İyi Bir Laptop Hangi Özelliklerde Olmalı

Oyun oynamak değil de sql gibi yazılım programlarını çalıştıracak. Ofis programları da dahil bunlara. Beni 5 yıl rahat ettirecek bir laptop arıyorum. İşlemcisi , Ram'i , ekran kartı nasıl olmalı? Tabi almışken full hd ekran almak daha iyi sanırım.

Amacım doğru ürünü almak. Bu işte bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Şu nasıl?
http://www.sahibinden.com/ilan/ikin...6ghz-8gb-1tb-hdd-gtx950m-17.3-464417457/detay

Bütçe 3bin ₺ civarı.

Laptopun ısınmaması lazım
32 bit çalışacaksanız 4 gb ram ve yeni nesil minimum 3 ghz (tercihen i5) işlemci iyi bir seçim olacaktır. 64 bit çalışacaksanız 16 gb ve üzeri ram iyidir. Dahili disk 1 Tb veya 2 tb iyidir. Diskin minimum %10 unu windows için ayırınız. Diski 2 ye değil 3 e bölmeyi tercih edebilirsiniz (tercih meselesi)

İşlemci hq serisi olmalı U serileri tasarruftur Ekran kaertı gtx serisi olmalı 970 1050 1060 olabilir ssd olursa tadından yenmez en az 8 gb ram 1600 Mhz

O ilandaki ürün yerine şu cihazı almanızı tercih ederim: https://forum.donanimhaber.com/hp-gaming-i7-6700hq-gtx960m-480gb-ssd-sifir-ayarinda-kutusunda--127719169

Edit: satıcı ben değilim, sadece forum donanım üzerinden ilanları takip ediyorum. Link vermek yasak mı bilmiyorum.

Ilanınızdaki cihazda ssd disk yok eger performans odaklı bir dizüstü istiyor iseniz artık ssd disk kaçınılmaz..

https://www.youtube.com/watch?v=j84eEjP-RL4 burada aradaki farkı görebilirsiniz kaldıki bu ilk çıkan ssdler şimdikiler çok daha hızlı siz düşünün..

Ram miktarı w10 ve oyunlar için yetersiz min 16 gb olmalı ve yine oyun odaklı olacaksa cihazınız 256 bit bir ekran kartı şart..Yani yukarıdaki cihaz i7 işlemciden ibaret bir dizüstü..

Hachiko üstadımın dediği doğru. Ssd diski belirtmeyi unuttum. Artık fiyatları çok pahalı değil ssd lerin

Notebook'lar da en önemli şey ısınma , bundan dolayı alırken dış malzeme kalitesine dikkat etmek lazım zira bazı laptopların dışı çatlıyor.Bu ısınma konusunda hp'lerden uzak dur derim ısınma sorunu çok oluyor bu konuda laptoplarda msı inanılmaz yol aldı hem kaliteli hem soğutması çok iyi adamlar yapıyor dedirtiyor insana , ben sana şunu öneriyorum ama bu vereceğim laptop freedos yani işletim sistemi yok sen kuruyorsun bunun mantığıda şöyle 500 TL windows 10'a para vermiyorsun onun yerine daha iyi bir donanım koyuyorlar Hayırlı olsun şimdiden

http://www.hepsiburada.com/msi-gl62m-7rd-609xtr-intel-core-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000003S0RO

monster tulpar kullanıyorum şimdi önceki laptobumda monster idi 2008 yılında almıştım şuan babam hala kullanmakta sıkıntısız tabi fiyatlar biraz yüksek gelebilir ama süper aletler

1-Laptop 2.el almayın,
2-bunların pili en fazla 3 yıl gider sonra adaptöre mahkumsunuz.

Herhangi bir lap top ile programlama çalışabilirsin, programlamada ilerledikçe ihtiyacın olan özellikleri farkedip zaten ona göre ihtiyacını belirleyeceksindir. Yani ucuz yollu bir lap top işini görür. Faturalı bir ikinci el Thinkpad T serisi öneririm.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
O ilandaki ürün yerine şu cihazı almanızı tercih ederim: https://forum.donanimhaber.com/hp-gaming-i7-6700hq-gtx960m-480gb-ssd-sifir-ayarinda-kutusunda--127719169

Edit: satıcı ben değilim, sadece forum donanım üzerinden ilanları takip ediyorum. Link vermek yasak mı bilmiyorum.

bak bu laptop çok iyi, 480gb ssd var, ddr4 2100 mhz ram çok hızlı çalışma sağlar ssd ile ve 8 çekirdek i7 işlemci ve de gtx960 harici ekran kartıyla oldukça iyi oyun performansı verir.

ilgili laptop

bu ekran kartı GTA V oyununda 1920x1080 çözünürlükte ve high ayarda 76 fps veriyor ve ultra ayarda 31 fps veriyor.

yani senin dediğin iyi anlayışı geçerli. ısınma konusunda bir şey diyemem. çok ısınırsa klavye ve fare takıp kendinden uzak tutarsın bir şey olmaz :D

bende 2. nesil i5 işlemcili bir laptop vardı casper marka ve gt520m ekran kartı vardı. çok kötü bir bilgisayardı ve bir keresinden ayakkabımı kurutmuştum onunla :)

Son düzenleme:
Oyun oynamak değil de sql gibi yazılım programlarını çalıştıracak. Ofis programları da dahil bunlara. Beni 5 yıl rahat ettirecek bir laptop arıyorum. İşlemcisi , Ram'i , ekran kartı nasıl olmalı? Tabi almışken full hd ekran almak daha iyi sanırım.

Şu nasıl?
http://www.sahibinden.com/ilan/ikin...6ghz-8gb-1tb-hdd-gtx950m-17.3-464417457/detay

Bütçe 3bin ₺ civarı.

Eğer oyun oynamam diyosanız, bütçenizin yarısına bile laptop bulunabilir. Ha, ben ekstra özellik isterim diyorsanız 2-2,5 bin tlye de bulabilirsiniz. Ama hiçbir laptop 5 yıl götürmez. Götürebilir, çok titiz kullanırsanız tabii. Ama götürürse büyük ihtimalle sizin ve çevrenizdekilerin sağlığına çok zarar verebilir.

Edit : Laptop yerine notebooklara da bakabilirsiniz. Pil ömrü kısadır, güçsüzdür ama soğutması, taşıması da bir o kadar kolaydır.

Eğer oyun oynamam diyosanız, bütçenizin yarısına bile laptop bulunabilir. Ha, ben ekstra özellik isterim diyorsanız 2-2,5 bin tlye de bulabilirsiniz. Ama hiçbir laptop 5 yıl götürmez. Götürebilir, çok titiz kullanırsanız tabii. Ama götürürse büyük ihtimalle sizin ve çevrenizdekilerin sağlığına çok zarar verebilir.

Edit : Laptop yerine notebooklara da bakabilirsiniz. Pil ömrü kısadır, güçsüzdür ama soğutması, taşıması da bir o kadar kolaydır.

lise 2'de almıştım üstünden 7 sene geçti üniversite 3'teyim hala notebookumu kullanıyorum yani 5 seneden fazla gitmez falan bence kesin konuşmamak lazım kalitelisini alacaksın kullanacaksın ...

bende grundig var 2013 te aldım i7 3632 2.20 turbo booat 3.20 8 gb ram nvidia 740 bir tek toshiba harddisk arıza verdi 250 gb samsung 850 evo 240 gb kingstonr m sata taktım dahada götürür gibi duruyor bf 4 gta 5 oynarım

Soğutma ve sorunsuzluk benim için önemliydi. MSI 'dan http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/msi-gl72-6qf-641xtr-i7-6700hq-8gb-1tb128gb-ssd-4gb-960m-173-dos-P151301113 şöyle bir Laptop aldım. Oyun ve program için benim işimi görmekte. Fiyat performans ürünlerinde illaki birşeylerden feragat etmen gerekiyor. SSD olmasını önermiş arkadaşlar bende katılıyorum ama fiyata kocaman bir + eklenir. Ekran kartın 10xx Serisi olması tercihtir ama fiyata + eklenir ve bunun sonu da yok.

HP kullandım ve kesinlikle önermiyorum. Üstünde yumurta pişirirsiniz. MSI ve monster arasında kaldım. Benim tercihim sorunsuzluk adına MSI oldu. Soğutucusundan çok memnunum. Çift fan ve turbo fan desteği mevcut.

Umarım fikir vermiştir. :)

Şu nasıl?

Bütçe 3bin ₺ civarı.

Merhaba, ben de bu işin içindeyim. Hem çalıştığım şirkette bilgisayar satışı yapıyoruz hem de amatör olarak programlamayla ilgileniyorum :)

Öncelikle amacın oyun değilse harici ekran kartına gerek yok. SQL, Visual Studio vs. kullanacaksan en çok ihtiyacın olacak şey SSD ve RAM. En az 8 GB RAM ve 250+ GB SSD olmalı. 2 adet RAM slotu olan ve üzerinde 1x8GB RAM bulunan bilgisayar tercih etmeye çalış, gerektiğinde 16GB yapabilirsin. Film dizi arşivin için harici harddisk kullanabilirsin veya notebook mSATA/PCIe SSD destekliyorsa SSD ve 1TB harddiski beraber kullanabilirsin. İşlemci i5 veya i7 olabilir bütçene göre seçebilirsin, ancak 6. nesilden eskisini alma. Ekran çözünürlüğü 1080p olsun.

Marka olarak HP iyidir, ısındığı doğrudur ama genel olarak üzmez. Pavilion serisi bilgisayarı 8 seneden fazla kullandım. Garanti süresi içinde pili çabuk bitiyor diye çağrı merkezini aradım, 3 gün içinde yeni pili eve gönderdiler :)

Asus'un ürünleri iyidir ama teknik servisi çok kötü.

Lenovo da iyidir ama saçma sapan klavye tasarımları var, almadan önce klavyesini incelemeni tavsiye ederim :)

Toshiba tüketici bilgisayarı üretimini durdurdu. Piyasada eski ürünleri bulabilirsin. Çok sorun yaşamazsın ama teknik servise ihtiyacın olursa ulaşmakta sıkıntı yaşayabilirsin, telefonlara bakmıyorlar.

Dell alabilirsin, tavsiye ederim.

Son olarak, alacağın ürün kurumsal seriden bir ürün olursa estetik olarak biraz daha kötü olabilir ama arıza yaşama ihtimalin ciddi miktarda düşer ;)

SQL çalıştırılacak ama 1milyon kayıtlı databasede sorgu mu atılacak yoksa devasa işler mi yapılacak orası önemli. :)

CPU en azından i5 olsun, mümkünse U olmayan bir CPU bul derim ama artık sanırım mümkün değil. :)
8 GB RAM yeterli olacaktır. SSD olsun üzerinde, 128 de olur 256 da olur 1024 de olur, orası ne kadar datayı tutmak istediğine bağlı.
Ekran kartına hiç gereksiz yere para verme.

Asus Türkiye'de kullanılmaz.
HP kurumsal ürünler, (elitebook vs) gözün kapalı alabilirsin, Pavillion'lardan (ya da adı değiştiyse her neyse ev tipi olanları) uzak dur.
DELL şu an güzel destek veriyor, çok uzun süre kullanma fırsatım olmadı ama 2-3 yıllık periyotta iyiler.
Vaio gitti Vaio, ona bizim için de üzülebilrsin.
Acer ve Packard Bell de düşünülebilir markalar şu sıralar.

Bir de hiç bir laptop seni 5 sene "rahat" ettiremez, kullanırsın onda sıkıntı yok, ama 5 sene dayanmayacaktır. Hiç bir elektronik ürünün öyle bir ömrü yok artık.
(şimdi bir çkıp ben şunu 5 yıl kullandım diyecek ya, neyse)

Anladığım kadarıyla Visual Studio ve Microsoft SQL ikilisini kullanacağın ve oyun oynamayacağın bir bilgisayar olacak.

1.8 - 2.0 Ghz işlemci minimum ve 64bit olmalı, MSSQL 32 bit ile 2016 versiyonundan itibaren arayı bozdu. Ekran kartı neredeyse önemsiz, en az 4, ideal olarak 8 GB veya üstü Ram gerekecek sana. SSD hard disk olmazsa olmaz diyebilirim. SSD demişken biraz paraya kıyıp 1 TB ve üstü alıp, iki partition olarak bölmende fayda var, SQL'de cayır cayır sorgu çekerken, ikinci partition sana çok avantaj sağlayacak. Hatta benim gibi fantezi yapıp, DVD sürücü yerine bir aparatla ikinci bir SSD takabilirsin. O zaman tadından yenmez. :)

Marka olarak HP'nin consumer, yani son müşteri ürünü olan modellerine sakın bulaşma, Asus kullanıcısı olarak bir sıkıntı yaşamadım, ama çok dert çekenleri de var, IBM Thinkpad benim de düşündüğüm bir model misal, tavsiye edebilirim. Sony derlerse uzaklaş oradan. :)

Isınma sorunu için eli yüzü düzgün, markette 15 TLye satılan plastik vantilatörlere benzemeyen iyi bir alt soğutma fanı gayet işini görecektir. Bir de ek bir monitör kullanmanı tavsiye ederim. Kod yazarken, veya SQL veritabanında sorguyu yazarken birbirleri arasında geçişlerde vakit kaybetmezsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar