İstanbul-İzmir 3.5 saate iniyor

Arkadaşlar neden hiç eleştirel bakmıyorsunuz.

sorun sadece fiyat olmamalı
Karayollarında binlerce insanımızı kaybettik.
Yol mütahhitleri, Kara nakliyecileri ve otobüs firmaları üçgeni
yöneticileri ikna ile kararlar aldırmaya itiyor

Bizim yöneticilerimiz ise
Demir yolu denen şeyin ne olduğunu neye yaradığını unutuyorlar.
e tabi trenleri uzun uzun seyredince, normal.

Hayırlı olsun ,keşke Antalya istanbuluda ,Ankara Antalyayı da ,Ankara izmiri de hemen aynı yöntemle ihale etseler. Bunlar Türkiyenin en yoğun yol güzergahları ve burda binlerce insanımız sadece yolun olumsuz şartlarından dolayı can verdiler. 35 dolar bir insanın canının yanında hiçbirşey değil.

Yılda senedede olsa düzgün birşey yaptılar sonunda ama 22 seneye kim kala kim göre :)

Atatürkün ilke ve inkilaplarına sahip çıkıp desdekleseydik o güzargahta kara yolu değil hızlı tren yolu oluru ve ist-izmir arası 2 saat olurdu eh araşların taşınması içinde platform olurdu petrolu zengini değiliz ama hidroelekririk zenginiyiz.Geçmiş olsun ölü değil ama öncelikli yatırım bu değil.

körfezde köprü yapılması nasıl bi mantık hemde o fiyatı verene kadar idoyla felanda geçebiliyorsun yenikapıdan yalova 15tl 1 saatte gidiyor zaten oradan pendik yada eskihisara geçme fiyatıda ortalama aynı yakıcağın benzinide hesap edersen zamanda aynı....

vapur tarifeleriyle aynı rakam(sa eğer fiyatlar) olduktan sonra hiç bir avantajı yok bence biri üstünde yakıt yakarak gidicek diğeri denizden kapatıcakkontağı daha tasarruflu geçicek

nedemek nasıl mantık
aynı şekilde boğazı da harem eminönü şeklinde geçebiliyorsun ne gereği var köprü yapmanın deselerdi napcaktık

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:52 PM ----------

bu arada arkadaşlar gözden kaçan bir konu var
adamlar
projenin yapım ve işletim süresi toplamı olarak 22yıl 4 ay vermişleryani 22 yıl sonra kullanım hakkını devlete devredecekler
yani ne kadar erken bitirirlerse kendileri daha çok para kazanacaklar

nedemek nasıl mantık
aynı şekilde boğazı da harem eminönü şeklinde geçebiliyorsun ne gereği var köprü yapmanın deselerdi napcaktık

Dediler...
Zamanında Boğaz köprüsüne de karşı çıktılar. "Bu kadar büyük köprüye ne gerek var?" dediler. :bounce:

O zihniyetin elinde kalsaydık, Ohoooo... :bounce:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben mi yanlis hesapliyorum bu isi yahu?
Oyle topluyorum, boyle boluyorum, bir turlu Izmir'e 3,5 saatte varamiyorum!!!!:)

Hesabi bir de birlikte yapalim.

Yazilana gore otoyolun uzunlugu 421km
Motosikletin bu yolda yapabilecegi en yuksek yasal hiz, 80km/h

421:80=5,26
Yani bu basit bir matematik islemi.
Hiç mola vermeden giderseniz, 5 saat 30 dakika surecek.
421 km menzilli bir motosiklet sahibi olsaniz bile en azindan çisiniz gelir yahu.:)
Yarim saat mola verdiniz mi oldu 6 saat.

Yani haberin bizi ilgilendiren bir tarafi yok.

Konuyla ilgili en guzel yaziyi Selahaddin Duman yazmis.
Buyrun okuyun.

Ben mi yanlis hesapliyorum bu isi yahu?
Oyle topluyorum, boyle boluyorum, bir turlu Izmir'e 3,5 saatte varamiyorum!!!!:)

Hesabi bir de birlikte yapalim.

Yazilana gore otoyolun uzunlugu 421km
Motosikletin bu yolda yapabilecegi en yuksek yasal hiz, 80km/h

421:80=5,26
Yani bu basit bir matematik islemi.
Hiç mola vermeden giderseniz, 5 saat 30 dakika surecek.
421 km menzilli bir motosiklet sahibi olsaniz bile en azindan çisiniz gelir yahu.:)
Yarim saat mola verdiniz mi oldu 6 saat.

Yani haberin bizi ilgilendiren bir tarafi yok.

Konuyla ilgili en guzel yaziyi Selahaddin Duman yazmis.
Buyrun okuyun.

ben istanbuldan arabayla eskihisar üzerinden giderek sadece susulukta tost ayran içmeye ve yakıt ikmali yapmak üzerer yarım saat durarak 6 saatte izmire gideğimiz yere kadar gittim gece yolculuğunda (kamyon tır envai çeşit trafikte)

461km kimse 80le gitmez sanmıyorum scooter felan olmadıktan sonra herkes en az 160 kilitleyecek o yolda adaş :cat: şu anki otobanlarda kim 100'le gidiyorki motosikletiyle?
ama o yol o kadar kıvrımlandırılmadan uzunluğu dahada azaltılabilirmiş bence :cat:
o fiyatta çok fazla kim ne derse desin :cat:

yani o yoldan gideceğime 25€ verip eski yoldan giderim yine çok daha karlı
nedenmi?
€=2tl dersek
25€=50tl yapar nerden baksan bi full depo gibi bişe 14 16 lt felan yapıyor sanırım şu anki benzin parasıyla o arada bişeler
eee ben bu yoldan gidersem zaten 300 km gidebilecem bi depoyla zaten 421 km yapabilen zor gibi geneli 250-350 arası gidiyor motorların
bi depo daha fulledim 100 lira bayıldım
bide 50 tl gişede bayıldım etti 150
eski yoldan gitsem 2 tam depoya gidiyorum 50 tl karda :cat:

bide şu var @ ozan_bursa
22 sene 4 ay sonra devlet işletimi aldığında o yol bu kadar düzgün verilecekmi sence bir daha bakıma alınmak zorunda kalıcaktır bunlarında hesabı yapılmıştır yolun yıpranma payı vs gibi
o yolda işkence haline gelicek
peki o yol devlete geçince ücretsiz olacakmı sence?
yine hayır nitekim köprülerden örneğini fazlasıyla biliyoruz....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:37 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:22 PM ----------

Dediler...
Zamanında Boğaz köprüsüne de karşı çıktılar. "Bu kadar büyük köprüye ne gerek var?" dediler. :bounce:

O zihniyetin elinde kalsaydık, Ohoooo... :bounce:

aynı şekilde dediler ama köprüden geçebilecek araç sayısıyla buradan geçebilecek araç sayısı 1 değil
he şunuda düşün karadan gitsen yine aynı hesap

istanbul izmir arası 562 km felan olması lasımdı :cat:
yukarda dediğim gibi körfezi dolaşarak motorlada 5-6 saat arasında ben izmire gidebilirim motorla çok net bir şekilde :cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
421 km/210= 2saatte alanlar olacaktır.
Arkadaşı uçakla gitse ve aynı anda çıksalar karayolundan gitmek daha çabuk olabilecek.

421 km/210= 2saatte alanlar olacaktır.
Arkadaşı uçakla gitse ve aynı anda çıksalar karayolundan gitmek daha çabuk olabilecek.

yolun müsaitlik durumuna bağlı olarak dediğin doğru ama bi çok kamyon tır kullacaktır o yolu
bide şu var o en sol şerdide geçmemesi komyon tırlar sollamalarda hiç ayanaya bile bakmadan çat die önüne direksiyon kırıyorlar düşüncesizce bunu geçtiğimiz kış direkt olarak yaşadım kullandığım motorun direkt uzun xenonları açıktı yolda daha dikkat çekebilmek için öyle gidiyordum otobanda ama önüme son sn direksiyon kırdı o yapabildiğim tek şey bariyerlerle arasından geçebilmek oldu korku içinde....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aslinda mesele kaç saatte gittigin degil.

Bu yolun projesi yillar once çizildi.
Ve hatta bildigim kadariyla, istimlaklar dahi tamamlandi.
Yani devlet zaten dunyanin parasini harcadi bu yol için ve projesi de dogal olarak hazir.

Yani sozun ozu, ihaleyi alan firma bir nevi hazira konarak vatandasi sogusleme gayretine girecek.

Yolun o kadar zigzagli olmasinin sebebi ise çok daha enteresandir ama anlatmaya gerek yok.
Biraz dusunurseniz, rahatça anlarsiniz o zig-zaglarin nedenini.:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
... o en sol şerdide geçmemesi komyon tırlar sollamalarda hiç ayanaya bile bakmadan çat die önüne direksiyon kırıyorlar düşüncesizce bunu geçtiğimiz kış direkt olarak yaşadım kullandığım motorun direkt uzun xenonları açıktı yolda daha dikkat çekebilmek için öyle gidiyordum otobanda ama önüme son sn direksiyon kırdı o yapabildiğim tek şey bariyerlerle arasından geçebilmek oldu korku içinde....

Zaten hızlı gidiyorsan ve sağında 2'den fazla ardışık araba varsa (her an arkadakiler sollayabilir), sol şeridin en solundan gideceksin, gerekirse senin de dediğin gibi gerektiği kadar sola kayacaksın, yetmezse şerit dışına taşacaksın. Frenle olacak iş değil, arkadan ekleşirsin. Bu artık normal bir hareket, hızlı giden birisi devamlı karşılaşır bu olayla.

eski istikametle yenisi arasında bir fark yok ki... O yolları yakından tanıyan biri olarak istanbul-izmir arası en az 5.5 saat olur.. 3.5 saate inmesi çok zor...

şimdi mi geldi akıllarına. bi on yıl önce başlasaydı çalışma şimdi rahttık.en büyük üç şehri otoyolla birbirine baglamıcanda nereyi baglıcan.köprüde gereksiz gibi harbiden oraya kadar geldikten sonra vapur falan gidiyon zaten.(süre olarak değil güvenlik açısından bakıyorum işe tabiki.).herşeye ragmen bu habere bu saatte sevindirdi beni :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar