Ben de de var bir 94 model
Ben bu Planet-5'i 2002 Şubatında bir motor tamirhanesinde gördüm. Eski sahibi içip içip birinci viteste bağırta bağırta binmiş, alet de bozulmuş. Rektefiye edilecekmiş. Sordum ne kadar diye, 500 milyon dediler. Daha önce ne motora binmişliğim var ne bir şey. Alıyorum dedim. Saydık parayı ellerine.
Aleti aldık ama egzozdan bir ses çıkıyor. Dedim herhalde egzoz patlak falan. Yenisini aldık, ses nerdeyse aynı. Anlaşıldı.Bu alet biraz gürültülü...
Ankara caddelerinde (ki o zaman Ank. Ü. Hukuk Fak. öğrencisiyim) arkada kız arkadaşım (şimdiki eşim) mavi dumanımızı tüttüre tüttüre geziyoruz. Aldırmadım "yahu sen deli misin, koca motoru nasıl zaptedicen?" diyenlere. Bu arada ehliyete başvurdum, sınavı bekliyorum ama sabırsızlık, bir yandan kaçamak kaçamak biniyoruz motora.
Neyse, sınav günü geldi. Pratik sınavın yapılacağı yere gidiyoruz kız arkadaşımla ve motorla. Seyran ya da Esat'ta bir yerdi sanırım. Biz de Abidinpaşa'dayız. Neyse, baktım yaklaşıyoruz, etraf motorcu kaynıyor. Dedim ufak bir şovla başlayalım olaya. Karşıda yarım metre yükseklikte bir duvar, duvarın önüne sıra sıra motorlar parketmiş. Harleyler, BMWler Honda'lar...Dedim buraya mahcup girmem. Benimkinin ön amortisörü biraz havalıdır. Sıktın mı ön freni şöööyle bir tıslar eğilir ve kalkar. Cafcaflı yani. Dedim duvar dibine doğru girelim, kısalım ön ferni yapalım şovu. Biraz hızla girdim meydana. O yarım metrelik duvara doğru gidiyorum, gidiyorum...Sıktım ön freni...Sıktım ama... Ulen durmayacak galibaaa!... Gümmm..! diye geçirdik duvara iyi mi. Motor bi yana biz bi yana...Uçmuşuz duvardan, motor kaldı geride. Allahtan duvarın arkası uçurum falan değil...hafif iniş. Koştu geldi millet iyi misiniz diye. Topladık motoru ama ne olay. Yapalım derken şovu, madara olduk. Hatırladıkça gülerim...
Bir de Ankara-İzmir-Kuşadası-Fethiye-Denizli gezimiz vardı bu Planet'le. Anlatıcam sonra...