İzmir-Dikili Arasındaki Çılgın Rüzgarlara Karşı Motor Kullanmak

Arkadaşlar selam bu yolu bilen bilir.
Yol boyu sürekli her Allah'ın günü hep bir rüzgar ve direnç var. Zaten bu İzmir merkez ile Dikili arasında yol boyu da Rüzgar elektrik santralleri falan dolu bölgenin rüzgar manyaklığı kaynaklı.
Benim motorum 154 kg 200cc bir Cruiser. Rüzgara karşı gittiğimde rüzgar gerçekten bu yolda vücudu yoruyor bunu hissediyorum.
Ama bu yolda daha güçlü ve aksesuarlı motorlarda rüzgara karşı gazladığında benzer bir vücut yorgunluğu yaşıyor mu ? Yani bu yol gerçekten motor için zor sayılabilir bir yol mu daha tecrübeli arkadaşlar bunu rahat cevaplayacaktır

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rüzgar her tip motoru etkiler ama karenajlı, daha ağır, aerodinamisi daha elverişli adv ya da sport touring makinelerle rüzgarda az biraz daha konforlu yol alırsınız.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Cüssesi ve CC si ağır makinalarda fırtına olmadığı sürece etkilenmezsiniz.. Çandarlıya her gidişimde eğer scooterla gidiyorsam motorun canı çıkıyor..70 80 i geçemiyor , siz de rüzgara aşırı direnç sağlamaya çalışıyorsunuz..
1000 lik makine ile aaaa rüzgarmı var diyorsunuz genelde.. :)

Motosikleti
CB750A
Zaten Çandarlıya gidecektim, yolda dikkat edeyim rüzgara dedim ama bugün rüzgar az deniz de çarşaf gibiydi. dominarla gelen küçük cam oldukça yeterli geldi.
Cam varsa ve ona rağmen yoruyorsa, bir tık kalın ceket giymek rüzgarın vücuduna yaptığı baskı konusunda yardımcı olabilir.

Yol boyu sürekli her Allah'ın günü hep bir rüzgar ve direnç var. Zaten bu İzmir merkez ile Dikili arasında yol boyu da Rüzgar elektrik santralleri falan dolu bölgenin rüzgar manyaklığı kaynaklı.
Benim motorum 154 kg 200cc bir Cruiser. Rüzgara karşı gittiğimde rüzgar gerçekten bu yolda vücudu yoruyor bunu hissediyorum.
Ama bu yolda daha güçlü ve aksesuarlı motorlarda rüzgara karşı gazladığında benzer bir vücut yorgunluğu yaşıyor mu ? Yani bu yol gerçekten motor için zor sayılabilir bir yol mu daha tecrübeli arkadaşlar bunu rahat cevaplayacaktır
Çevre yolu , Özellikle Aliağa civarı aşırı rüzgar alıyor. Degil Motor Araç ile bile giderken dikkat etmek gerekiyor.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Yüksek cc ve ağır motorlar da düşük cc ve hafif motorlar kadar olmasa da rüzgardan etkileniyor tabiki.

Yüksek devirde kullanmak daha doğru. Sağ veya soldan sağlam ve sürekli rüzgar varsa kontra ile dengeliyor, güvenlik balonunu biraz daha fazla bırakıyorsunuz.

Genelde karacabey yolunda da kuvvetli rüzgarlar oluyor, kafama öyle bir çarpıyor ki sanki birisi kafanıza vurmuş gibi sarsıyor.

Motosikleti
D400
Hep kullandığım bir yoldur; paralı yola girmeden önce bakarım rüzgar var mı; varsa direk şehiriçine kaçarım.

cidden sinir bozucu bir rüzgarı var.

bende daha hafif honda rebel varken de, şuan 208 kg transalp kullanırken de heleki otoyolda yenifoçaya yol yrımı civarı, birçok kez şeritten çıktığımı, virajlarda ters contra(contranın contrası) ile yol aldığımı, rüzgarın nereden geldiğini bile anlamadığım çok olmuştur...bir o taraf, bir de söke ovası motordan soğutan rüzgarlara sahip...sagdan,soldan ani rüzgarlar, sanki tepende hortum varmış gibi..tabi transalp ile bu daha az ama yan rüzgar herzaman baş belası bi durum..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir de poyraz fırtınasında Boğaziçi köprülerini geçmeyi deneyin, çok eğlenceli; çünkü ara ara rüzgâr ile aranıza giren minibüs, otobüs, kamyon, köprü ayağı gibi unsurlarla 20 derece kontra ile girerken bir anda düzeltmeniz falan gerekiyor. Büyük, ağır ve güçlü motorlar bu konuda kayda değer daha rahat tabi. En kötü senaryo güçsüz ve koca karenajlı scooter'lar ile: Bir seferinde yüklü yolculu olarak Bodrum yolunda Söke ovasında sağdan gelen rüzgar yüzünden resmen 30 dereceye yakın kontra ile gitmek zorunda kalmıştım, o 30km yol bitmek bilmemişti. (Yolcu nedeniyle tam yelkenli gibiydik ama salmamız yoktu!) Kuzey istikametine giderken Karacabey civarları da aptal eder. (Bunların her ikisi de yukarıda yazılmış...)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Çevre yolu , Özellikle Aliağa civarı aşırı rüzgar alıyor. Degil Motor Araç ile bile giderken dikkat etmek gerekiyor.
Duke 200 ile Varna'dan dönüyorum, bitmişim; rüzgarda falan gidecek halim yok ama nasıl esiyor... Özikizler'in İzmir > Bulgaristan çalışan otobüsü yetişti, beni rüzgar bitene kadar götürdü. Allah bin kez razı olsun o şöförden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar