Istiklal Marşi

> HELAL SANA MICHAEL EFENDI !
> Alman ZDF Televizyonun da Thomas Gottschik in sundugu "Bahse Var
misin adli yarisma programina basvuran ,Isviçreli Michael Sauser 188 ülkenin
>Ulusal Marsini notasiyla birlikte söyleyebilecegini iddia etti. Yarisma
istegi kabul edildi ve yarisma günü Jüri'nin seçtigi bes ülkenin Ulusal
Marsi'nin
>okunmasi kararlastirildi, secim yapildi ve Marslari okunacak ülkeler
>sirayla Çin, Misir, Tayland, Bosna Hersek ve Türkiye idi. Michael
Sauser,
>ilk dört ülkenin Marsini basariyla okuyunca jüri yeterli bularak
yarismayi
>kazandigini söyledi ve Türk Ulusal Marsi'nin okunmasina gerek
olmadigini
>söyledi, Ancak Michael Sauser "
> Hayir mademki Türk Bayragini da seçtiniz Türk Ulusal Marsini da
söylemek
>istiyorum "dedi.
> Bunun üzerine jüri ve yapimci kabul etmek zorunda kaldi, Orkestra
>hazirlandigin da Michael Sauser salona dönerek "
>
> Yanliz Türk Ulusal Marsi ayakta dinlenir kalkmanizi rica ediyorum "
dedi.
>Katilimcilarin saskin davranislari biraz sonra Michael Sauser' un
ricasini
>yerine getirmeye dönüstü ve Michael Sauser o güzel aksaniyla Türk
Ulusal
>Marsi'ni muhtesem sekilde icra etti.
>
> Öyle 10 kişiye 15 kişiye yollamazsanız hiç bir şey olmaz bu tarz
şeyleri
>yollayacaksınız ki insanlara, biraz haz duysunlar.Türk'lükleri ile
>övünsünler...
>
>
> Biz bu ülkede İstiklal Marşı'nı söyleyemeyen insanları belediye
>başkanı,parti temsilcisi yapıyoruz ya o da bizim ayıbımız...

Süper bir olay, böylelikle her yabancıyı düşman gibi gören faşistlere de cevap olmuş.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
prometheus +10000000000000000000000000
eyvallah

:salut: :rendeer: :cat: ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn türk marşı ayakta dinlenir evet...
bu michael arkadaş da ayakta alkışlanır. şimarık avrupalıya tokat böyle atılır. adam öyle bişey yapmış ki ömür boyu başka makul bişey yapmasa da olur yani...
bundan bizi haberdar eden arkadaşa da teşekürler....

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Helal olsun valla,
birileri araştırıp bulsada adama tebrik ve teşekkür mail i göndersek..

Helal olsun demekle olmuyor sadece beyler.

Ne zaman ki biz de başkalarının milli marşlarına, onlardan beklediğimiz aynı saygıyı gösteririz, o zaman bu yapılanı hakederiz.

İki tane maç oynandı İsviçre ile. İlkinde onlar bizim marşımıza saygı göstermedi.
İkinci maçta bütün dünyanın gözü buradaydı. Güzel bir ders verme fırsatı vardı, o İsviçre marşı çıt çıkmadan dinlenmeliydi ! Ama maalesef öyle olmadı ve sonrasıyla da iyice beter oldu.

"Ya rabbena hep bena hep bena" diyerek olmuyor bu işler

Teşekkürler cengiz...sabah sabah duygulandırdın bizi..ben tv.de seyretmiştim aama olayı bilmiyordum.çok etkilendim hemen bu onurlu kişinin e mailini araştıracağım.

Bu Konunun en büyük örneğini ; Kurtuluş Savaşından sonra Mustafa Kemal'in İzmir'e gitmesi ve İzmir Şehrinde gösterdiği şu davranış bizlere açıklıyor :

ALINTI :

...Karşıyaka'daki kalacağı eve geldiğinde evin mermer taraçasına çıktıktan sonra kapının önüne ipek bir Yunan bayrağı serilmiştir. Üzerine basılacak bir yol halısı gibi yayılmıştır. Kadın ve erkek orada bulunan İzmirliler:

"Buyurunuz geçiniz.... Bizim öcümüzü yerine getiriniz. Yabancı kral bu evden içeri, bizim bayrağımıza basarak girmişti. Siz lütfedin, bu karşılıkla o lekeyi silin! Burası sizin şehrinizdir. Bu ev sizin evinizdir. Bu hak sizindir"diye yalvarıyorlardı. Mustafa Kemal yerde serili bayrağın önünde durur, ağlayarak yalvaran kadın ve erkeklere tatlılıkla bakarak;

"O geçmişte kötü etmiş. Bir milletin istiklalini temsil eden bayrak çiğnenmez. Ben onun hatasını tekrar edemem"der. Bayrağı kaldırtır ve bembeyaz mermerlere basarak içeri girer. Ruşen Eşref Ünaydın "İşte sen İzmir'e ilk gün zaferinle böyle girdin"der.
...

Her ülkenin kendisini temsil eden milli marşları vardır. Bunların hepsi onlar için özel ve değerlidir. Eğer dünyada yaşıyor ve bu gezegenin insanı oluyor isek her ülkenin kendi özgün değerlerine saygı göstermek zorundayız. Hindistan'a gittiğinizde yolunuza bir inek çıkınca durmanız gerkiyor ise onların sayısı gereği, duracaksınız. Eğer bir ülkede milli marş okununca ayağa kalkılıyor ise kalkacaksınız, eğer bir ülkede bayrak açılınca hazırola geçecekseniz geçeceksiniz.. Bunu yapamıyorsanız bulunduğunuz yerden öteye gidemezsiniz. Evrensellik denen şey insanların inanç ve kavramlarına saygı göstermekle başlar.

Ledo'nun dediğine katılmamak için düşünemeyen bir insan olmak lazım. Hiçbir ülkenin milli marşı aşağılanamaz ve bayrağı yakılamaz. Eğer savaş yapacaksan yaparsın ancak, ben ülkemin bayrağının yakılmasını, milli marşımın aşağılanmasını istemiyor isem ben de ona göre davranacağım. Ha diyelim ki onlar bu yanlışa düştüler, bunun benim de yapmam bitşey kazandırmaz. Sadece onlarla aynı kulvarda koşacak kadar aşağılık olduğumu gösterir. Oradaki 3-5 insan ki bunlar bir ulusu temsil edemez, fanatiklerin gazına gelerek gereksiz milliyetçilik yerine olgunluk göstermek gerekir. Bunu yapamıyor isen bence aciz ve kompleksli bir milletsindir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar