İtalyan Devinin Parlayan Yıldızı: STR650 CRC

Uzun yılların kazandırdığı tecrübesi ile birbiri ardına gelecek vaadeden modelleri gün yüzüne çıkarmaya başlayan Husky'nin 2007 yılı modelleri arasında başı bir motor çekecekmiş gibi görünüyor; STR650 CRC...

Yeni STR650 CRC'nin en dikkat çekici öğesi nedir diye sorulsa, hiç şüphesiz ilk akla gelen ünlü MV Agusta (ve Ducati ve Bimota) tasarımcısı Massimo Tamburini'nin bu yeni Super Moto'nun her tarafındaki baskıları ile yaptığı agresif tasarımı olur.

Bunun yanında STR 650' nin yeni özelliklerin başında yeni alüminyum şase ile çelik şaseli SM610İE den 10.4 kg daha hafif olması geliyor.

soliz9.jpg

solcuz4.jpg

5afc4.jpg

Motorun 4 zamanlı ve tek silindirli olması dışında bu güzel görünüşlü SM'nin kalbi hakkında herhangi bir detay hakkında bilgi verilmemektedir. Doğuştan aldığı adı ile İtalyan firmanın en büyük SM'i olan 576cc'lik SM610IE'nin geliştirilmesiyle 650cc kategorisinde bir yerlerde bulunacağını tahmin etmek zor değil.

motorbh3.jpg

STR 650 CDI elektronik ateşleme ile donatılmış ve 41mm Keihin karbüratör ile hava-yakıt karışımını paylaşıyor. STR650 ve bir ufak hacimli kardeşi 610 SM, sıvı soğutmalı ve 6 kademeli spor şanzuman kullanıyorlar.

650, küçük kardeşi 610'da kullanılan 45mm'lik Marzocchi ön takımları yerine kullanılan 50mm ters teleskopik ön çatal (marka henüz belli değil) ile küçük kardeşinden ayrılıyor. Bir adet tam ayarlı şok emici (marka belli değil, 610 Sachs kullanıyordu.) ile süspansiyon hizmetini yerine getiriyor. Seyahat verileri ise henüz açıklanmadı.

320mm'lik tek disk ve merkezi bağlantılı 4-piston kaliperli Brembo fren konfigürasyonları her iki motorda da aynı olacak gibi görünüyor.

diskew0.jpg
karbdy3.jpg

Her iki makine de farklı ölçülere sahip, yeni 650 1.43 metre (SM 610'da 1.48m) ile daha kısa dingil mesafesi ve hafifçe alçaltılmış 89.91 cm'lik koltuk yüksekliği (SM610'da 90.9 cm) sunmaktadır. Yeni 650 ayrıca kapasitesi 1 litre daha arttırılarak 12.8 litreye eşitlenmiş benzin deposu, daha 160/60-17 ölçüleriyle daha kalın arka lastik (SM610'da 150/60-17) ve 120/70-17 ölçülerinde ön lastik sunmaktadır.

depodn7.jpg

Özelliklerini altalta dizdiğinizde göremeyeceğiniz tek şey Tamburini kaleminden çıkmış tasarımın ne kadar seksi olduğu olacaktır...

egzozjj7.jpg

faror6.jpg

MV Agusta Brutale'den esinlenilmiş farından mavi anot boyalı Excel jantlarına, kalbini sarıp sarmalayan alüminyum şasesine, sıkı sıkıya işlenmiş koltuk altı egzozuna kadar, bu makine şimdiye kadar görülen belki de en ateşli dirt-bike temelli motordur.

Araştırma & İnceleme : crato (Yavuz YILMAZ )

Moderatör tarafında düzenlendi:
hypermotard bunun yaninda dark wing duck kalir, hakketen yakisikli motor :cat:

Ben İtalyan motosikletlerini çok beğeniyorum gerçekten buda çok yakışıklı görünüyor...Agustanın Tamburini F 4 diye 1000 cc özel bir modeli var...Gerçekten etkili bir tasarımcı...

ewet gercekten cok guzel we ınce bır tasarım cok ıyı ıscılık war

vallaha ben çok beyendim italyanlar tasarımı çok iyii yapıyorlar keratalar:queen:

önce aynaya sonra motora bir daha bak farkı farkedeceksin

:queen:
:mrgreen: :cherry:

Eee bu da güzel benim için, hayatımda ilk defa çirkin olduğumu düşünen biri çıktı.. :cherry:

+ Art niyetli biri olsam (ki değilim) neden beni, bir motorla kıyaslama yapma gereği duyuyorsun diye seni çok fena yapabilirdim....:cherry: :bounce: :bounce:

Eee bu da güzel benim için, hayatımda ilk defa çirkin olduğumu düşünen biri çıktı.. :cherry:

+ Art niyetli biri olsam (ki değilim) neden beni, bir motorla kıyaslama yapma gereği duyuyorsun diye seni çok fena yapabilirdim....:cherry: :bounce: :bounce:

valla yazacak birşey bulamadım:queen: :queen: :queen:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
streetfighteri andıran bir süpermoto çıkmış ortaya.
ilerleyen zamanlarda bu melez türler çoğalacak.
ama biz illa reyzing isterük, 2 silindir 400 cc olacak.

bu da senin tamamen de iyi niyetli biri olmadığını ortaya koyuyor ki, ben sadece "çirkin" kavramını daha iyi anlayabilesin diye öyle söylemiştim :cherry:

neyse, yeter bu kadar.

geyik yok. hadi bakalım dağılın. :):wiinkk:

Adı üstünde tam süpermoto. Her yola gelecek bir serseri görüntüsü var alette.:cherry: İyi iş çıkarır bu!:cat:
Adeta "Sıkıysa Yakala!" diyor durduğu yerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar