İzmir - Atina | Motosiklet Gezisi

Motosikleti
Forza 250
Selamlar herkese,

Havalar biraz ısınınca artçımla Yunanistan'a motosikletle bir gezi yapmak istiyorum ama çıkış noktam İzmir olacağı için İstanbul üzerinden bir rota oluşturunca mesafe çok uzuyor.

Gezini amacı hem turistik hem de ucuz ekipman alışverişi :)

Merak ettiğim konu daha önce arabalı vapur ile bu şekilde bir gezi gerçekletiren var mı? Deneyimleri benim çok işime yarayabilir.

Şimdiden çok teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Selamlar herkese,

Havalar biraz ısınınca artçımla Yunanistan'a motosikletle bir gezi yapmak istiyorum ama çıkış noktam İzmir olacağı için İstanbul üzerinden bir rota oluşturunca mesafe çok uzuyor.

Merak ettiğim konu daha önce arabalı vapur ile bu şekilde bir gezi gerçekletiren var mı? Deneyimleri benim çok işime yarayabilir.

Rota olarak nerelerden geçer bilmiyorum ama Kasko yaptırın ve uluslarası kasko da eklettirin kesin.
Bir arkadaşım 2019'da Atina'da otelin otoparkından BMW R1200GS motorunu çaldırmıştı. Uçakla dönmek zorunda kaldı gitti motor ama uluslararası kasko yaptırmış olduğu için 2 hafta içinde parasını aldı çok zarar etmeden ve o ara denk düştü aynı modelin daha düşük km'lisini ikinci el olarak aldı. tabi bir ay kadar keyfi kaçık dolaşmıştı ama kasko olmasa çok daha fena canı yanacaktı.
Ben motorla Edirne'den Yunanistana geçiyorum, yurtdışı teminanı da ekletmiştim ne olur ne olmaz diye.

Motosikleti
Forza 250
evet aslında çok detaylı bi konu ver her açıdan araştırılması lazım bu da onlardan biri :)

Gidebiliyorsam eğer bunu da ekstra olarak araştıracağım, teşekkürler

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
İzmir çıkışlı feribot ile daha zor olur. Sakız a git, atina ya geç atinadan selanik e sür vs daha uzun.

Çanakkale Gelibolu İpsala yap. Dedeağaç ta 1 gece konakla ( ben konaklamadan tek nefeste selanik yapardım. )

Selanik dönüşü geze geze gelirdim.

Balıkesir den gece 00:00 da çıkıp sabah 07.00 - 08.00 gibi Selanikte oluyorum gittiğimde. 3-4 sefer gittim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İzmir'den Sakız'a feribotla geçiyorsunuz. Sabah giderseniz daha iyi olur biraz sakızda vakit geçirirsiniz. Atinaya kalkan gemiler akşam kalkıyor. Ferryscanner'ı kullanarak BlueFerries, Hellenic Seaways gibi firmaların gemileri ile Atina Pire limanına iner gezersiniz. Diğer yol çok sıkıcı tavsiye etmem. Sakızdan akşam biner sabah inersiniz Atinaya.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben genelde yüzerek geçiyorum ama bu sezonda çok soğuk oluyor

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ayvalık'tan Midilli (Lesbos) , oradan da Pire (Atina) limanına feribot varmış sanırım. Bir araştırmakta fayda var.

Motosikleti
Forza 250
İzmir'den Sakız'a feribotla geçiyorsunuz. Sabah giderseniz daha iyi olur biraz sakızda vakit geçirirsiniz. Atinaya kalkan gemiler akşam kalkıyor. Ferryscanner'ı kullanarak BlueFerries, Hellenic Seaways gibi firmaların gemileri ile Atina Pire limanına iner gezersiniz. Diğer yol çok sıkıcı tavsiye etmem. Sakızdan akşam biner sabah inersiniz Atinaya.
biraz aaraştırdım ve 3 adet türk firma buldum çeşmeden sakıza araçlı geçiş sağlayan, fiyat 140€.

Sakızdan Pire'ye geçiş için yunan sitelerini gezdim, fiyat hepsinde 40-45€(küçük bir edit motosiklet için +29.5€, yine de 2 katı )

Ya şimdi çeşmeden sakız adası 40-60 dk arası çok yakın. Bu mesafeye bizimkiler 140€ koymuş fiyatı
sakızdan pire'ye gidiş 8 saat civarı ve adamlar 40-45€ fiyat koymuş.

İnsan gerçekten hayret ediyor

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
biraz aaraştırdım ve 3 adet türk firma buldum çeşmeden sakıza araçlı geçiş sağlayan, fiyat 140€.

Sakızdan ipsalaya geçiş için yunan sitelerini gezdim, fiyat hepsinde 40-45€(küçük bir edit motosiklet için +29.5€, yine de 2 katı )

Ya şimdi çeşmeden sakız adası 40-60 dk arası çok yakın. Bu mesafeye bizimkiler 140€ koymuş fiyatı
sakızdan ipsala'ya gidiş 8 saat civarı ve adamlar 40-45€ fiyat koymuş.

Sakizdan ipsalaya feribot mu var?

Motosikleti
Forza 250
Sakizdan ipsalaya feribot mu var?
Pire limanı yazacaktım yanlış olmuş kafalar karıştı :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayvalık'tan Midilli (Lesbos) , oradan da Pire (Atina) limanına feribot varmış sanırım. Bir araştırmakta fayda var.
Evet araştırdı m bi tık daha ucuz kalıyor (80€)

Ayvalık -> Midilli -> Pire Limanı (Atina) = 2 kişi 1 motosiklet 435€
Çeşme -> Sakız -> Pire Limanı (Atina) = 2 kişi 1 motosiklet 515€

Güncel Fiyatlar

Yunanistan geçişleri için -> Hellenic Seaways
İzmir geçişleri için -> Turyol

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Sakızdan Pire'ye geçiş için yunan sitelerini gezdim, fiyat hepsinde 40-45€(küçük bir edit motosiklet için +29.5€, yine de 2 katı )

sakızdan pire'ye gidiş 8 saat civarı ve adamlar 40-45€ fiyat koymuş.

Biraz yukarıdan (Ayvalık -> Midilli üzerinden) giderseniz yarı fiyattan ucuz:
Çeşme'deki firmalar tecavüzcüymüş onu anladık... (Ayvalık'tan Midilli, Çeşme'den Sakız'dan göre hallice uzak mesafe üstelik!)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkes yunanistana gidiyor, bu para denen sey bir tek ben de mi yok 🫠
Biz fakir bir aile olduğumuz için yazları Yunanistana gidiyoruz çoccuklar denize girsin diye. Sınır kapısı bize bir saat, arabayla git gel bir depo benzin yetiyor, en son Edirne'de depoyu fulledik mi oradan pahalı benzin almaya gerek kalmıyor, oralarda kampingler bizden daha ucuz, yemek de ucuz, kumsala 50m ötede çadır kurabileceğimiz, tuvalet/duş/bulaşık yıkama yeri vb. tesisleri aşırı temiz düzenli ve güvenli bir kamping bizdekilere göre çok iyi fiyata.
Ben de isterdim zengin olaydım da alaçatı'da, bodrum'da para ezeyim, göcek'ten yelkenli kiralayıp koyları gezeyim ama param anca Yunanistan'a gitmeye yetiyor.

Selamlar herkese,

Çanakkale üzerinden İpsala'dan çık, ipsala'da motorlara öncelik var sıra beklemezsin, hem feribot masrafı yerine gezmiş olursunuz. İpsaladan çıkınca motorla otobandan değil normal bedava yoldan giderseniz motosiklet için çok güzel trafiği olan rahat bir yol, otobana para vermeye gerek yok, Dedeağaç/Alexandroupoli'deki belediye kampingi süper bir yer orada bir gece konaklayıp ertesi sabah devam edersiniz yola hem İzmir - Dedeağaç arası yolculuğun dinlenmesi olur.
Ekipman alışverişi için Atina'yı bilmiyorum, Selanik'ten öte gitmedim henüz ama Selanikte iki güzel mağaza var yazmıştım yukarıda.

Ağustos'ta gitmeyin ama, tüm avrupa'nın tatil sezonu Ağustos ayı her yer dolu haliyle fiyatlar pahalı.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
yazım hatası olmuş.
Motosiklet ve yolu kısaltmak :)
Yapmayın o yolun keyfini çıkartın.
İzmir Aliağa üstünden Ayvalık-Edremit-Ayvacık hattında Çanakkale.
Buradan Lapseki yada Merkezden Eceabat feribotu ile karşıya geçin.
İpsala dan giriş yaptıktan sonra Otobandan nonstop Selanik ( Not otobanda benzinlik yok ) Yakıt azalınca otobandan ayrıl tekrar gir.( Otobandan tamamen çıkmadan girebileceğin de vardı ama konumu hatırlamıyorum.

Selanik te pazar günü motosiklet mağazaları kapalı olur çoğu markette öyle. O yüzden haftasonuna dikkat et.

Dönüşte Kavala da oyalan Dedeağaçta oyalan yemek ye.

Sonra ipsala Keşan :=)

Nacizane öneri

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
yazım hatası olmuş.
Motosiklet ve yolu kısaltmak :)
Yapmayın o yolun keyfini çıkartın.
İzmir Aliağa üstünden Ayvalık-Edremit-Ayvacık hattında Çanakkale.
Buradan Lapseki yada Merkezden Eceabat feribotu ile karşıya geçin.
İpsala dan giriş yaptıktan sonra Otobandan nonstop Selanik ( Not otobanda benzinlik yok ) Yakıt azalınca otobandan ayrıl tekrar gir.( Otobandan tamamen çıkmadan girebileceğin de vardı ama konumu hatırlamıyorum.

Selanik te pazar günü motosiklet mağazaları kapalı olur çoğu markette öyle. O yüzden haftasonuna dikkat et.

Dönüşte Kavala da oyalan Dedeağaçta oyalan yemek ye.

Sonra ipsala Keşan :=)

Nacizane öneri
Ben motosiklet olarak okudum. @Lombardo'nun niyeti bozuk😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar