istanbuldan karadenize doğru tek başına (3 gün-2177 km)

Motosikleti
Suzuki burgman 200
evet şimdi sıra geldi benim yazmama hep ben mi okuyacağım bu gezi yazılarını :) bayramdan sonra bir rota yapmak epeydir aklımdaydı aslında kuzenimle iki motor ege ve akdenize inmeyi düşünüyorduk.fakat o da gelemeyince ben tek kaldim.tek başıma o taraflara gitmek biraz sıkıcı olacagını düşündüm hemde arastırınca konaklamanın pahalı oldugunu gordum.bende bu sefer rotayı memleketim olan karadenize çevirdim.geziye çıkmadan önce motora ruzgar deflektoru ve orta sehpa taktırdım.ayrıca rossmandan da 20 liralık havalı minder aldım ki resmen hayatımı kurtardı yoksa işkence olurdu bu kadar yol.fotografların çözünürlüğünü düşürdüm hem cabuk yuklensin hem de kotaları fazla yemesin diye.

ilk günkü rotam
1.gun.jpg

9 temmuz pazar günü sabah 08.30 da vira bismillah deyip tekeri donduruyoruz.ilk durağım kurtkoy mehmetçik tesisleri.burda kahvaltımı yaparken iki motorcu arkadaş da yola çıkıyor.burdalarsa selam olsun.
s7430.jpg

ilk başta biraz tereddüte düştüm,gidebilecek miyim diye rotayı yakın yerlere çevirmeyi bile düşündüm.çünkü istanbulda motor sürmek bana ızdırap oluyor biraz.neyse istanbuldan çıkınca keyfim biraz yerine geliyor.otobanda sol şeridi kovalayınca yakıt 5.9 litreleri gördü.buna biraz canım sıkıldı haliyle.sonra hızımı 120lere sabitledim ama yine 4.0 lt civarında gezdi yakıt.nc yi bilenler bilir 4.0 lt üst limitlerde zorlarsan yakacağı yakıttır.daha önceki tecrüblerime gore de ortalama 0.5 lt fazla yaktı toplamda.12.000 bakımda serviste soyleyeceğim bakalım
ilk yakıt molası
s7431.jpg

gerede de otobandan çıktıktan sonra
s7433.jpg

ve çerkeş de eskiden beri köye giderken uğradığımız aytaç fabrika satış magazası.burda da ufak bir mola.yolda dinç olabilmek için sürekli su ve kuruyemiş aldım
s7435.jpg

tosyadan sonra sinop sapağından çıkıyorum.yol bundan sonra daha zevkli olmaya başladı.etraf yeşillenmeye başladı
s7440.jpg

öğle vakti burada üşüyordum
s7441.jpg

s7444.jpg

16.15 gibi sinopa giriyorum.internetten bulduğum güleryuzler otele yerleşiyorum.oda+kahvaltı 65 lira.otel temiz ve güvenli.sahibi yılmaz abi ilgili bir esnaftı.tek kişilik yer kalmadığı halde beni geri çevirmeyip üç kişilik odaya yerleştirdi
s7468.jpg

otel işini halletikten sonra şehri gezmeye koyuldum.ilk durak tarihi sinop cezaeviydi.
s7445.jpg

s7446.jpg

s7450.jpg

insanlar denize giriyordu canım da çekmedi değil ama ıslanmaya üşendiğimden girmedim :)
sinop il jandarma komutanlığı binası
s7456.jpg

s7457.jpg

tarihi alaattin camii
s7460.jpg

tarihi sebat lokantasında akşam yemeği
s7461.jpg

gece iskeleden sinop
s7462.jpg

sabah otelde kahvaltımı yaptıktan sonra yola koyuluyorum
s7467.jpg

sinopta benzinlikte sinek leşlerinden kurtulmak için motoru yıkıyor ve zinciri yağlıyorum.1 lira köpük 1 lira ise tazyikli su.istanbulda benzincilerde maalesef fazla yok bu hizmet.bir motor yıkatmaya 25 lira veriyoruz
s7469.jpg

ikinci gün
2.gun.jpg

evet rotam şimdi samsuna doğru.yol kenarında ufak bir gölet
s7474.jpg

yol çok keyifliydi
s7476.jpg

samsun atakumda asker arkadaşımı ziyaret ediyorum.365. kısa dönem tertiplere selam olsun :)
s7478.jpg

burda da motorum 10 bini deviriyor
s7479.jpg

arkadaşımdan ayrıldıktan sonra bandırma vapurunu ziyaret ediyorum.Atatürkün 19 mayıs 1919da seyahat ettiği geminin aynısından yapmışlar
s7481.jpg

s7482.jpg

samsundan ünyeye kadar yol sıkıcı.deniz gözükmüyor,sürekli trafik ışığı,sağdan soldan çıkan arabalar.ünyeyi çevreyolundan geçiyorum.fatsayı da şehrin içinden.perşembeyi de sahil yolundan geçeçektim ama tanker devrildiği için mecburi tünele giriyorum
türkiyenin en uzun tüneli
s7487.jpg

bu ilçeleri de gezmek istiyordum ama sıcaktan pek bir sey yapasım gelmiyor
orduya hızlı bir giriş yapıp yine internetten otel bakıyorum
s7489.jpg

otogarın orda enginyurt oteli buluyorum.100 liraya oda+kahvaltı anlaşıyorum.otel sinoptakine göre daha bir kaliteli.kendine ait park yeri var.gidecek olanlara tavsiye ederim
s7499.jpg

oda fotografları hep dagınık çünkü ayrılırken fotograf cekmek aklıma geliyor :)
akşam daha önce telefrikle çıktığım boztepeye bu sefer motorla çıkıyorum
s7490.jpg

5 dk bile durmadan iniyorum.tek başına yol almak güzel de durup gezince insan sıkılıyor
sabah otelde kahvaltımı yapıp uzuuun bir güne başlıyorum
s7498.jpg

3. gün
3.gun.jpg

dediğim gibi yolda tek başına olmak iyi de gezince sıkıcı.niyetim trabzon rize yapıp ordan güneye gümüşhane üzerinden memleketim olan mesudiyeye gitmekti.o yuzden planımdan vazgeçip direkt mesudiyeye geçiyorum.belki de hayırlısı buydu
ordu-sivas yolu üzerinden 110 km lik zorlu bir parkur başlıyor.ilk once ulubey
s7500.jpg

yükseklere çıktıkça hava soğuyor ama manzara güzelleşiyor
s7502.jpg

meşhur dokuzdolamaçı geçtikten sonra
s7503.jpg

elleşme baba yorgun :)
s7508.jpg

meşhur dereyolu ha yapıldı yapılacak deniyordu çalışmalar devam ediyor ama sadece 5 km lik bir yolda iyileştirme var gerisi duruyor.üstelik yol ve hes çalışmalarından dolayı iyice berbat
s7512.jpg

ve aslında gezi boyunca nihai hedefim olan memleketime varıyorum 5 yıl aradan sonra
s7518.jpg

s7520.jpg

ilçeden sonra köy yoluna koyuluyorum.ılışar
s7522.jpg

köy yolu oldukça virajlı ve uçurum kenarı.yol bozuk ve mıcırlı.biraz ecel terleri döküyorum
ve dedemin evi bakımsızlıktan bahçe ot bağlamış
s7529.jpg

s7537.jpg

köyde böyle dolanınca haliyle ilgi çekiyorsunuz.teyzeler sağolsun beni çağırdılar kendimi tanıttıktan sonra bana bir sofra hazırladılar
s7530.jpg

o kadar yoldan gelip motorla gelip de hemen gideceğimi söyleyince haliyle baya söyleniyorlar.onlarla vedalaşıp ayrılıyorum.köyümün çeşmesinden bir su bile içmek bile yetiyor insana
s7541.jpg

küheylan tüm heybetiyle arz-i endam ediyor.dere tepe,toz toprak demedi bir kere olsun beni zorda koymadı
s7543.jpg

yaylamızda bir ağacın altına attım kendimi
s7551.jpg

hayatını kaybetmiş bir yılan kardeşimiz
s7547.jpg

dönemin başbakanı bülent ecevit döneminde köykent projesi kapsamında büyük umutlarla açılan ama ömrü uzun olmayan kereste fabrikası
s7558.jpg

memleketten ayrılık vakti.kim bilir daha ne zaman görüsürüz
s7559.jpg

koyulhısardan istanbul yoluna çıkınca karşıma çıkan manzara.biter mi?
s7561.jpg

bu fotografı 14.00 gibi çekmiştim.hedefim hava kararmadan kendimi gerededen otobana atmaktı.o yüzden kemal sunalın bir filminde dediği gibi "ver allahım ver" yakıt molaları hariç durmadım.sırtım çok kötü ağrıyordu.yakıt alırken masaj koltuklarına oturup idare ediyordum.öyle böyle derken gebzeyi gördüm.ondan sonra resmen otomatik pilottaydım ya da bir akıntıda sürüklenen kayık gibiydim.istanbul sınırlarında hemen kurallar değişti tabi sağından geçen solundan geçen arkana yapışan tepki verecek halim yoktu.Allaha şükür 00.30 gibi evime geldim.3 gün sonra katedilen yol ve güzel hatıralarla bitirdim bu yolculuğu da.4.1 ortalama bana göre yüksek oldu,hakkı 3.6 filandı.
s7562.jpg

sonuca gelirsek bir daha asla bir günde 1000 km yapmam zevkten çok işkence oluyor.motorumdan yakıt harici bir sıkıntı yaşamadım.rüzgar deflektörü çok iyi iş gördü.130 dan sonra kaskım sallanıyordu onu ve rüzgar sesini kesti.minder de keza bu kadar yol yapmamı sağladı.yanımda sadece yedek kıyafetimin olduğu sırt çantam vardı ve avadanlık olarak da orjınal alet takımı ile zincir yağı vardı.fazlasına ihtiyacım olmadı.yola çıkmaya niyeti olan herkese hayırlı yolculuklar.durma #yolacık

Benim için gezi lahana sarmasında bitti, memleketten geri dönemedim :mrgreen:
Bir de mısır ekmeği olacaktı ki :flower:

F54

güzel gezi olmuş
bende tek başıma karadeniz e çıktım ama küçük bi aksilikten dolayı geri geldim malesef
kısmet diyorum fakat rotalarım duruyor kısmet bakalım bi daha ne zaman olur bilmem

Çok güzel bir gezi olmuş. Şu sıralar bende düşünüyorum ama işlerim çok yoğun. İşim nedeniyle genelde yaz aylarında pek motora binemiyorum:(

Gezi işine siyaseti sokana kadar iyiydi sonrasını okumadım.
Bence bidaha siyaset sokma okunsun.
Saygılar

Tertibime bak sen 365 1 kisa donem (poset) guzel gezi olmus ins bi sonrakinide goruruz

Buram buram siyaset kokan bir konu değil. Takıldığın yer bahsi geçen kereste fabrikasıysa bunun haberini görmüştüm daha öncede az bilindik bir yer değil paylaşıp bizimde görmemizi sağlaması bence güzel olmuş. Eğer yol yapım çalışmalarına takıldıysan zaten apayrı bir konu 2 teker üstündeyiz yolların bozuk olması en büyük sıkıntımız. Bu arkadaşın geçtiği yollardan geçecek kaç kişi var ? Bu arada çok güzel bir gezi olmuş nc700x ile uzun yolda (kendi hesaplamam yol bilgisayarı yok) 3.2-3.5 dolaşıyor yakıt.

Çok güzel gezi olmuş.

Dikkatimi çeken nokta akdenizde oteller pahalı yazıp 100 lira vermek. :) bayramda antalya ve muğladaydım. Konyaaltında 40 liraya kaldım birde açık büfe kahvaltı vardı. Fethiyedede 40a kaldım orda kahvaltı yoktu.

Motosikleti
Suzuki burgman 200
Çok güzel gezi olmuş.

Dikkatimi çeken nokta akdenizde oteller pahalı yazıp 100 lira vermek. :) bayramda antalya ve muğladaydım. Konyaaltında 40 liraya kaldım birde açık büfe kahvaltı vardı. Fethiyedede 40a kaldım orda kahvaltı yoktu.

Valla nette üstünkörü baktim,pahali gözüküyordu bir de oralarda tek sıkılırdım. Karadeniz en azından bildigim cografya :)

Güzel bir gezi olmuş. keşke Gölköy'de bir alabalık yeseydin. :)

Tesekkurler bir an once koyume varmak istedim.yoksa bizim orduda gezecek yer cook

Buram buram siyaset kokan bir konu değil. Takıldığın yer bahsi geçen kereste fabrikasıysa bunun haberini görmüştüm daha öncede az bilindik bir yer değil paylaşıp bizimde görmemizi sağlaması bence güzel olmuş. Eğer yol yapım çalışmalarına takıldıysan zaten apayrı bir konu 2 teker üstündeyiz yolların bozuk olması en büyük sıkıntımız. Bu arkadaşın geçtiği yollardan geçecek kaç kişi var ? Bu arada çok güzel bir gezi olmuş nc700x ile uzun yolda (kendi hesaplamam yol bilgisayarı yok) 3.2-3.5 dolaşıyor yakıt.

Tesekkurler hocam.Siyasetlik bir şeye deginmedigimi düşünüyorum. Olani anlatmaya calistim.Ne kimseyi elestirdim ne kimseyi övdüm. Dediginiz gibi nc nin normal degerleri o rakamlar ama benimkinde bir sıkıntı vardi

Tertibime bak sen 365 1 kisa donem (poset) guzel gezi olmus ins bi sonrakinide goruruz

Sagolasin tertip :)

Adana İl Temsilcisi
Çok güzel bir gezi olmuş.Yıllardır,bütün karadeniz gezilerini okudum ve gerekli notları aldım.umarım bir gün VAKİT ve NAKİTİ denkleştirebilirsem ben de şöyle bir karadeniz'i baştan sona gezeceğim.paylaşım için teşekkürler.ADANA'dan selam olsun.:king:

Mersin İl Temsilcisi
okurken, siyaset falan aklimin ucundan gecmedi. ulkemizin guzelligi, insanlarimizin misafirperverligine bir kez daha hayran kalip ve ovunerek ve keske benim de imkanim olsa diyerek okudum.
bir de, keske kendi urettigimiz motorlarla yol yapabilsek...
dilerim o gunleri gorecegiz. ben bu ulkeye her turlu guveniyorum.
nice gezilerde bulusmak uzere..

Bülent ecevit döneminde umutla açılan ama ömrü uzun olmayan yazmış arkadaş

Ben kötüleme olduğunu düşündüm o yüzden yazdım uzatmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

Saygılar

Hızlı gidince ne yakıyor yavaş gidince az yakıyordur o ayrı

Bülent ecevit döneminde umutla açılan ama ömrü uzun olmayan yazmış arkadaş

Ben kötüleme olduğunu düşündüm o yüzden yazdım uzatmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum.

Saygılar

tamam işte, umutla açılan, fakat ömrü uzun olmayan demiş. bunun neresi kötüleme?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar