Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayir, yazdiklarimi okumamissiniz.tekrar anlatayim. once yasayi anlayalim.
1-kontrat 01.01.2017 de yapildi. 1 senelik kontrat. ben 1 ay oturup cikmak istedim, ev sahibi isterse geri kalan 11 ayin kirasini benden alabilir. yani kiraci kontrat bitiminde evden cikabilir.
2- sene doldu, yeni kontrat yapilmasina gerek yok. kontrat uzatma hakki kiracidadir. devam etmek isterse tefe tüfe zammini yapar, 1 sene daha oturmus olur.
3-kiraci kirasini duzenli odeyip, zammini yaptigi surece ev sahibi kiraciyi evden cikaramaz. yani kontrat suresi dolunca, kiraci oturmak istiyor ev sahibi cikmasini istiyor ise, kiracinin istedigi olur.
4-ev sahibi kiraci kusursuz ise, sadece eve ben-oglum kizim veya anam babam oturacak diyerek kiracinin cikmasini talep edebilir. Yalniz ev sahibinin ayni semtte evi olmamak kosulu ile.
5- ev sahibi kiraciyi ben oturacagim diyerek cikarirsa, 3 sene o evi kiraya veremez.
6- ev sahibi "evde ben oturacagim evden cik" dedi. kiraci cikmayacagim deme hakkini kullanirsa, ev sahibi kiraciya ihtarname ceker. (aralarinda ne kadar sure olmasi gerektigini bilmiyorum) 2. ihtarnameden sonra, ev sahibi mahkemeye basvurur.
7-mahkemeye o dairede kendisinin oturacagini ispat eder ve ayni semtte evi yok ise, mahkeme tahliye karari verir ve kiraci 3 ay icerisinde evi bosaltir.
simdi gelelim benim durumuma;
1-ev sahibinin ayni semtte 1 evi, farkli semtlerde 1 den fazla evi var. yani kendim oturcam diyemez. cocuklari kucuk onlar oturacak diyemez. sadece ve sadece annem oturacak demek zorunda. onu dedigi anda da 3 sene boyunca o evden kira geliri elde edemez.
2- adam evi baskasina kiralayabilmek icin beni cikartmaya calisiyor. 10 kere yazdim bunu yapma hakkina sahip degil. yasayi aldatip yapmaya calisirsa suclu oluyor.
bilale anlatir gibi anlattim. burda devletin yasasini elestirirseniz bir derece anlarim ama onu bile tartisirim.
ancak alenen suc islemeye kalkisan, bana yalan soyleyen hileci dolapci bu ev sahibini hakli goruyor olmaniz inanilir gibi degil.
yaz yazdiklarimi okumuyor bilmeden konusuyorsunuz, yada bizim hileci ile ayni mentaliteye sahipsiniz.
hahahahaaa ulen varya serv maddeleri gibi iyi mi
yav ciddi ciddi 1 senelik kira sozleşmesi nasıl olmaz ya,yemin ediyorum aklım almıyor.kesin bir yolu olmalı cok komik cunku.Kiracı lutfederse cıkartabiliyon vayhımıana..eli bir veriyon kiracıya kolu değil resmen dotu kaptırıyon boyle sacma bişey olamaz.
Ev dışında bu sekilde işleyen bildiğiniz başka bir sey var mı ? Olmaz olamaz..
Ev sahibi olarak acayip korktum şu an.Hayatta kiraya vermem artık.
Son düzenleme: