İstanbul daki acı kaza!

İstanbul Ümraniye’deki evinden motosikletiyle çıkıp, görev yaptığı Boğaziçi Köprüsü’ndeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne giden polis memuru Murat Uslu (29), dün sabah 07.30’da Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki TEM Bağlantı Yolu’na geldiğinde motosikletin hâkimiyetini yitirdi.

Kontrolden çıkan motosiklet aynı istikamete giden Alpay Havanlar’ın kullandığı otomobile çarptı. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Alpay Havanlar ise gözaltına alındı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde 3 yıldır görev yapan Uslu’nun ailesi İzmir’de yaşıyordu.

Bu haberi hepiniz okumuşsunuzdur fakat kaza ile farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum akrabasının sözleri

sabah saat 7:30 -8:00 gibi resmi kıyafetleri iüzerinde kendi özel motoru ( XGJAO) marka motoru ile yapıyor kazayı. fiat doblo çok hızlı bir şekilde arkadan çarpıyor motora ve muratın ensesi arabanın ön camına çartıyor.beyin kanaması ile vefat etti kendisi. çarpan çocuk tutuklandı şimdi ceza evinde.

işin en ilginci ise sabah görev yerine ulaşmadan kaza yaptığı için şehit sütatüsüne sokmadılar. işe başladıktan sonra kaza yapsa şehit olacaktı ne ilginç !!!
http://img.internethaber.com/news/186206.jpg

sa

allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin
arkadan çarpıyort yapacak pek bir şey yok böyle dikkatsizler olunca allah korusun ne diyelim cezaların agırlaşması lazım o zman biraz daha dikkat ederler dünya trafik tererörü nde lideriz

Türkiye'mden manzaralar. Şaşırmadım şehit sayılmamasına. Geçtiğimiz günlerde de bir şehidin ailesine şehit maaşı bağlanmamıştı. Sebebi ise; olayın adını tam hatırlayamıyorum ama "mühimmat patlaması" idi sanırım. Bu esnada şehit olduğu için maaş bağlanmamış aileye... Şehit sayılıyor ama şehit maaşı alamıyor. Ne ilginç değil mi?

Allah rahmet eylesin ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum...

Allah rahmet eylesin. Ailesinin başı sağolsun.

Bir polis veya asker göreve giderken bir saldırıya uğradığında kanunen şehit sayılır, ancak trafik kazasında sayılır mı emin değilim. Büyük olasılıkla sayılacaktır, çünkü göreve gidiyor olmasaydı şu an hayatta olacaktı.

Allah rahmet eylesin...bu haberi gazetelerde farklı şekilde okudum...bir gazete bundan bahsederken başka gazete ise kendi kendine kaza yaptığını yazıyordu...

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Allah rahmet eylesin , arkadan çarpılma durumunda maalesef kask bile kurtarıcı olamıyor ,baş vücudun ani yer değişiminden dolayı önden arkaya doğru savruluyor ve kaskın arka tarafı yüksek olduğu için başın geriye yatmasına engel olamıyor. Formula 1 de bu tür darbelerden korunmak için HANS adı verilen aparatlar kullanılıyor .

Bu arada forumumuzda bolca bulunan "dikiz aynaları gereksiz aksesuarlardır" çetesinin üyeleri umarım bu haberi okurlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 ----------

Allah rahmet eylesin...bu haberi gazetelerde farklı şekilde okudum...bir gazete bundan bahsederken başka gazete ise kendi kendine kaza yaptığını yazıyordu...

TV de motoru gördüm Mete . Arka tarafı lastik de dahil yokolmuştu. Ön tarafta kayda değer hasar yoktu.

Allah rahmet eylesin , arkadan çarpılma durumunda maalesef kask bile kurtarıcı olamıyor ,baş vücudun ani yer değişiminden dolayı önden arkaya doğru savruluyor ve kaskın arka tarafı yüksek olduğu için başın geriye yatmasına engel olamıyor. Formula 1 de bu tür darbelerden korunmak için HANS adı verilen aparatlar kullanılıyor .

Bu arada forumumuzda bolca bulunan "dikiz aynaları gereksiz aksesuarlardır" çetesinin üyeleri umarım bu haberi okurlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 ----------

TV de motoru gördüm Mete . Arka tarafı lastik de dahil yokolmuştu. Ön tarafta kayda değer hasar yoktu.

Kros motorlara uygun Leatt Brace adı veilen aparatlarla boyun da korunabiliyor. Yalnız yolda kullanmaya ne kadar uygunlar bilemiyorum.

http://www.leatt-brace.com/

Leatt-08-moto-gpx-club.jpg

Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabır diliyorum. :pale:

Yalnız şu şehit olayına sinir oluyorum. Bir polis memuru görevde de olsa trafik kazasında vefat etti diye şehit sayılamaz bence. Vatanın için gider savaşırsın can verirsin o zaman şehit olursun başka açıklaması yok.

terörün her türlüsü!!!

Bu da, bu olayda terör değilmidir!! sorarım size.Geçmişten ders almayanın geleceği olmaz; atasözünden yola çıkarak şimdi,şu andan itibaren eğitimin aileden başlaması gerektiğini bilen bireyler olarak üstümüze düşeni lütfen yapalım ve sonrasını hep beraber yaşayalım.
ps:erkek olmanın,insan olmanın ölçüsü olmamıştır.ne olur geleceğimiz çocuklarımıza bunu aşılıyalım.Başka canların yanmasına izin vermeyelim

Cok uzucu bır durum ALLAH rahmet eylesın yakınlarına sabır versın.
Sımdu bıldıgım kadarını anlatayım arkadaslar, herhangı bır ıste calısıyoruz dıyelım sabah servıse bınecegımız yere gıderken mesaı baslar, takı aksam servısten ındıkten sonra servıs yol guzergahını degıstırmedıgınız taktırde eve gırene kadar İŞ kazası sayılıyor.
Benım bıldıgım boyle ıs guvenlıgı semınellerınde boyle anlatılmıstı.
Dolayısı ıle rahmetlıde ŞEHİT mertebesını alır. İnsallah.

Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır versin.Şehit yakıştırması olayını bende enteresan buluyorum.Dini nedenlerle Allah yolunda öldürülen eziyet görene şehit denir .Görev başında iken şehit olunmaz.Bir yerin güvenligi saglanıyor diye olunmaz.Sana kıyanda eger müslümansa ne görevde olursan ol zaten şehit olunmaz.Yaptıgın iş yevmiye karşılıgı.Gerçi biz dinide Kuran'ı Kerim den degilde mezheplerden ve geleneklerden ögrendigimiz için hep kavramları karıştırıyoruz.İmanın şartlarını degil siyasi devlet kurallarını; islamın şartlarını benimseriz.Hacılarımız hocalarımız türbelerimiz haşa arabulucularımızda çoktur.Din işlerimiz devletden ayrıdır fakat hep müslüman loca yönetir.Camiler bagışlarla yapılır altları ticaret hane oldugu halde yıllarca bitmez sonra devlet utanır ,başka bir ayıpla vakfa dahil eder tüm gelirleriyle..Bir sürü kavram karmaşası.Bu yüzden fazlada abartılacak bir durum değil halkın yanlış değerlendirmesi.Normal.:):):)

Mersin İl Temsilcisi
doğruyu bilen bir Merci(!) nin olması ne güzel değil mi, hiç bir şey gizli kalmıyor O'nda.
boşver, gerisi şehit saymış ya da saymamış...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar