İstanbul'da yaşayanlardan tavsiye rica ederim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar mayısın ortası gibi yurt dışından kız arkadaşım gelecek ve istanbul'u ilk kez görecek. Bu nedenle kafamda motorum ile istanbula gitmek gibi bir fikir oluştu(ulaşım kolaylığı için).Ben kendim istanbul'da yaşamadığım için pek İstanbul içi motorsiklet tecrübem olmadı. Yaşadığım yer Kırklareli/Babaeski, Motorum ile İstanbul'da Atatürk hava limanına gideceğim kız arkadaşımı alıp Taksim'e geçeceğim. (Hotel bulabilirsem Taksim civarından olacağı için). Motorum Yamaha Cygnus Rs 125 cc Sorum şu olacak;

-Motorsikletimi çaldırmamak için ne tür önlemler tavsiye edersiniz?
-İstanbul'da Sultanahmet - Taksim civarı kısa gezilerde motorsikletimi park edebileceğim yerler nerelerdir?
-Hotel otoparkında motoru bırakıp diğer vasıtalar ile seyahat mi etmeliyim ?
-Motorla hiç İstanbul'a gelmesem daha mı iyi olur ?
Sorular fazla oldu biliyorum ancak İstanbul içi tecrübem ve trafik hakkında bilgim yok.

İstanbul'da motor ile yolculuk eden arkadaşlarımdan konuyla ilgili her tür yardım rica ederim.

Dostum Kırklareli trafiğindeki sürücüleri bilmiyorum fakat İstanbul'dakilerin hali ortada, bu trafiğe alışan motorcular bile tamamen başkasının hatası yüzünden kaza yapabiliyor. Tahminimce kız arkadaşının ekipmanları da olmayacak, bu yüzden bence istanbul için toplu taşımaya yönelmelisin.

motosiklet'in gezi yaptığınız zamanlar dışarıda bırakma ihtimalinize karşı Alarm'lı disk kilidi,mümkünse kaliteli bir kilit(abus granit serisi gibi) ya da hatırı sayılır bir kilit :) çünkü meblağ yüksek olacak..2.soruna cevap veremicem malum çok otopark var ve hepsi motosiklet kabul ediyor mu bilmiyorum..motor'un var iken toplu taşımaları ya da diğer vasıtaları kullanmanı önermem..tabi trafikte dikkatli olmak kaydıyla..Ayrıca son soruna gelicem ; mesafen oldukça kısa..yorulmadan gelebileceğinizi tahmin ediyorum..yani sıkıntı yaşamazsınız.

İstanbul türkiyenin dört bir köşesinden bütün pislik adi şerefsiz insanların toplanıp konjugasyon yapıp daha da pisleştiği bir yerdir. Ne takarsan tak çalıyolar allahın belaları çalamasalar bile deniyolar. Özellikle şu taksim pisliğin toplantı salonu hiç sevmem oranın çevresindeki semtleri. Bence hiç getirme motorunu hem trafikte zorlanırsın hem de park yerinde. Zaten tarihi yarımadada her yer birbirine yakın, üsküdar kadıköy vs yerler için toplu taşıma kullanırsın vapur otobüs vs. Yaşadığın yeri bilmiyorum ama istanbulda otobüs ağı gerçekten gelişmiş. Ama bu sıralar arkadaş gelmese de olur bence pek de güvenli değil gibi gezdireceğin yerler, bir şerefsizin kendini patlatmasına bakıyor her şey.

Dostum masterlock disk kilidi ve kapalı bir otopark tavsiyemdir. Abus ivy var bende tavsiye edemem çünkü ağır ve pahalı, kullanamıyorum, taşıyacak yer yok. 125 liklere kasko yapıyorlar mı bilmiyorum ama en önemli tedbir kasko, fikrim beni bağlar.

Motosikletle güzel olur istanbul.
En azından kask bile yoksa hiç yeltenme.

Benim tavsiyem istanbulda gelin motorunuzu otelde bırakın baktınız toplu taşıma olmuyo motorla gezersiniz

Calindimi korkusuna eglenemezsin. P.c etme zamanini motoru hic getirme derim.

3 kuruşluk zevke 5 kuruşluk dert sokma istanbulda 7/24 ulaşım imkanı var kafan rahat gezersin sen kırsaldan istanbul furyasına inersen ne oluyor bitiyor derken pisikolojin altüst olur :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kırklareli Babaeski ve civarı genelde trafiğin sakin olduğu yerler, pek trafik sorunu ya da stresi yaşamazsınız ama İstanbul sizlerin dediği gibi nüfusun fazlalığı, acelecilik ve araç kullanmayı, kural anlamını bilmeyenlerle dolu olduğu için malesef beni tedirgin ediyor. Son günlerdeki hırsızlık ve canlı bomba eylemleri vs. haberlere bakamaz oldum. Aslında biraz moralimi bozuyor bu tür haberler izlemek istemiyorum. Bu yüzden siz istanbul'da yaşayan arkadaşlarımdan yardım istemiştim. Bu arada Taksimde motor için bir kaç yer buldum (google earth street view) Taksim ve Sultanahmet civarı tarihi yerler sanırım 3 gün için yeterli olur. Gönlüm motorla gezmekten yana ancak mantığım gönlüme katılmıyor. Bakalım...

Herkese cevapları için ayrı ayrı teşekkür ederim.İstanbul'da kazasız belasız stressiz sürüşler dilerim.

MrJ

bahsettiğin yerler sakın ,
istanbul o tarihlerde nemin'de etkisiyle hamam,sauna misaline yaklaşır ekipman yazlık değilse eziyet,
trafik dersen bazı yerlerde bazı saatlerde bisikletle bile gidemediğin anlar oluyor,
hırsızlık desen marka donun varsa o bile çalınır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
bahsettiğin yerler sakın ,
istanbul o tarihlerde nemin'de etkisiyle hamam,sauna misaline yaklaşır ekipman yazlık değilse eziyet,
trafik dersen bazı yerlerde bazı saatlerde bisikletle bile gidemediğin anlar oluyor,
hırsızlık desen marka donun varsa o bile çalınır...

gerçekten hırsızlık dediğiniz boyutlarda ise motoru hotelde bıraksam daha iyi olacak.

İstanbul'da hırsızlık vakası çok ama o kadarda abartmamak lazım ben genelde direksiyon kilidi ile bırakıyorum çok nadir tedirgin olduğum yerlerde ekstra sıradan bir kilit takıyorum.Onun dışında çalınacaksa zaten çalınıyor.Senin avantaj motorun çok pahalı değil kolay kolay çalmazlar.

Ama istanbul'a ilk defa geliyorsan bence trafik biraz riskli en azından artçılı.
Havaalanından taksim'e metro var onun dışında gezmeye vb değecek yerlere ya metro ya vapurla geçersin , ya da geze geze yürürsünüz daha rahat olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar