İZMİR Çankaya'da motosiklet kazası (08 Temmuz 2012 - Pazar günü)

okulda anlattılar, askerde anlattılar, ehliyet kursunda anlattılar ama ilk yardımı hâlâ öğrenemedik.

hemen kazazedenin yanına koşturup kucaklamışlar. be kardeşim bi dur, bekle, sabret. belinde bir kırık falan olsa, ömürboyu yatağa mahkum edeceksin. hangi ilkyardım eğitiminde bahsettiler sana, kucağına al, en yakın arabaya bindir diye !?

ben düşsem kucaklamazlar bayan olduğu için kucaklıyorlar

Arkadaşlar motosiklet 6/8 hatalı . araba hatası kural dışı yolcu indirmek. Onun dışında durmakta olan araçların sağından geçilmemesi gerektiğini hele böyle yüksek süratte, yolcu ile hepimizin bilmesi gerek. eğer burda bunu kabul edemiyorsanız aynı kazayı sizde yaparsınız. Boşuna adama öküz falan demeyin ama benim bu videoda gördüğüm tek kazma motosiklet sürücüsü. Kask olmaması zaten ayrı bir felaket orda bir direk veya cisim olsaydı o hızla kafalarıda patlatmışlardı. Eğer kaza birkaç metre geriden başlasaydı kadın arkadaş kafayı direk olarak elektrik direğine gömecekti.

Birde kaza olur olmaz kazazedeyi yerinden kaldırmaya çalışan yardımsever !? vatandaş. daha kazanın arkasından saniyeler geçmiş hemen yakapaça kaldırmalar, kurtarma showları, anlaşılacak gibi değil.

Ama ülkemizde motorları adam yerine koymadıkları ve dötümeze yapıştıkları için hepimiz % 90 sağ şeridi kullanıyoruz.
Motosiklet kullanıcısı aracın arkasında dursa bir şey olmazdı ama aradan geçmek bizim için avantajlı olduğu kadar tehlikeli de. Al sana süper bir örnek.
Motor kullanıcısı adamın kapıyı açacağını tahmin edemezdi. Çünkü adam durur durmak lak diye kapı açıyor. O yol büyük ihtimal bisiklet yolu. Şimdi kime suç bulalım bilemedim.
Normalde arabanın cephede yada durak benzeri yerde yolcu indirip bindirmesi lazım. yol ortasında indiremez. Olan kadına oldu. ayağı kötü sıkıştı. dirseklerde iyi bi çizilmiştir.
Kask yok, eldiven yok, yok oğlu yok. Terlik şort çıkmışsın yola, Allah beterinden saklasın. Tüm arkadaşları :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar