- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu benim kendi görüşümdür, yaşadığım olaylardan ve çıkardığım sonuçlardan çıkardım sonuçlar bunlar.beğenmeyebilir ,katılmayabilirsiniz. Yaklaşık 4 aydır scooter kullanıyorum ve yaklaşık 700 km yaptım.Islak yolda kayıp düşme dışında bir kaza gelmedi başıma. Amaa trafikte insanların yaptığı ters ve yanlış hareketlere o kadar çok maruz kaldım ki bu 700 km korkarak geçti neredeyse. Peki bu scooterin sorunu ne ? 1.Sorun lastiklerinin ufak olması. lastikler ufak olunca yola tutunmakta zorluk çekiyorsunuz. Bunun yanında lastikler ufak olunca fren diskleri de ufak oluyor bu da fren mesafesini doğal olarak etkiliyor.2 kendisinin ufak olması. İstanbul trafiğinde Hiyerarşi var arkadaşlar bunu reddedemeyiz. Ne kadar küçük olursa o kadar ufak görülür, ezilirsiniz. Otomobil sürücüleri zaten motorculara saygı duymuyor scooterleri hiç iplemiyorlar.
3.Sorun beygir gücü. 125 cc 'lik bi scootere biniyorsanız gitmez motorunuz. Gerçekten gitmez 6 ile 9 beygir arasında değişir genellikle bunların gücü ve bi motorcunun bence en önemli, en hayati artılarından biri ani hızlanmalardır. Bu mallarda bunun yapamazsınız yapamadığınız için tehlikelerden kaçamazsınız.Sonuca bağlayacak olursak 40 yaşını geçmediyseniz,çok korkak ya da kebab pizza işine çıkmayacaksanız scootere binmeyin.
Yeni başlıyorsanız da scooter almayın 125 cc lik bir motosikleti (ybr,cbf,cbr,) kullanmayı gözünüz korkuyorsa motosiklet de kullanmayın. 250 cc lik bir motosikleti kullanmaya gözünüz kesmiyorsa motosiklet kullanmayın.Çünkü SCOOTER KULLANMAK MOTOSİKLET KULLANMAKTAN DAHA TEHLİKELİDİR.
3.Sorun beygir gücü. 125 cc 'lik bi scootere biniyorsanız gitmez motorunuz. Gerçekten gitmez 6 ile 9 beygir arasında değişir genellikle bunların gücü ve bi motorcunun bence en önemli, en hayati artılarından biri ani hızlanmalardır. Bu mallarda bunun yapamazsınız yapamadığınız için tehlikelerden kaçamazsınız.Sonuca bağlayacak olursak 40 yaşını geçmediyseniz,çok korkak ya da kebab pizza işine çıkmayacaksanız scootere binmeyin.
Yeni başlıyorsanız da scooter almayın 125 cc lik bir motosikleti (ybr,cbf,cbr,) kullanmayı gözünüz korkuyorsa motosiklet de kullanmayın. 250 cc lik bir motosikleti kullanmaya gözünüz kesmiyorsa motosiklet kullanmayın.Çünkü SCOOTER KULLANMAK MOTOSİKLET KULLANMAKTAN DAHA TEHLİKELİDİR.