kendisinin yazılarını okumayı bırakalı uzun yıllar oldu, evet. ancak plaka dahi vererek sürücüleri eleştirdiği yazıları
o zamanlar da yazıyordu. benim anlatmak istediğim ekseriyetle kendisini direkt ya da dolaylı olarak ilgilendiren durumlarda.
ve bunlar da çoğunlukla spesifik olaylar oluyor. eğer yazımın tamamını okudu iseniz ülkede genel bir trafik sorunu olduğundan
bahsettim. madem trafik konusunda bu kadar hassas bununla ilgili yazmakla kalmayıp daha da fazlasını yapabilirdi.
mesela atıyorum, dedim ya trafik konusunda bu kadar hassas; o zaman arada "vay efendim geçen gün şuraya gidiyordum da
bir taksici önüme kırdı, arkadaşımı, meslektaşımı trafik terörü yüzünden kaybettim, karşıya geçiyordum bir andan motor fırladı"
gibi örnekleri yazmakla kalmayıp, "bunlara karşı savaş açıyorum, trafik terörünün bitmesi için yazmanın da ötesinde şöyle, şöyle
faaliyetler yapacağım, ilgili kanunların, yasaların değişmesi için gidip em. müdürü, vali, bakan gerekirse başbakan'a, cumhurbaşkanı'na
kadar çıkacağım" dese, her gün gerek gazete gerek televizyon yolu ile ulaşabildiği yüzbinlerce belki hatta milyonlarca insan da onu desteklerdi.
hem de ülkesi için son derece de faydalı bir işe imza atmış olurdu.
o ancak yukarıda saydığım ve bu sorunu çözme konumunda bulunan kişilere atar, gider yaptı. Tamam buna da lafım yok ama bari biraz da kendi
meslektaşlarına atarlansaydı, trafik terörüne neden bu kadar duyarsızlar diye.
sen, ben bunu yapamayız ama onun böyle bi'şey yapma imkanı var ve kullanmayı bile denemedi.
yazdıklarında haksız değil ama ben samimi bulmuyorum kendisini.
son olarak, gerek motosiklet kullanıcılarını eleştiren kişileri, gerekse de motosikletle ekmeğini kazanan
insanlara baskı uygulayan patron veya yöneticileri ve hatta B sınıfı ehliyet sahibi olup sadece otomobil
kullanan kişilerin hayatında bir kere de olsa motosiklet kullanmalarını ve özellikle de trafikte bunu yapmalarını
daha da ileri gidiyorum, otomobil ve daha ağır vasıtaları (kamyon, tır) kullanan kişilere motosiklet kullanmayı
bilme zorunluluğu dahi getirilmesini şahsen isterim. ancak o zaman anlayabilirler bazı şeyleri. trafik kavramının
unsurlarından biri olan motosikletin diğer araçlardan ne kadar farklı olduğunun bilincinde değiliz çünkü.
Sormazlar hocam.
Bugüne kadar adamin akli hep trafikteydi çünkü.
Bu nedenle bugüne kadar aklin nerdeydi diye soran adam ancak dünyadan haberi olmayan adam olabilir.
Muhtemelen adamin neler yazdigindan hiç haberiniz olmadigi için siz sorarsiniz.
Adamin yazi arsivini bir inceleyin.
100 yazisinin 90 tanesinin trafik ihlalleri oldugunu göreceksiniz.
Yani trafikle ilgili bir konuya bugüne kadar aklin nerdeydi diye sorulacak son adam Hincal Uluçtur.