İstanbul - Çanakkale

Arkadaşlar merhaba, İstanbuldan Çanakkaleye motosikletle digeceğim. Forumda bulamadım konu açayim dedim. Bilen arkadaşlar varsa İstanbuldan Çanakkaleye giderken nerelerden geçmeliyim? nereleri görmeliyim? Sahil yolumu daha zevkli olur yoksa direk ana yoldanmı gitmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Cuma sabahı çıkacağım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------

Arkadaşlar bu arada başlangıç noktam Tekirdağ olacak.

Sahili hiç deneme yol çok kötü.Malkara keşan üzerinden.

aynen katılıyorum malkara keşan üzerınden geliboluya ve eceabata kadar uzanırsın gelıbolu eceabat arası 45 km lik bir yoldur sahıl yolu vırajlı gıdış ve geliş olan yoldur dıkkatli olmalısın eceabata geldiğinde milli parka gitmenı tavsıye ederım vaktın varsa öğle saati orda olacak gıbı ayarlarsan akşama kadar dolaşır akşamda vapura bıner canakkaleye gecersın :cat:

Tekirdağ Çanakkale yolu gayet güzel, Sadece uçmakdereye girme derim zira ben bir kez meraktan girmiş bulundum. Manzara süperdi ama cehennem gibi bir yol. Büyük kısmı keskin virajlı ve yol asfalt değildi o yüzden virajlar acayip sakat. Belki yapılmıştır ama pek ümitli değilim. Yol asfalt olmadığından çok fazla toz toprak var kayıyor ve pek çok yerde yağmur yolu dik geçen peşpeşe ince kanallar açtığından sanki yoldüzeltme makinası kullanıyormuşsun hissi yaratıyor. O yol diğer toprak-mıcır yollar gibi değil bazı yerlerde zemin çok gevşek.

Geliboluda milli parka girince büyük bir tesis görüceksin orada tüm gelibolu yarımadasının 15-20 m2'lik büyük bir maketi var ve bir rehber şehitlikler hakkında epey bilgi veriyor. Ücretsizdir. Oraya uğrayıp sonra şehitlikleri gezersen daha aydınlatıcı olacaktır. Zaten bütün heryeri gezmek en az yarım gün alıyor. Kabatepede denize girebilirsin, kamp yeri var, deniz gayet güzel hatta gökçeadaya kabatepeden feribot var. Gökçeadada da kamp yeri var. Kabatepede kamp yapmadım temizliği ne durumda bilmiyorum ama gökçeadada büyük bir yer var adını unuttum ama gayet güzel, rüzgar sörfü falan yapıyorlar. Rüzgar sörflerini kiraya veren adam yabancı Coco diye biri, ders veriyor ama türkçe bilmiyormuş.

Cuma sabahı çıkacağım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:44 ----------

bayramın 1. günü çıkarak aynı rotadan bostancı --> küçükkuyu yapacağım denk gelseydi beraber giderdik...

iyi yolculuklar...

Cuma sabahı çıkacağım.

Cumartesi gitseydin sana eşlik edebilirdim çanakkalede amcamın oğlu asker ziyaret misali bu hafta sonu bende çanakkale yapacam fazla oraları bilmiyorum :) yol arkadaşı şart :p

Ben malesef bayramın birinci günü çalışıyorum :pale:

Uçmakdereyi görmeden gitmek istemiyordum ama yol bozuksa girmemek en mantıklısı. Motorum küçük zaten ve artçımda olacak kötü olur.

Kaç kişi gideceksiniz ?

Biliyormusunuz ki benim canım memleketimin VATANDAŞINI SEVEN HÜKÜMETİ bana göre her bireyimizin borcu olan şehitlerimize saygı ziyaretlerinden artık vergi alıyor !

Lanet olsun ..

Uğur Dündar 'ın yorumunu dinleyebilirsiniz.

http://www.facebook.com/CihaniSevenler#!/video/video.php?v=1449629394854

Açamadığım için dinleyemedim ama. Nedir bu vergi meselesi?
Bende bayramdan sonrası için planlıyorum İNŞALLAH ama böyle bir şeyden haberdar değilim. Gerçi saçma sapan iş çok memleketimde ama.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

arefe günü saat 13:00 gibi yola çıkıyorum ve malkara keşan yolu tercihim olacak eğer o tarihte yolculuk yapacak arkadaş varsa eşlik edebilirim..

Açamadığım için dinleyemedim ama. Nedir bu vergi meselesi?
Bende bayramdan sonrası için planlıyorum İNŞALLAH ama böyle bir şeyden haberdar değilim. Gerçi saçma sapan iş çok memleketimde ama.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

12 kişilik grup olunca 140 TL para alınıyormuş artık !
Yazıklar olsun diyorum . Millet vazifesini yerine getirmek için oralara gidiyor, aldıkları vergilerle bakamıyorlar herhalde birde ücret istiyorlarmış . Rezillik başka birşey değil. !!!

Türbelerden de alsınlar o zman millet kuyrukta bekliyor.!

Tabi bunları yazarken yanlış anlaşılmak istemiyorum arkadaşlar başka bir siteden videoyu bulmak için araştırma yapmadım Facebook grubu yanlı gelebilir ama sadece videoyu paylaşım için koydum.
Hangi hükümet bunu yaparsa yapsın tepkim aynı olurdu.

Kaç kişi gideceksiniz ?

Biliyormusunuz ki benim canım memleketimin VATANDAŞINI SEVEN HÜKÜMETİ bana göre her bireyimizin borcu olan şehitlerimize saygı ziyaretlerinden artık vergi alıyor !

Lanet olsun ..

Uğur Dündar 'ın yorumunu dinleyebilirsiniz.

http://www.facebook.com/CihaniSevenler#!/video/video.php?v=1449629394854

Ben eskiden ücretsiz olduğunu bilmiyordum inan. İlk defa gideceğim. Genelde heryere paralı girdiğim için çok şaşırmadım. Zaten Hayır diyeceğim :cherry:

Mürefte yolu daha 15 gün öncesine kadar perişan durumdaydı. (Tavsiye etmem.)
Tekirdağ,Malkara,Keşan (Koru dağlarında mutlaka mola verip çam ormanlarının oksijeni eşliğinde lezzeti mükemmel satır köfte yemeni tavsiye ederim.) Gelibolu,Eceabat üzerinden Çanakkale'ye ulaşmakla yolun ve doğanın güzelliği arasında harıka bir seyahat etmiş olursunuz.

Arkadaşlar 2 kişi Honda twister'le gideceğim. Motor yağ soğutmalı acaba uzun yolda sıkıntı çıkartırmı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar 2 kişi Honda twister'le gideceğim. Motor yağ soğutmalı acaba uzun yolda sıkıntı çıkartırmı?

Sevgili Mehmet.
o moto iki kişi ile o yolu(Tekirdağ Çanakkale=180 km)2 saatte alır,hiç bir sey de olmaz,
Korudağı'nda bir mola yeter de artar bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar