Tekirdağ Çanakkale yolu gayet güzel, Sadece uçmakdereye girme derim zira ben bir kez meraktan girmiş bulundum. Manzara süperdi ama cehennem gibi bir yol. Büyük kısmı keskin virajlı ve yol asfalt değildi o yüzden virajlar acayip sakat. Belki yapılmıştır ama pek ümitli değilim. Yol asfalt olmadığından çok fazla toz toprak var kayıyor ve pek çok yerde yağmur yolu dik geçen peşpeşe ince kanallar açtığından sanki yoldüzeltme makinası kullanıyormuşsun hissi yaratıyor. O yol diğer toprak-mıcır yollar gibi değil bazı yerlerde zemin çok gevşek.
Geliboluda milli parka girince büyük bir tesis görüceksin orada tüm gelibolu yarımadasının 15-20 m2'lik büyük bir maketi var ve bir rehber şehitlikler hakkında epey bilgi veriyor. Ücretsizdir. Oraya uğrayıp sonra şehitlikleri gezersen daha aydınlatıcı olacaktır. Zaten bütün heryeri gezmek en az yarım gün alıyor. Kabatepede denize girebilirsin, kamp yeri var, deniz gayet güzel hatta gökçeadaya kabatepeden feribot var. Gökçeadada da kamp yeri var. Kabatepede kamp yapmadım temizliği ne durumda bilmiyorum ama gökçeadada büyük bir yer var adını unuttum ama gayet güzel, rüzgar sörfü falan yapıyorlar. Rüzgar sörflerini kiraya veren adam yabancı Coco diye biri, ders veriyor ama türkçe bilmiyormuş.