Bu başlıkta bir yorumum olsun istedim,ayağım yere bassın ağırlık merkezim aşağıda olsun ve böylelikle daha dengeli sürüşüm olsun isteyenler için yamaha xmax 250 yi denemeden almamalarını tavsiye ederim,bir arkadaşınızın motorunun ya da alacağınız motoru denemeden kullanmadan almayın,xmax250 sert süspansiyon,yüksek oturuş pozisyonu ayağın yere parmak ucu ile basılabilmesi (1.78 boy) ile bana çekici gelmedi 4 yıl sym 250i evo kullandım ona kıyasla yakıt,bagaj hacmi,hızlanması vs.muadil yani hemen hemen aynı,yakışıklılıkta bence xmax önde ama aradığınız konfor,denge vs.ise bence Yamaha xmax de aramayın..daha konforlu ve dengeli olduğu motorlar olabilir ama mesela sym gts 250i evo ya göre değil..Ben artık 40 yaşında geldim ve 95 kiloyum konfor olmazsa olmazım..Herkesin önceliği konfor olmaya bilir..
Ben geçen sezon gts 250i evo mu sattım ve honda integra 750d aldım,onun selesini özel yaptırdım 1-2 cm alçattım ve yumuşattım ama rahat edemedim,sırt ağrısı ve ayağımın yere tam basmaması nedeniyle sattım (alan arkadaş 1.90 boyundaydı ona çok rahat geldi)Honda integra daha ağır motor 220 yada 230 kiloydu yalan olmasın,ayağın yere sağlam basması daha da önemli özellikle şehiriçinde,şimdi motorsuzum ve x10 350 yi araştırıyorum..Almayı düşünüyorum..