İstanbul'da Apart Daire

Merhaba arkadaşlar ,
Bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.
Hedef İstanbul Üniversitesi.
Tekirdağ/Çorlu'da ikamet ediyorum.
İstanbul'da öğrenci apartları hakkında bilgisi olan var mı ? Kaça mal olur acaba ?
Tek kişilik apartlar hakkında bilgisi olan olursa çok iyi olur ..
Silivri'de kalıp motorla her gün gidip gelmek nasıl olur sizce ? Ortalama 70 km yol mesafesi var ..
Ya da İstanbul'da tek kişi kalmak için uygun ev nereden bulabilirim ?
Deneyimli kişiler yorum yaparsa çok memnun olurum..
Beni bütçe olarak fazla sarsmayacak bir yol arıyorum..
Yurt , abi evi vs. asla ve asla kalmak istemiyorum.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :cat:
9 ay kadar kaldı şunun şurasında iyice bilgi edinmek istiyorum.Bölüm yok aklımda gitmek istediğim tek üniversite orası ( özel nedenlerden dolayı )
İstanbul'da öğrenci apartı mı yoksa Silivri de daha makul bir hayat yaşamak mı ? Yol faktörü de var işin içinde.
Ne yapıp ne edip orada okumam lazım :pr:

özel nedenler yerine kız meselesi diyebilirdin...gayet açık zaten...dereyi görmeden resmen paça sıvamışsın ev bakıyosun...
sen hele bi kazan düşündüğün şeyler kolay...

özel nedenler yerine kız meselesi diyebilirdin...gayet açık zaten...dereyi görmeden resmen paça sıvamışsın ev bakıyosun...
sen hele bi kazan düşündüğün şeyler kolay...

Hocam ilk sınava 4 ay kadar kaldı.Sınavın ilk aşamasına.
İyi kötü bir yeri kazanırım diye düşünüyorum.Öbür sınav ise Haziran'da.
Sınavdan sonraya bırakırsam işi ... gibi kalırım ortada :mrgreen:
Sadece bilgi almak istiyorum..

Beylikdüzünde 400-500 liraya daireler var 1+1, havuzlu mavuzlu. Bütçen ne?

Hocam ilk sınava 4 ay kadar kaldı.Sınavın ilk aşamasına.
İyi kötü bir yeri kazanırım diye düşünüyorum.Öbür sınav ise Haziran'da.
Sınavdan sonraya bırakırsam işi ... gibi kalırım ortada :mrgreen:
Sadece bilgi almak istiyorum..

valla bilgi al da bu mevzular konsantrasyonunu bozar...inşallah istediğin yere gidersin..en güzel ev okula en yakın evdir

Çocuk üniversitede kız peşinde koşmayacak da ne zaman koşacak. Derslerini boşlama, 4 senede bitir, anana babana daha fazla yük olma, gerisi hikaye. Arkandayım kardeşim :)

Yurt neden istemiyorsun?

Başkalarıyla anlaşamam diye korkuyorum ..
Zaten Fem dershanesine giderek hata yaptım.Yurt olursa anca onların yurdu olur , okumam daha iyi ..
Özel yurt fiyatları da zaten ev tutmakla neredeyse eş değer o yüzden :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------

Çocuk üniversitede kız peşinde koşmayacak da ne zaman koşacak. Derslerini boşlama, 4 senede bitir, anana babana daha fazla yük olma, gerisi hikaye. Arkandayım kardeşim :)

Teşekkür ederim abim :)
Birinin anlayanı olması ne de güzel :mrgreen:

Motosikleti
750x
Başkalarıyla anlaşamam diye korkuyorum ..
Zaten Fem dershanesine giderek hata yaptım.Yurt olursa anca onların yurdu olur , okumam daha iyi ..
Özel yurt fiyatları da zaten ev tutmakla neredeyse eş değer o yüzden :)

Ben Yurda kız atamam diye Yurtta kalmak istememiştim. :)

Senin daha mantıklı sebeplerin varmış :wiinkk:

Hayırlısı olsun.

Haftanın 5 günü okula gideceğine ve İ.Ü. avrupa yakasında olduğuna göre çorludan okula gelip gitmen daha mantıklı olur.

Neden diye soracak olursan daha kolay ve ucuz ancak bu şekilde çözebilirsin.

Çorlu 100 km bu da sana 1,5 saatlik bir yol demek Avrupa yakasında evim anadolu yakasında işim. Mesafe 35 km Sabah Akşam 1,5 ila 2 saat sürüyor. Toplamda 3-4 saat garanti yolda geçiyor. Hemde iğrenç bir trafikde.

Sen hesabına başka işleri katıyorsun belki ama o durumları fazla takma kafana. İllaki evi barkı olan arkadaşların olacak :D Yattığın yeri hatırlamadığın kalktığın yeri tanımadığın zamanlar olacak. Bunlar normal asıl anormal olan TR de İ.Ü yü kesin kazanma ihtimalin :)))

Son düzenleme:
Haftanın 5 günü okula gideceğine ve İ.Ü. avrupa yakasında olduğuna göre çorludan okula gelip gitmen daha mantıklı olur.

Neden diye soracak olursan daha kolay ve ucuz ancak bu şekilde çözebilirsin.

Çorlu 100 km bu da sana 1,5 saatlik bir yol demek Avrupa yakasında evim anadolu yakasında işim. Mesafe 35 km Sabah Akşam 1,5 ila 2 saat sürüyor. Toplamda 3-4 saat garanti yolda geçiyor. Hemde iğrenç bir trafikde.

Sen hesabına başka işleri katıyorsun belki ama o durumları fazla takma kafana. İllaki evi barkı olan arkadaşların olacak :D Yattığın yeri hatırlamadığın kalktığın yeri tanımadığın zamanlar olacak. Bunlar normal asıl anormal olan TR de İ.Ü yü kesin kazanma ihtimalin :)))

:)))
Evet, öyle :mrgreen:
baktım google maps den yaklaşık 120 km yol ..
Aslında bu çok daha mantıklı. Hem kendi evimde olmuş olurum hem de daha makul bir yaşantım olur ..
Yapabilir miyim her gün o kadar yol ? Orası meçhul işte :pr:

Motosikleti
750x
İstanbul gibi yer 400-500 TL ye havuzlu daire valla süpermiş :cat: İnsanın yerle şe si geliyor İstanbula :wiinkk:

Eskiden İnsanlar İstanbula yerleşirdi.

Ama artık İstanbul İnsanlara yerleşiyor...

Bu arada Beylikdüzü dediği yer, te anasının nikahında bi yer.

:cherry: Her yeri Anadolu gibi sanıyoruz biz evet haklısın google maps ten baktımda Kadıköy -Beylikdüzü arası 62 km :cyclopsan :)

Yok arkadaş ne ben İstanbula ne İstanbul bana yerleşsin iyiyim ben böle :) 62 km 2 saat :santa: ben şunun şurasında 5 km işe 5 dakkada gitmeyi işten sayıyom :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar