İstanbul içi Midye.

Selam.

İstanbul içinde adam akıllı midye yiyebileceğim yer lazım. Toz toprak tadı gelmeyen, sağlam, güvenilir bir mekan olabilir.

Her köşe başına açılan çiğ köfteciler yüzünden Hep büyük açan mahallemizin yufka yürekli midyecilerini yitirmiş bulunmaktayız. Ne acı..

DKN

pilavla doldurulmuş midye mi yağda kızartılan midye mi

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Şampiyon, Mercan?
Bence yarı canlı böcekli, diri pilavlı olan tırt. Midye dediğin ekmek arası olur!!!

valla ben midyelerin kabuklarını açmaları için sıcak saça konularak işkence edildiğini öğrendiğimden beri yemiyorum.
aynı ıstakoz vs nin kaynar suya canlı atılması gibi. :pr::farao:::baaas::::angry2::::ranntign::rantinp:

midye dediğin ekmek arası olur üzerinde sosu olur. pilav yemeyim anladığız ? :mrgreen:

İzmir'de midye dediğin 100 senedir dolma şeklinde pilavla yapılır. Ben yağda kızartılanı ilk defa 18 yaşındayken İstanbul'da gördüm. Yerine göre değişiyor yani.

DKN

İzmir'de midye dediğin 100 senedir dolma şeklinde pilavla yapılır. Ben yağda kızartılanı ilk defa 18 yaşındayken İstanbul'da gördüm. Yerine göre değişiyor yani.

midye dolma burda da var ama daha çok yağda kızartılan cinsi satılıyor

Beşiktaştaki bahçeşehir üniversitesin yanında Midyeci Ahmet var. Tadı ortalamanın üstü, gerçekten temiz yerken tadından bile anlıyorsun temiz olduğunu. Kova ile servis yapıyorlar, İstanbul'da denenmesi gereken yerlerden.

Eğer Avrupa yakasında oturuyorsan cennet mahallesi kokoreç neco var,midyesi 10 numaradir.
Bazen sırf midye için giderim oraya canım çekti akşam uğramak şart oldu

Beşiktaştaki bahçeşehir üniversitesin yanında Midyeci Ahmet var. Tadı ortalamanın üstü, gerçekten temiz yerken tadından bile anlıyorsun temiz olduğunu. Kova ile servis yapıyorlar, İstanbul'da denenmesi gereken yerlerden.
Midyesi temiz ve güzel haklısın ama çok ufak yada bana hep öyle denk geldi, Beşiktaş kültür merkezi önünde tezgahta erkan diye biri satıyor akşam 4-5 gibi geliyor oraya,bazen midyeler daha soğumamış oluyor tazeliğinden şüphem yok tadıda güzel. Bide eskiden bir firma bi kaç yere şube açmıştı sadece midye üzerine,kurumsal gayet güzel bi firmaydı,evlere servisi falan vardı fakat kapattılar keşke tekrar öyle biryer açılsa.

DKN

ooohh konu şenlensin burnunuz şişsin biraz

midye-dolma_1146571.jpg

Ben de Beşiktaş'taki Midyeci Ahmet'i tavsiye ederim. Midyeler bildiğim kadarıyla günlük taze olarak Ege taraflarında bir çiftlikten geliyor. Tanesi 1 lira. Öğlen 12-13 arası açar. O saatte yeni pişmiş oluyor sıcak sıcak ta nefis.

Bu starbucks'ın olduğu bir aralık var o sokakta mı midyeci ahmet?

kovası kaç kuruş :)
kova boyları var 30'lu 40'lı M,S,L gibi düşünebilirsin =) midyenin tanesi 1tl ye geliyor.

Bütün midyeciler mardinlidir.

sabah sabah kahkaha attım :D haklısın öyle bir genelleme yapmak yanlış olmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------

kovası kaç kuruş :)
kova boyları var 30'lu 40'lı M,S,L gibi düşünebilirsin =) midyenin tanesi 1tl ye geliyor.

Bütün midyeciler mardinlidir.

sabah sabah kahkaha attım :D haklısın öyle bir genelleme yapmak yanlış olmaz.

Avrupa Yakası'nda önerebileceğim 2 yer var. Birincisi Bakırköy İncirli Caddesi'nde Town Center'ın hemen karşısında öğrencilik döneminde ahbap olduğumuz Naturel Çiğköfte'nin işletmecisi Aykut var. Günlük taze ve genelde büyüklük konusunda iri olanları seçer. Kendisi temizler ve tarçınlı müthiş bir karışımla doldurur midyeleri. Temizliğine güvenebilirsin + muhabbeti 10 numaradır. Adam sörfçü, hobi işi olarak yapıyor çiğköfte ve midye dolma işini. Çiğ köftelerinde de badem ve ceviz unları kullanır. Bir ara dükkanı taşıyacaktı ama taşınmadıysa 1 numara burasıdır benim nazarımda.

Diğeri ise Galatasaray Lisesi'nin tam karşı sokağında balık pazarı var. O sokaktan dümdüz biraz yürüdüğünde kokoreççi Hasan Usta var. Ufacık bir dükkanı var. Hatta yer tabureleri ve alçak masalarla 60'lı yıllardan beri oradaymış ve hiç bu konsepti bozmamış. Kokoreçte burasının bir numara olmasının yanı sıra midye dolma ve midye tavaları diğer yerlere kıyasla fark atıyor ve midye dolmayı sıcak servis ediyor. Mutlaka denemen lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar