istanbuldan edirneye gittim geldim yağ azaldı

merhaba,

cbr 250 kullanıyorum.

tepe gaz edirneye gittim zorladım biraz motoru. 1.5 saat filan sert rüzgarda 150 140 arası gittim.

eve geldiğimde sabah soğukken baktım yağ hiç kalmamış gibi

motor yağ mı yakıyordur. normal mi böyle olması.

Yağ yakıyor da olabilir ama en olası şey tapagaz sürmeden dolayı motor yağının köpüre köpüre karter havalandırmasından hava filtresine emilmesidir. Hava filtresine bakın yağ içindeyse sorun budur.

1,5 saat tapa gaz gitmek bütün motorlarda sıkıntı yaratır. Yağ eksiltmesi normaldir. Yağını tamamla, normal kullanımda 500 km yol yap. Eksilme yok ise sorun yok, varsa servise göster.

Korkutmak gibi olmasın CBR 250lerın bazıları fabrika çıkışı yağ yakıyor. Garantiden motorun içini değişiyorlar.

Fakat tapa gaz gitmekte, sıcak havalarda yağ eksiltmeye sebep de olur.
Kullanıcı kılavuzunda hergün yağ seviyesine bakın yazar aslında.

Arkadaşın dediği gibi yağını tamamla normal kullan 1 hafta yağı izle bi değişim yoksa, tapa gaz gitmenden yada sıcaktan yağ eksiltmiştir( her motor bazen yapar bunu)

şehir içi kullanımda yağ hiç yakmadı. debriyaj balatalarını değiştirdim. orada da yağ yakmıyor iyi durumda demişlerdi. ilk defa uzun yol yaptım.

git gel oralarda gez derken 750 km yol yaptım 1.5 günde

herkese teşekkürler. yağı değiştiricem zaten zamanı gelmişti.

İstanbul-Edirne arası otobüs ile 3 saat sürüyor ya.
Motosiklet is love, motosiklet is life...

Her neyse, sorun bence de motoru fazla sıkıştırmaktan dolayı. 15 dakika, bilemedin yarım saat gitmek neyse de 1.5 saat maksimumda kullanmak...

Yağın hemen tamamlayın, motora zarar vermesin.

Yagi bitiricek kadar yakmasi normal degil. ustelik motorunuz su sogutmali. hararet falanmi yapti sagini solunu iyice kontrol edin. kacak falan varmi. contalara bakin. Yagi tamamlayip kullanin bqkqlim yine eksiltme yapacakmi

arkadaşlar çok özür dilerim. motor sabah sogukken kontrol etmiştim :( iş yerine gelince aşağı inip tekrar kontrol ettim. yağ düzgün gösteriyor.

galiba sogukken motor yağı yukarı vermedi :(

tekrar kusura bakmayın şuan sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar