İstanbuldan selamlar arkadaşlar

Herkese merhaba adım uğur 1 ay öncesine kadar araba hastasından öte bi haldeyken şimdi kanıma giren super sport aşkıyla yaşamaya başladım :) ha araba hastalığım devam ediyor ama en az onun kadar hızlı bi şekilde super sportlarında sevdası kanıma işliyor...öncelikle burda tecrübeli arkadaşlar olduğunu bildiğim için bikaç sorum olcak ama öncelikle anlatmak istediğim ufak bişey var nasıl kanıma girdi bu motor sevdası :) 6 yaşındaydım 50 cc lik mobiletlerle kuzennler geziodu fln bi pazar sabahı bende sürcem dedim çalıştırdım falan herşey güzel sonra moto gp deki gibi virajda dönerken yatırarak dönmeyi denedim gaza asıldım mobilet bi tarafa ben bi tarafa tabi gizlice yerine geri koydum ama o günden sonra hiç motorlara bakmadım hep araba hep formula fln derken bu yaz izmirli bi abimle tanıştım ki motor deliliğinden öte bi özelliği vardı ki şöyle diyim ben camdan bakarken 4. kattan bi simge fln bulurumda hani markasını öğrenirim hesabı bişey yapmaya uğraşıom bu hiiç bakmadan marka model motor cc si üstüne bide eksozun arka rüzgarlık altından mı yoksa yandan mı geçtiğine kadar sölüyordu..benimde kanıma girdi yolda gezerken gösterdi anlattı ivmelenme özgürlük fln super sport hastası oldum çıktım :) ve şimdi ya nisandan önce ya da gelicek yılın eylülünde bi tane almak istiom ki işte sorularım burda başlıo...:) ha bi dipnot ilk arabam opel vectra gt 156bg bunu söleme sebebimi sorularda belirtcem...
1.sorum şu herkes bna dio 125 lik ile başlaki 600 1000lik flnda altından kaçmasın...peki ben direk yamaha r1 ile başlasam nolur?? yani ilk aylar basmadan kullansam alışsam olmaz mı çünkü elimin ayarına ve yaklaşık 2 haftadır kaza videolarndan teorik bilgilere kadar herşeyi ezberledim yani onları uygulasam olmaz mı??
2.sorum şu simülasyonlar bana yardımcı olabilrmi yani gerçeğe çok yakın olanlar?
Son sorumda şu ki benim için cevabını tam olarak alamadığım soru...1000 lik yamaha r1 le başlicam dediğim herkes vazgeçirmek için uğraşıyor ben ise onunla başlamak istiom yani ilk arabam agresifti yani 1999 yılında 94 model doch vectraydı tamam 4 tekerlekte kontrol daha iyi ama eğer adamakıllı çalışsam uygulasam 2 ayda acemilikten geçip ustalığa yakın olma şansım hiç mi olmaz acaba?? çünkü bişeyi kafaya koyduğumda yapan bi insanım ve yani ilk motorumunda r1 olmasını istiyorum....

herkese şimdiden çok teşekkür ederim...saygılar....

Kardeşim hoşgeldin.
Motosiklet bir tutkudur ve ciddi tehlikeleri vardır ama ciddi bir eğitim ve çalışma sonunda ciddi bir motosiklet kullanıcısı olabilirsin.
Başlangıç motorun olarak eğitim aldığın kurum seni yönlendirecek ve sen eğitim alırken farklı motosikletler kullanacağın için yavaş yavaş motosiklet ve sen arasında bağlar oluşmaya başlayacaktır.

Kısacası eğitim şart.........
Honda akademy
Vespa akademi-villa levent sürücü kursu
Gelişim sürücü kursu......
ve daha bir sürü eğitim kurumları var
Ben süleyman memnun ve vespa academy den eğitimler aldım ve devamlı pratik yaparak en düşük cc den en büyük cc motoara kadar kullandım ve kendime uygun olan makineyi buldum buda yaklaşık 3 yıl sürdü....
Kısacası motosiklet bir biblo kıyafet vs. değildir ölüm makinasıda olabilir ve keyif makinasıda ve özellikle 1000 cc racing makinaları aklına bile getirme şu sıralar.....

Selam, hoşgeldin. Her ne alırsan al Allah kazasız belasız sürüşler nasip eder inşallah.
Motosiklette büyük makinaya geçmeden önce fiziksel özelliklerine göre küçük bir makina ile başlamak önemlidir. Ben büyük alıp yavaş sürerim desen bile acemilikle gazı biraz açtınmı altından kaçar. Önce kontrol edebileceğiniz makina ile başlamakta fayda var. Size farketmez kullanabilirsin diyenlerde olacaktır. Ama, yolların bana birşey olmaz diyenlerin kanlarıyla yıkandığını unutmayın...

hmmm valla dediklerinizde haklısınız ciddi bir iş tehlike bişey ama aynı zamanda kaza yapıp hayatta kalmaya başaranlardan duyduğum tek kelime hala o aşk arzu var dedirtecek kadarda özgür bi makina bi motosiklet ve dediklerinize kulak vericem belki alasıya kadar 1000 likten 600 lüğe ordan da ya en iyiisi ben ufaktan başliyim demeye başlarım ama hani bakıncada böle 1000 lik şeytan gibi hani gel gel bak özgürsün diyipte kazayı yapınca ben sadece teklif ettim davetiye verdim diyo insana hani makinaya bakınca fısıldıo ama tavsiyeler için video ve site için çok teşekkür ederim çok sağolun...eğer buluşmalar olursada arabamla en önden ben gelmek isterim çünkü herzman şunu biliyorum çok okuyan da bilio ama gezip görüp tecrübeli olan insanın bilgisi bambaşkadır...çünkü ""DOĞRU KARARLAR TECRÜBELER SONUCU OLUŞUR AMA TECRÜBE KÖTÜ KARARLARDAN GELİR"....çok sağolun...saygılar....

hmmm valla dediklerinizde haklısınız ciddi bir iş tehlike bişey ama aynı zamanda kaza yapıp hayatta kalmaya başaranlardan duyduğum tek kelime hala o aşk arzu var dedirtecek kadarda özgür bi makina bi motosiklet ve dediklerinize kulak vericem belki alasıya kadar 1000 likten 600 lüğe ordan da ya en iyiisi ben ufaktan başliyim demeye başlarım ama hani bakıncada böle 1000 lik şeytan gibi hani gel gel bak özgürsün diyipte kazayı yapınca ben sadece teklif ettim davetiye verdim diyo insana hani makinaya bakınca fısıldıo ama tavsiyeler için video ve site için çok teşekkür ederim çok sağolun...eğer buluşmalar olursada arabamla en önden ben gelmek isterim çünkü herzman şunu biliyorum çok okuyan da bilio ama gezip görüp tecrübeli olan insanın bilgisi bambaşkadır...çünkü ""DOĞRU KARARLAR TECRÜBELER SONUCU OLUŞUR AMA TECRÜBE KÖTÜ KARARLARDAN GELİR"....çok sağolun...saygılar....

aklın yolu birdir kardeşim...

Heycanınızı bastırın tecrubelere kulak verin.. Ve küçük hacimli bir motorla başlayın.. Motoru pert olupta tek parça kalabilen bir motorcu tafsiyesi.

Herkese merhaba adım uğur 1 ay öncesine kadar araba hastasından öte bi haldeyken şimdi kanıma giren super sport aşkıyla yaşamaya başladım :) ha araba hastalığım devam ediyor ama en az onun kadar hızlı bi şekilde super sportlarında sevdası kanıma işliyor...öncelikle burda tecrübeli arkadaşlar olduğunu bildiğim için bikaç sorum olcak ama öncelikle anlatmak istediğim ufak bişey var nasıl kanıma girdi bu motor sevdası :) 6 yaşındaydım 50 cc lik mobiletlerle kuzennler geziodu fln bi pazar sabahı bende sürcem dedim çalıştırdım falan herşey güzel sonra moto gp deki gibi virajda dönerken yatırarak dönmeyi denedim gaza asıldım mobilet bi tarafa ben bi tarafa tabi gizlice yerine geri koydum ama o günden sonra hiç motorlara bakmadım hep araba hep formula fln derken bu yaz izmirli bi abimle tanıştım ki motor deliliğinden öte bi özelliği vardı ki şöyle diyim ben camdan bakarken 4. kattan bi simge fln bulurumda hani markasını öğrenirim hesabı bişey yapmaya uğraşıom bu hiiç bakmadan marka model motor cc si üstüne bide eksozun arka rüzgarlık altından mı yoksa yandan mı geçtiğine kadar sölüyordu..benimde kanıma girdi yolda gezerken gösterdi anlattı ivmelenme özgürlük fln super sport hastası oldum çıktım :) ve şimdi ya nisandan önce ya da gelicek yılın eylülünde bi tane almak istiom ki işte sorularım burda başlıo...:) ha bi dipnot ilk arabam opel vectra gt 156bg bunu söleme sebebimi sorularda belirtcem...
1.sorum şu herkes bna dio 125 lik ile başlaki 600 1000lik flnda altından kaçmasın...peki ben direk yamaha r1 ile başlasam nolur?? yani ilk aylar basmadan kullansam alışsam olmaz mı çünkü elimin ayarına ve yaklaşık 2 haftadır kaza videolarndan teorik bilgilere kadar herşeyi ezberledim yani onları uygulasam olmaz mı??
2.sorum şu simülasyonlar bana yardımcı olabilrmi yani gerçeğe çok yakın olanlar?
Son sorumda şu ki benim için cevabını tam olarak alamadığım soru...1000 lik yamaha r1 le başlicam dediğim herkes vazgeçirmek için uğraşıyor ben ise onunla başlamak istiom yani ilk arabam agresifti yani 1999 yılında 94 model doch vectraydı tamam 4 tekerlekte kontrol daha iyi ama eğer adamakıllı çalışsam uygulasam 2 ayda acemilikten geçip ustalığa yakın olma şansım hiç mi olmaz acaba?? çünkü bişeyi kafaya koyduğumda yapan bi insanım ve yani ilk motorumunda r1 olmasını istiyorum....

herkese şimdiden çok teşekkür ederim...saygılar....
hoşgelmisen ağa:thumleft:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Simülasyondaki sürüş ile, trafikteki sürüş arasında teknik olarak bi fark yoktur.
Genel olarak tek fark ; Trafikte sadece bir can hakkın var.

R1 dediğin makine arabandan daha güçlü ve neredeyse 1/7 ağırlığında. F = m x a diyelim,
Arabanda 150 = 1500 x a1, R1'de 200 = 200 x a2
Burdan da çıkıyor ki yaklaşık arabadakinin 10 katı bi ivme olacak.
Liseden kalma bilgiler 10 katı biraz abartı mı çıktı ne :silent:
Neyse eğitim şart tabi :p

kardeş yaptığın hesap doğru ivmelenme nerdeyse 10 katı kadar bişey ki bileklere fena bi yük biinio onuda ben kısaca hesapliyim :)
F=m.a m1=opel vectra gt m2=R1 F=m1.a=1100x100/6.9=15492 Newton ( bu arabanın dışında direk uygulanan kuvvet ki içerde sadece 20 de 1 i ancak belki gibi gibi hissedilio)
F=m2.a=200x100/2.8=7142 Newton ve neredeyse 7000 Newtonu hissedilio yani bunun normal değeri şu oluyor Türkiyede yerçekim ivmesini 10 kabul edersek 7000/10=700 kg ben eğer o makinaya 13-14 binlik deviri bir anda basarsam ve altımdan kaçırmayıp tutunmayı başarırsam yere yattığımda üstüme 700 kg konulmuş gibi düz dururken bana kuvvet uygulanacak ki daha benim vucut genişliğimi sürtünmeyi işin içine koymuyom...:):) beyler galiba ilk motorum ybr 125 olsa hiç fena olmaz ya valla şuanda resmen kanıtıyla beraber gördüm olayın ciddiyetini....saygılar..

Motosikleti
Cbr 650F
vallahi güldüm he :D

araban ne kadar hırçınmış senin öyle :) görende bugatti veyronun var sanar :)

senin o r1 dediğin motorda bi otur gazı aç kalkarken bak motor 100 metre gider sen olduğun yerde kalırsın :)

o kadar güvenin varsa al bi 250 gtr hysoung 1 sezon geçir onda sonra bak r1 sürebilirmisin :)

araba gibi değil bu meret :)

her ne kadar yetenekli olsanda önce bi ufaktan başlamakta gerçekten büyük fayda var :)

google dan opel vectra gt doch motoru araştır kardeş 0-100 km bak istersen belki bi RR hırçınlığı yoktur ama normal aralarda zamanın en iyilerindendi ama doch motor olmasına dikkat et ecotec deil..saygılar..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------

google dan opel vectra gt doch motoru araştır kardeş 0-100 km bak istersen belki bi RR hırçınlığı yoktur ama normal aralarda zamanın en iyilerindendi ama doch motor olmasına dikkat et ecotec deil..ha bugatti veyrona gelince 11 yıldır araba sürüom yinede onun koltuğuna oturcak kadar daha kafayı yemedim yani şöyle diyim R1 kullanırım ama onun sırf virajlarda dönerken istediği kondisyon yüzünden onu kullanmam...:) tehlikenin boyutu ivmeler arttıkca artıyor bu hayatta :D...saygılar...

orası neresiymiş öyle yaaaa? ölüm virajı mübarek gelen düşmüş giden düşmüş :) ama gerçekten etkili bir video.özellikle ss le motosiklete başlamak isteyenler için.

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:12 ----------

Sevgili tmcgarnett kardeş.yazdıklarından o mobilet haricinde bir daha motosiklet tecrüben olmadığını anlıyorum.gerek aileden gerekse önceki çalıştığım işyerlerinden dolayı otomotiv piyasasını ve o dünyayı iyi bilirim.sahibi olmasam da kullanmadığım ve deneyim yapmadığım marka otomobil yok gibidir.bunların içinde porche ve ferrari de dahil.benim motosiklet hayalim 3 sene kadar önce başladı.şu an bir scooter kullanıyorum.senin bahsettiğin otomobil 0-100 kağıt üzerinde 7.6 sn görünüyor.şöyle söyleyeyim.şu an ufacık küçümseyeceğin bir gilera runner marka scooterı o araçla kalkışta geçemezsin ki sen bir SS den bahsediyorsun.bugün artık standart bir aile otomobili bile oldukça seri ve hızlı.inan bana her tarafı kapalı 4 tekerleğin üzerindeki bir araç ile asfaltın bikaç cm üzerinde 2 tekerin üstünde ve aracın motorunun üzerinde oturarak gitmek birbirinden çok ama çok farklı şeyler.Motosiklet bambaşka bir dünya buna emin olabilirsin.otomobilde kaportayı dağıtıp hatta aracı perte çıkartacak derecede sağ salim çıktığın kazaların onda birini motorla yaparsan en iyi ihtimalle ancak bir kaç kırık ve yaralanmayla atlatırsın.sana tavsiyem öncelikle ehliyet alman ve vitesli ya da vitessiz herhangi bir motosikleti kullanmaya çalışman.emin ol ne demek istediğimi anlayacaksın.

Freesoul ve diğer arkadaşlar sölediklerinizin her harfine noktasına hak veriyorum ki şöyle diyim r6 ya bindim arkcı olarak bna diğer tecrübeli arkcı dediki öndeki kafayı eğiyosa depoya fln sürücü hariç bişeye yapış bırakma baktım eğiyo yapıştım indik 200 civarı bişey yapmış ki benim iniş halim eğilmiş vaziyette bve kondisyonum olmadığı için kollar hala iki tarafa açık vaziyetteyim ve hala altımdaki 600 lüğün vibrasyonu titretmesi devam edio yani kısaca arkcılık için bile kondisyonumn olmadığını yaşayaraktanda ve bırakın R1 i R6 için bu yaşta kullanabilmem için 15-16 yaşında motosiklete başlamam gerektiğini anladım....:):) ama indiğimde o yediğim vibrasyondan çok fena etkiledi yaa hem korkuttu ama 10 kat daha fazla bağladı meletler ama 125 lik le başlıcam son kararım cbr 125 ya da yamaha 125 pek bilmiom ama abs lisi varsada ondan alcam...:):):):) ha bide kondisyonun yanında fren yaptığı zmn bileklerim vucüdün ağırlığı yüzünden dirsek altı kol bölgemden bir baskı yedi ki sandımki biletler çarşaf gibi katlanıp kırılcak fln yok arkadaş başlangıç ybr 125 ya da cbr 125 gitcem bide kıycam paraya 1300 e shoei marka kask 500 e de en iyisinden body armor alcam o derece canımın kıymetini anladım...:) :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:44 ----------

ama istanbul ve çevresinde buluşma olursa lütfen haberdar edin 250 likler için arkcı olurum en iyi ihtimal oda :D

Motosikleti
Cbr 650F
kardeş vectra seri araba benim kuzende 205 vardı sürdüm de 2.0 baya iyiydi :)

eminim senin arabanda hırçındır güçlüdür ama r1 ile kıyaslanmaz :) o yüzden öyle bi tepki verdim :)

gerçi sen olayı çözmüşsün :) r6 bile tehlikeli demişsin fren yapınca bileklere yük biniyo onu bile farketmişsin en temizi 250lik bi motorla bir yaz çıkar sonra anlarsın zaten ayrıca dediğin gibi güvenlik için kıymak lazım paraya :)

kardeş önemli değil anladım zaten seni ben :) aynen r6 daki bilekler ile yaşadım ben tecrübemi o bana yeter zaten karar verdim tertemiz bi honda cbr 250 r alcam bisiklet gibi gelesiye kadar hata yapcam yatırcam fln ne halt varsa yapcam onunla artık ne zman tam olarak pişmiş bi hale gelirsem bide tabi hakkını vereceğime inanırsam 600 lük alcam ama o 600 lükte r olmaz f lilerden bişey olur yani çünkü ben ışığı gördüm o r6 da :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar