapılması onların işine gelir.
Bu aralar herkes DEMlenmiş durumda.
Kovuldukları anda "işçi" kardeşlerimiz ekmek derdinde belediyeyi ateşe verir.
Herkeste seyreder.
Mevzu işçi hakları değil zaten
Kovulsalar da yeni alınanları çalıştırmazlar zaten, sürekli olay çıkar. Kolluk kuvvetleri de rakip parti bakanına bağlı olduğu için pek etkili müdahale etmez diye tahmin ediyorum. "İşte bunlara bir iş teslim edersen böyle ellerine yüzlerine bulaştırırlar, beceremezler" diye propaganda malzemesi olarak kullanılır bu durum. İş mi yapılmıyor yoksa iş mi yaptırılmıyor? Orası birbirine geçmiş durumda.

(Eminönü Mercan'da bir iş hanında dükkânı olan bir arkadaşım vardı; kendi malını kendi dükkânına kendisi taşıyamıyordu, illâ ki o hana çöreklenmiş olan hamallara - bedeliyle - taşıtmak zorunda kalıyordu malını. İşte her yerde buna benzer "düzenler" / "sistemler" var maalesef...)

Belediyeler maalesef işçi deposu olmuş.

Herkes bir şekilde kapağı belediyeye atmış, mevcut başkanlarda maaşı nasıl olsa benim cebimden bir şey çıkmıyor, boşu boşuna milletle papaz olmayayım diye sesini çıkarmıyor.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Kovulsalar da yeni alınanları çalıştırmazlar zaten, sürekli olay çıkar. Kolluk kuvvetleri de rakip parti bakanına bağlı olduğu için pek etkili müdahale etmez diye tahmin ediyorum. "İşte bunlara bir iş teslim edersen böyle ellerine yüzlerine bulaştırırlar, beceremezler" diye propaganda malzemesi olarak kullanılır bu durum. İş mi yapılmıyor yoksa iş mi yaptırılmıyor? Orası birbirine geçmiş durumda.

(Eminönü Mercan'da bir iş hanında dükkânı olan bir arkadaşım vardı; kendi malını kendi dükkânına kendisi taşıyamıyordu, illâ ki o hana çöreklenmiş olan hamallara - bedeliyle - taşıtmak zorunda kalıyordu malını. İşte her yerde buna benzer "düzenler" / "sistemler" var maalesef...)
Vallahide billahide bunu birebir yaşadım.
Müşteriye promosyon duvar saati yaptırmıştım.
Teslim almaya giderken arabanın arkasına el arabası attım arabaya kadar taşıması kolay olsun diye
Promosyoncu bu şekilde yapamazsın dedi. O an mevzuyu anlamlandıramayıp dikkate almadım.
Pasajdan çıkmadan önümü kestiler. Burdan bizden başkası mal çıkaramaz diye
Ez cümle kendi el arabamla benim malımı taşıyıp para aldılar.
Ha şimdi derseniz hakkını arasaydın, tipleri görünce aklına gelen son şey hak aramak olur.

Motosikleti
Vallahide billahide bunu birebir yaşadım.
Müşteriye promosyon duvar saati yaptırmıştım.
Teslim almaya giderken arabanın arkasına el arabası attım arabaya kadar taşıması kolay olsun diye
Promosyoncu bu şekilde yapamazsın dedi. O an mevzuyu anlamlandıramayıp dikkate almadım.
Pasajdan çıkmadan önümü kestiler. Burdan bizden başkası mal çıkaramaz diye
Ez cümle kendi el arabamla benim malımı taşıyıp para aldılar.
Ha şimdi derseniz hakkını arasaydın, tipleri görünce aklına gelen son şey hak aramak olur.
Bu bahsettiğim elemanların handaki odasında duvarda bir AK47 asılıydı :D Bence de uğraşmaya değmez. Haracını verip işini göreceksin maalesef. Olan müşteriye oluyor, bu tip bedelleri de fiyata yedirmek gerekiyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulen ağız tadıyla bir tartışma yapamıyoruz artık.

ya şu forumda pos bıyıklı bir sosyalist bile yok.

bırakacam bu forumu valla

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir'de yaşayanlar olarak bu saatten sonra bize düşen sokakta gördüğümüz temizlikçiye, otobüslerde gördüğümüz şoföre tekme tokat dalıp o bir haftanın hesabını sormak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnşallah bu anlaşmayı ve grev bırakmayı halay çekerek kutlamazlar. Nefret geldi halaylarından.

Son düzenleme:
Motosikleti
?
izmir de çöpler toplanmıyormuş sanırım.

işçi kardeşlerimiz en düşük 82.000 tl istiyorlarmış..

canlarım benim..

şimdi buraya solcu sosyalist/komunist/anarşist gecinen dostlarımız gelip

"çok iyi yapıyorlar!!! sen de hakkını ara sen de mucadele et o zaman !!!1"

falan yazacaklar adamı hasta edecekler..

ya ulann boyle bisey olabilir mi yaaaa.

sendika bu, 120.000 tl de ister yaniiiii.

izmir de yaşasam kafayı yerdim sanırım.

Boeing hisseleri almıştım, orda da beyefediler grev yaptı benim hisseler yuzde 30 düşmüştü.

en düşük 145.000 usd istiyorlardı(senelik) puştlar. mecbur verdiler..

ondan sonra çin neden bizi(batı) geçti..

eeee sen boyle mal olursan çin seni gecer tabi..
4 Sene Okul Okuyan Mühendis Bile 82 Bin Tl Almaz Ne Anlatıyonuz Da Yapcak Birşey Yok İzmir Başkanı Kabul Etmiş Şartları

Mufasa kardes, su Mühendislere 82 Bin TL verip bir iki ay cöpcülük yaptirsak ha ne dersin,sonrada buraya edindigimiz bilgileri bir yazsak diyorum,heee.

ulen ağız tadıyla bir tartışma yapamıyoruz artık.

ya şu forumda pos bıyıklı bir sosyalist bile yok.

bırakacam bu forumu valla
Anlamadığınız ve asla anlamayacağınız şey tam olarak senin yazdığın ikinci satırda gizli.
İnsanlar doğaları gereği hükmedenler ve emir alanlar diye ikiye ayrılır.
özellikle fransız ihtilalinden sonra size yöneticiyi seçme ilizyonu verdiler
Yani siz oy kullanıyorsunuz sadece.
bunun dışında yaptığınız tek şey yöneticileriniz tarafından size gösterilen veya emredilen tepkiyi vermek.
O yüzden kendini sosyalist diye tanımlayan hiçbir "pos bıyıklı" şu forumda sü başlıkta senin ilk yazdığın posta cevap verme tenezzülünde bulunmaz.
Duvara konuşurum belki anlar ama siz ....
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada konunun benle alakası yok ben sosyalist değilim.
sadece merak ettiğin şeyin açıklamasını yaptım

Motosikleti
D400
Hükmetmek ve hükmedilmek doğamız gereği değil toplumsal oluşum sebebiyle. Çünkü 3. bir seçeneğin yok.
Sistemden bağımsız olarak yaşayabileceğin özerk bir bölge alma şansı olsa bu hakkı bircok insan kullanır..

Oy verme konusu ise doğru, önüne sunulan birkaç secenekten birisini seçmen seni özgür hissettiriyor ama aslında onların sana dayattığı şeylerden birisini mecbur seçiyorsun. Yıllardır chp'nin yaptığı gibi, malum parti gitsin diye ekmeleddine bile oy verdik.

--

İzmir konusu ise çok farklı değil. Chp'nin elinde tutmak için sacmalamaları; ırksal oy kazanma cabası için kamu kuruluşlarına garip tipleri doldurması sonucu DİSK böyle eşşek gibi maaşı koparır senden. Cünkü nasılsa kazanıyoruz diye diye amaçsız işler yapıp izmirli olmayanlardan da oy almak için gerçek izmirlileri görmezden geliyorlar. bunun sonucunda da oy farkı gitgide kapanıyor:

Tabi bu tür grevlerin hükümet desteği var, sendikanın diğer şehirlerdeki hareketlerini takip edin. Hatta hatay mıydı neydi adam cumhurittifakına ait yerde grev yaptı diye sendika başkanını tutuklattı. :D

Cemil Tugay eski karşıyaka ilçe belediye başkanı iken pek başarılı değildi, ancak büyükşehirde biraz daha akıllıca davranıyor. Yüksek zam mı aldınız; o zaman sayı azaltıyorum diyor ve çatır çatır milleti işten kovuyor. hatta söylem doğru ise disk yönetim kadrosundakilerin son 5 yıl içerisinde işe giren tüm akrabalarını sepetleyecek.

Zaten belediye calısanlarında kütüğün o ile özgü olma zorunlulugu gibi birşey olmalı. herif bayburttan tunceliden gelmiş tüm sülaleyi belediyeye doldurmuş anasını satayım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar