İstediğin gibi başlığı sen bul.. Ben bulamadım.

Sabah Foçaya gideyim dedim..

Çevreyolu Bostanlı ayrımına yaklaştım yol kilit.. 25 dakika boyunca dur-kalk .. Neden derseniz ? Yol asfalt çalışması için koca çevre yolunu tek şeride düşürmüşler.. Bu iş daha sakin bir saatte yapılamıyormu ? Misal Gece 23:00 ile sabah 05:00 arası gibi ..Bunu organize edecek kadar zaka seviyemiz yetersizmi ? Bilemedim.

Foçadan dönüyorum , Menemene kadar eskiyoldan gideyim dedim , oradan otobana çıkarım diye düşündüm.. . Foça çıkışı yol Menemen e kadar kilit !! evet yanlış yok , o yol kilit..
dur-kalk 1. vites.. 2 nadiren .. 45 dk !! Menemen girişine kadar 45 dk !! Herhalde dedim çok büyük kaza var..
Sebep neymiş.. Menemen girişinde tek bir Polis aracı , dışarıda tek bir polis , yola çarplazlamasına 20 metre şerit çekmiş yolu tek şeride indirmiş !! Görüş alanıma giresiye kadar hep kaza diyordum velakin Polis bütün araçların şöför mahalline bakıyor.. yolluyor.. tek tek..evet..tek bir polis.. Kuyruğun sonu Foça dolaylarında !!
tam olarak gördüğüm bu.. Ben şok.. olay ne hala anlamış degilim.. neyse dedik.. Polis yolu kestiyse vardır bir bildiği , kuyruk isterse Aliağaya kadar olsun..kime ne !!

Çevre yoluna attım kendimi.. Karşıyaka Çiğli ayrımından bir başladık.. Bornova forumun civarına kadar kağnı gibi gittik.. İzeltaşın oralarda neredeyse kontak kapattık.. Taaaaaaa Buca ayırımına kadar.. 1.5 saat !!!

Bir ara araçtan çıkıp üzerimdekileri çıkarıp komple çıplak olarak çevre yolunda duran araçların arasından koşup .. Yangınnnnn varrrrrr diyesim geldi..

Bu arada Bucaya gidecek olupta Sol şeridi Mal gibi işğal eden çakalların Buca sapağında yola girebilmek için Torbalı istikametini kapatmalarından söz etmiyorum bile..

Maalesef ülkemizde bu tür durumlar sürekli görülüyor, talihsiz olmuş. Başlık bence bu daha devede kulak olmalı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Mümkünse 4 tekerlekli bi araçla bir yere gitmemeye çalışıyorum, sürmem gerekirse yolu navigasyona girip en hızlı rotayı seçiyorum, trafik güncellemeleri açık. Yine de takılırsanız yapacak bir şey yok.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hayır ceza kesmeye bu kadar meraklısın, sapaklara koy kamera, kim kaynak yapıyorsa yapıştır 5-10 bin olsun bitsin. Bazıları adet edinmiş boş sapakta bile önüne geçip girecek illaki.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Nedense malum parti kalelerinde böyle yerli yersiz uygulamalar ile trafiğin içine edilmiyor, acayip bir tesadüf.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bir ara araçtan çıkıp üzerimdekileri çıkarıp komple çıplak olarak çevre yolunda duran araçların arasından koşup .. Yangınnnnn varrrrrr diyesim geldi..
Çok teylikeli düşünceler bunlar. Diğer araçlardaki sürücüler de hortumlarını çıkarıp yangın söndürmeye koşarlarsa seyreyle gümbürtüyü. Kimseye izah edemezsiniz.

Nedense malum parti kalelerinde böyle yerli yersiz uygulamalar ile trafiğin içine edilmiyor, acayip bir tesadüf.
Bkz.Şekil 1/a:Vatandaşa tuzak zenginlere kıyak

Yollara adım başı radar koyup vatandaşa ceza kesen devlet patronlara kıyak geçti. Ahlatcı Holding’in veliahtının düğününe davetlilerin yetişmesi için radarlar kapatıldı.​

26 Haziran 2025 08:45

TÜRKİYE, cumartesi gecesinden bu yana Elif Engin ile Ahmet Emin Ahlatcı’nın Çorum’da yapılan şatafatlı düğününü konuşuyor. Eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin’in kızı Elif Engin ile iş insanı Ahmet Ahlatcı’nın oğlu Ahmet Emin Ahlatcı’nın düğününe yurt içinden ve dışından katılan konuklardan bir kısmı Amasya Merzifon Havalimanına 23 özel jet ve 2 charter uçağı ile geldi. Konuklar havaalanından törenin yapılacağı Ahlatcı Metal Rafineri bahçesine lüks araçlarla gitti. Araçların geçtiği yollardaki hız radarlarının kapatıldığı ortaya çıktı.
Vatandaşa tuzak zenginlere kıyak - Resim : 1

Trafik kanununda yapılan değişiklikle birlikte vatandaşların “pusuya yatan radarlardan” şikayetçi olduğu bir dönemde kişiye özel uygulama tepki çekti. Gelin ve damat salona Kayahan’ın “Seninle Her şeye Varım Ben” şarkı ile girdi. İş, sanat ve spor camiasından çok sayıda “seçkin” davetlinin katıldığı düğünün nikah şahitliğini aralarında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş ve TFF eski Başkanı Yıldırım Demirören, Teknik Direktör Fatih Terim ve Acun Ilıcalı’nın da bulunduğu yaklaşık 25 kişi yaptı.
YILDIZLAR GEÇİDİNE DÖNDÜ
Davetliler arasında Murat Boz, Ezgi Mola, Burak Özçivit, AKP’li Mustafa Varank ve Osman Gökçek ile CHP’li Mustafa Sarıgül dikkati çekti. İlk okunan mesaj Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj oldu. Düğüne Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker de çelenk gönderdi.

Karton bardakta viski ikram edildi​

ŞARKICI Edis’in sahneye çıktığı düğünün ilk yarım saatinde içki servisi yapılmazken önce karton bardaklarda daha sonra kadehlerde viski, votka ve cin ikram edildi. Düğünü sosyolojik yönden inceleyen gazeteci Ertuğul Özkök ise “Davetlilerin daha genç kısmının tekila içtiğini yazacaktım ama aklıma geldi. Burası zengin düğünü, olduğu için ‘Meskal’e geçtiklerine eminim. Düğün bir anlamda, Türkiye’nin yükselen ‘Yeni varlıklı’ sınıfı ile eski ‘modern kesiminin’ bir araya geldiği bir sosyoloji sahnesiydi” diye yazdı.

Mümkünse 4 tekerlekli bi araçla bir yere gitmemeye çalışıyorum, sürmem gerekirse yolu navigasyona girip en hızlı rotayı seçiyorum, trafik güncellemeleri açık. Yine de takılırsanız yapacak bir şey yok.
Yol öncesi sürekli Yol durumunu kontrol ederek giderim. Nedense Ana yolun ( Çanakkale - İzmir ) bu şekilde kapatılabileceğini hiç düşünemedim. Bundan sonra herşeyi düşünmemiz gerekecekmiş ondan emin oldum. Yol Kapalı olabilir bu çok doğal birşey , çünkü orası yol.. Belki Uzay mekiği inecek.. bilemiyorum , yada yarın birisi çıkacak , Kapattım yolu diyecek.. bir şirket gelecek artezyen açıp su çıkarmaya başlayacak..şaşırmam.. nereden giderseniz gidin .... diyecek :)) Bunları düşünmemek bizim eklsikliğimiz.. Artık herşeyi düşüneceğim :))))
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çok teylikeli düşünceler bunlar. Diğer araçlardaki sürücüler de hortumlarını çıkarıp yangın söndürmeye koşarlarsa seyreyle gümbürtüyü. Kimseye izah edemezsiniz.

Bkz.Şekil 1/a:Vatandaşa tuzak zenginlere kıyak

Osmanım .. Tehlikeli düşünceleri severim. Sende kop gel . Azdan az Çoktan çok gider ;)

Motosikleti
D400
Artık ben bu tür şeylerin siyasal yapıldığını düşünüyorum çünkü gerçekten de tatil dönüşü / iş çıkışı saatlerinde polisler bazı bölgelerde ısrarla şerit azaltıyor İzmir'de.

Gündüz saati 1 tane çevirme olmayan yollarda mesai çıkışlarında ardı ardına çevirme yapıyorlar.

Başka bir konuda yazmıştım, mesela Ksk Ordu bulvarı. Uzun bir yol ve bu yol tüm şemikler / demirköprü gibi bol araçlı yolları merkeze bağlar. Yol 2/3 şerit.

Her akşam 19:00 da oradan geçerken sağ taraf tamamen araç parkı yapılarak şerit 4 km boyunca kapatılıyor üstelik yetmiyor 3 şeritli yol ise 1'si park ikincisi de 4lü açılıp yapılan park ile 3 şerit 1'e düşürülüyor.

Tam bu mevzudan kurtulduk dediğinizde ilçe emniyet önünde polisler 2 şeritli kısımda çevirme yapıyor bir de orada trafiği tıkıyor.

Dayanamayıp gittim dedim hocam bu şekilde park yapmak yasak değil mi? 5 dakikalık yol 30 dakika sürüyor, bir de burada çevirme yapmışsınız 7 de varacagımız eve 8'de varıyoruz.

Adam diyor ki "insanlar nereye park etsin"

İşlerine gelince kuralları uyguluyorlar işlerine gelmeyince anlayışlı oluyorlarmış.

Banane ulan, park edecek yerin yoksa almasaydınız araç. Ben kiracı olmama rağmen ilk baktıgım şey motor ve araba ile park noktası var mı.

Bazen yol boyunca araçları çizerek gidesim geliyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Artık ben bu tür şeylerin siyasal yapıldığını düşünüyorum çünkü gerçekten de tatil dönüşü / iş çıkışı saatlerinde polisler bazı bölgelerde ısrarla şerit azaltıyor İzmir'de.

Gündüz saati 1 tane çevirme olmayan yollarda mesai çıkışlarında ardı ardına çevirme yapıyorlar.

Başka bir konuda yazmıştım, mesela Ksk Ordu bulvarı. Uzun bir yol ve bu yol tüm şemikler / demirköprü gibi bol araçlı yolları merkeze bağlar. Yol 2/3 şerit.

Her akşam 19:00 da oradan geçerken sağ taraf tamamen araç parkı yapılarak şerit 4 km boyunca kapatılıyor üstelik yetmiyor 3 şeritli yol ise 1'si park ikincisi de 4lü açılıp yapılan park ile 3 şerit 1'e düşürülüyor.

Tam bu mevzudan kurtulduk dediğinizde ilçe emniyet önünde polisler 2 şeritli kısımda çevirme yapıyor bir de orada trafiği tıkıyor.

Dayanamayıp gittim dedim hocam bu şekilde park yapmak yasak değil mi? 5 dakikalık yol 30 dakika sürüyor, bir de burada çevirme yapmışsınız 7 de varacagımız eve 8'de varıyoruz.

Adam diyor ki "insanlar nereye park etsin"

İşlerine gelince kuralları uyguluyorlar işlerine gelmeyince anlayışlı oluyorlarmış.

Banane ulan, park edecek yerin yoksa almasaydınız araç. Ben kiracı olmama rağmen ilk baktıgım şey motor ve araba ile park noktası var mı.

Bazen yol boyunca araçları çizerek gidesim geliyor
Tamamen seninle aynı fikirdeyim. Bence de iktidar, İzmir'e her türlü kahpeliği yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar