İşten kaytardım: Balcalıyı gezdim

Şair ne demiş: beni bu güzel havalar mahvetti,bu güzel havalarda istifa ettim efkaftaki işimden. Her ne kadar istifa etmediysem de havayı güzel bulunca işi gücü bırakıp atladım motora:queen:. Bu gezi bu sefer dağ,tepe baklava,börek gezisi olmadı. Özellikle 3 büyük şeirde yaşayıp Anadoludaki Üniversiteler hakkında fazla bilgileri olmayanlara entersan gelecektir. İyi seyirler.

Çukurova Üniversitesi 35 yıl önce Balcalı köyünde kuruldu. Onun içindir ki Adanalılar hala Üniversite yerine Balcalı demeye devam ederler.

Yumurtalık serbest bölgeden yola çıktım. Otoyoldan yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk.

Üniversitenin giriş yolu

Fakülte binalarından Adanaya bakış ve Kardeşim Mahmut hocanın odasındaki panodan bir kart.

Yemekhane giriş ve alakart restoranı.

Fiyatlar çok pahalı. zeytinyağlılar 1.3 YTL etliler 3.0 YTL:p

İşte Turkuaz kahveden görünümler ve dersleri astıkları gizli kamera tarafından saptanmış öğrenci milleti:p.

Yine göl kıyısında gizli kameraya yakalanan diğer bir grup.Ama haklılar kim içeri girmek isterki bu havada, bu ortamda.

Şimdi de göle sıfır konumdaki kafe ve kayıkhaneye iniyoruz.

Üniversitenin ve bazı hocaların tekneleri

Balcalı köyünden kalan bir iki ev yıkılmayıp restore edilmiş. Bunlardan biri çay evi diğerleri de yurtdışından gelen misafirler için misafirhane olarak kullanılıyor.

Üniversiteden birkaç görünüm daha.

Daha görecek çok yer var; açık kapalı yüzme havuzları,spor salaonları,kültür merkezleri ,amfi tiyatro vs,vs.Ama vakit yok,dönüyorum.

Dönüş yolundan bir görüntü ile bu gezsinin sonu:).

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img369.imageshack.us/img369/660/062di0.jpg

ahmet bey ne iyi etmişsiniz de fotograflamışsınız balcalıyı.
ben buraları ilk defa gördüm sayenizde kayıkhane ve köy evi mükemmel,
Mahmut hocanın motorlu aile panosu olayı bitirmiş.
Ellerinize saglık.
Kadirliden selamlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi motoru azıcık dinlendir,yorulmuştur biraz soluklansın pazar belki eğner falan yaparız,güzel kareler çekmişsin manzara çok güzel öğrenciler haklı abi öyle manzarayı seyretmek varken kim ders yapsınki,tekerin düz bassın yolun açık olsun

Ahmet bey paylaşım için çok teşekkürler, Üniversite hakikaten herşeyiyle çok güzelmiş, daha çok tatil köyünü anımsattı bana, üniversiteye hazırlanasım geldi :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ahmet bey çok güzel bir gezi olmus fotoğraflar cok guzel ama tek olunca olmuyo bende bu hafta bsonu antalya yollarındayım ist-antalya 700 km bişi değil ama motor olunca bi başka güzel yollar biyerlede karşilaşmak üzere hoşcakalın

Ahmet bey paylaşım için çok teşekkürler, Üniversite hakikaten herşeyiyle çok güzelmiş, daha çok tatil köyünü anımsattı bana, üniversiteye hazırlanasım geldi :)

Üniversiteyi gören herkes zaten aynı şeyi söylüyormuş.

ahmet bey çok güzel bir gezi olmus fotoğraflar cok guzel ama tek olunca olmuyo bende bu hafta bsonu antalya yollarındayım ist-antalya 700 km bişi değil ama motor olunca bi başka güzel yollar biyerlede karşilaşmak üzere hoşcakalın

ben de grup gezileri daha çok seviyorum ama mesai saatlerinde yola çıkınca tabi kimse gelemiyor.

Son düzenleme:
abi motoru azıcık dinlendir,yorulmuştur biraz soluklansın pazar belki eğner falan yaparız,güzel kareler çekmişsin manzara çok güzel öğrenciler haklı abi öyle manzarayı seyretmek varken kim ders yapsınki,tekerin düz bassın yolun açık olsun

Kısa süre için motor burada dolayısı ile her fırsatta geziyorum. Eğner yaparsanız ve işlerim de müsait olursa gelirim. Ondan sonraki Çarşamba motoru , Eylülde geri getirmek üzere, Ankaraya götüreceğim.

aaah.. balcali ah...
yıllarim gecti cukurova uni nin acik basketbol sahalarinda. havuzuydu, fitnessıydı,kapali salonlardi... yıllarca voleybol, basketbol oynadim, koştum.. spor cenneti orası.. şimdi nerdeee....

Abi, sağolun. Balcalı kampüsünü hep merak ederdim, sayenizde biraz olsun gördüm. Elinize sağlık.

Ellerinize sağlık. Evet üniversitemiz güzeldir. Muhteşem manzaralı, Seyhan baraj gölüne nazır ve dünyada en iyi 500 değerlendirmelerinden birinde, geçen yıl "en iyi 500" kategorisinde yer alan 5 Türk üniversitesinden biridir.
Not1: Sanırım dün arkadaşımızı yolda ve kampus içerisinde gezerken bir kaç defa uzaktan gördüm. Son fotodaki motosikleti görünce hatırladım.
Not2: Alakart restoran, normal yemekhane hizmetinin dışında hizmet vermektedir. Yoksa, üniversite öğrencilerine, çalışanlarına ve akademik personele çıkan yemekler normal fiyattadır.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ YALNIZ PATRON SİZİ İŞTEN ATMASIN:queen:

ben bu okula hastayım yaw... oralarda az gezmedik zamanında ah ah ah ... eski günlerim aklıma geldi :mrgreen:

Manzara harika...Akdeniz farkı :p..Paylaşım için teşekkürler :)

gurp gezilerini daha cok seviyosun demek :)) iyi iiyiii ... imreniyorum sana yaaa, 2009 da alicam emekliligi senin yuzunden..

artık müteakit ol da türkiye turu yapalım.:p

Not1: Sanırım dün arkadaşımızı yolda ve kampus içerisinde gezerken bir kaç defa uzaktan gördüm. Son fotodaki motosikleti görünce hatırladım.

doğrudur,dün oradaydım. epeyce motorcu ile de kampus içinde de karşılaştım.

Son düzenleme:
walla abi size çok çekici geliyor dışardan bakınca ama bide biz öğrencilere sor ::arrow::
tamam dışarısı cok güsel ama içerde hayat yok abii beee ::wackoo::
ayağına sağlık iyi yapmışsın ama gezdiğine :cat:

hocam emeğinize sağlık:rendeer:

aaah.. balcali ah...
yıllarim gecti cukurova uni nin acik basketbol sahalarinda. havuzuydu, fitnessıydı,kapali salonlardi... yıllarca voleybol, basketbol oynadim, koştum.. spor cenneti orası.. şimdi nerdeee....

zayıflamak içinmi :silent: :queen: :queen: :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar