İstanbul-Çanakkale (2 motor-2 gün-770 km)

Katılım
10 May 2015
Mesajlar
519
Motosikleti
Suzuki burgman 200
Bir kac haftasonudur kuzenimle çıkmayı planladigimiz canakkale gezisini nihayet bu haftasonu gerceklestirdik.Hava durumu sebebiyle hep erteliyorduk.Hos bu haftasonu da yok oyle saganak olacak yok boyle sel goturecek diyorlardı ama abartilan kadar yagmur gormedik.

7 Ekim cumartesi günü 9.30 da bulusup ilk marşımızı çeviriyoruz.

Genelde tek gezerim ama kuzenim de yeni aldığı motosikletiyle uzun yol yapmak istediği icin bana eslik ediyor.Motoru harley davidson iron 883 daha onceki motoru da ktm rc 125 idi.Motoru yolda bir kac kez degistirdik.Yuksek suratlerde cam olmadığı icin hızı çok hissediyorsunuz.Sakin sürüslerde ise çok tatli bir zevk veriyor. Nc nin tahta selesinden sonra ise harley in pamuk gibi selesi oh dedirtiyor.Yakit tuketimi ise nc nin bir hayli üstünde. Pek istatistik tutmadik ama bariz bir fark vardi hatta gelibolunun koylerinde harleyin benzini bitti de koydeki vatandaşlardan sagolsunlar temin ettik

Cts sabahi olmasina ragmen köprüde trafik vardi.Karsiya gectikten sonra fazla trafik gormedik ama istanbul bir türlü bitmiyordu.Bir an metrobus edirneye kadar uzuyor sandım :)Silivride bir çay molasi verdik

20171007_110817.md.jpg


Hava kararmaya yagmur serpistirmeye basladi.Marmaraereglisinde durup yagmurluklari cekiyoruz.Burda da orta yasli bir chopper ci cift vardi.Onlarla biraz sohbet ettik hatta youtube da vlog çekiyorlarmış,burdalarsa selam olsun

20171007_115307.md.jpg


Kesanda ogle yemegi molası veriyoruz.Bu taraflara gelince tekirdag koftesi yememek olmaz

20171007_132806.md.jpg


20171007_135810.md.jpg


Geliboluya yaklasinca gunes kendini gosteriyor.Yagmurluklari cikarmak icin bir benzinlige giriyoruz.Kuzenim motoruna cok hassas oldugu icin durdugu her yerde islak mendille motorunu siliyor.Bir de ne gorsun aku ve sigortalari muhafaza kapagi uçmuş. Motoru yola cikmadan once abs isigi yandigi icin servise birakmisti hatta para almadilar diye seviniyordu.Sagolsun cok degerli ustalarimiz bir kapagi bile dogru durust takamadiklari icin kapak uçmuş. Bu biraz can sıkıcı oldu haliyle

IMG-20171011-WA0018.th.jpg



Benzinlige yanaşan bir tır ve kasasindaki eski traktorler.Bu tir da 1700 liralik mazot aldi :mrgreen:

20171007_151624.md.jpg


Geliboludan sonra eceabata geliyoruz.Burda internetten kalacak yer bakiyoruz.Kilitbahir koyunde kilitbahir apart oteli beğeniyoruz. Kahvalti dahil 150 liraya anlasiyoruz.Otel isini ayarladiktan sonra yarimadayi turlamaya başlıyoruz.

Akbas şehitliği. O donem sahra hastanesinin kurulduğu bölge

20171007_154149.md.jpg


20171007_154218.md.jpg


Anzak Koyu. Anzaklarin karaya ilk çıktığı nokta.Torunlari da her sene burda şafak ayini yaparlar

20171007_163036.md.jpg


20171007_162956.md.jpg


Anzak mezarlığı
20171007_162323.md.jpg
]


Canakkale Savaslari Muzesi.Guzel bir tesise benziyordu ama zamanimiz olmadigi için giremedik

20171007_164609.md.jpg


Meshur Canakkale Abidesi.Bolge cok ruzgarliydi.Kara harp okulu ogrencileri ile bir kac tur grubu vardi sadece.

20171007_174118.md.jpg


IMG-20171011-WA0002.md.jpg


20171007_174339.md.jpg



Hava kararmadan otelimize yerlesmek icin Kilitbahire dogru suruyoruz.Kilitbahir köyü şu meşhur dur yolcu yazisinin altindaki köy. Seyit onbasi heykeli de burda yer aliyor.Koy oldukça sakindi.Otel görevlisi ozgur abi bizi karsiladi.Oteldeki tek musteri bizdik.Anahtarlari bize verdi,tek basimiza kaldik binada.Otelden ziyade kucuk bir pansiyon diyelim ama her ihtiyaca cevap veren temiz bir isletme kurmuslar.Yine çıkarken fotograf cekmek aklıma geliyor oda biraz o yüzden dağınık :)

20171008_094030.md.jpg



Aksam yemek icin köyde fazla secenek yoktu.Iki balikci ve bir pide salonu.Balik sevmediğimiz icin pideciyi tercih ettik.Fiyatlari makul

20171007_195223.md.jpg


Yemekten sonra yagmur bastirdi ve gece boyu hic durmadi

Sabah otelimizin terasinda Ozgur abimiz kahvaltimizi hazirlamisti.Kahvalti tatmin ediciydi ve manzaraya karşı çay da gune guzel bir baslangic yapmamizi sagladi

IMG-20171011-WA0012.md.jpg


IMG-20171011-WA0011.th.jpg


Bohcamızı toplayıp motorlari yukledik.Fakat benim motor hic adeti olmayarak calismamazlik yapti.En son köy aracindan takviye yapacaktik ama nazlanmayi birakip calisti.Butun gun disarda yagmur yedi ondandir deyip fazla ustelemedim

Son kez koyde bir tur atıp canakkaleye gecmek icin feribota biniyoruz.Feribot 150 cc ustu motorlar icin 10 lira.Feribot boştu bir kac koylu ile carsi iznine cikan askerler vardi sadece.

20171008_095913.md.jpg


20171008_095957.md.jpg


20171008_101744.md.jpg


IMG-20171011-WA0003.md.jpg


IMG-20171011-WA0010.th.jpg


Bu tarafa gecince bir de şu truva şehrini gorelim diyoruz.35 km sürüp muzeye ulasiyoruz.Muze giris ucreti 25 lira. Ben kapadokyada muze kart aldigim icin onla giriyorum.Muze de replika truva ati ve antik sehrin kalıntıları var.

20171008_110550.md.jpg


20171008_111502.md.jpg


20171008_111600.md.jpg


Bir 35 km daha surup canakkaleye geri donuyoruz.Aynali carsiya gidiyoruz.Pek bir esprisi yok bildigimiz bir pasaj gibi. Icinde hediyelikciler var.

20171008_122134.md.jpg


Dönüşte bandirmadan 21.30 feribotuyla donecegimiz icin canakkalede oyalaniyoruz.

20171008_141024.md.jpg



Oglen gibi canakkaleden çıkıyoruz. Lapseki ve bigayi gectikten sonra bir cesmede mola veriyoruz.Bizi yol kenarinda goren tenereli bir abimiz bir sorun mu oldugunu sormak icin durdu.Mola icin durdugumuzu söylediğimizde termosuyla cayiyla bize katildi sagolsun.O da sabahtan çıkıp günübirlik canakkale yapıp istanbula dönüyormuş. Burdaysa selam olsun abimize :)

IMG-20171011-WA0006.md.jpg


IMG-20171011-WA0007.th.jpg



5 gibi bandirmaya giriyoruz. Bandırma canakkaleden de buyuk bir şehirmis.Bu kadar gelmisken hem de zaman varken erdek e de gidiyoruz.Erdekde de bir kordon boyu bulamadik oturacak ve bandirma minibuslerinin kalktigi meydanda bir lokantada aksam yemegimizi yedikten sonra tekrar bandirmaya dönüyoruz.

IMG-20171007-WA0008.md.jpg


IMG-20171011-WA0016.md.jpg


Iskeleye geldiğimizde bizi en basa aldılar ama kapilar açılınca motorlari en son alacagiz deyip bizi beklettiler biraz.Sonra da feribota binip üst yolcu katina çıktık.Hep eskihisar-topcular feribotunu kullandigimiz icin bu hizli feribot biraz luks geldi ne yalan soyleyim :)

IMG-20171011-WA0005.th.jpg


23.45 gibi feribottan inip kopruden kadikoye topraklarımıza dönüyoruz nihayet.Toplam 770 km yol yapmışız.Bir geziyi de Allaha sukur kazasiz belasiz bitirdik.Allah herkese nasip eder insaallah,tekeriniz duz bassın
 
Katılım
3 Eki 2016
Mesajlar
2,684
Gençler güzel bir gezi yapmışsınız, ancak biraz sanki spontane gelişmiş gibi geldi bana. İlk defa gittiğiniz yerler anlaşılan. Böyle bir seyahat planı yapıyorsanız nerde kalınır, nerde ne yenir bunları araştırın bir dahaki sefere. Sezon bitmiş artık, 150TL oda-kahvaltı pahalı mesela.

5 gibi bandirmaya giriyoruz. Bandırma canakkaleden de buyuk bir şehirmis.Bu kadar gelmisken hem de zaman varken erdek e de gidiyoruz.Erdekde de bir kordon boyu bulamadik oturacak ve bandirma minibuslerinin kalktigi meydanda bir lokantada aksam yemegimizi yedikten sonra tekrar bandirmaya dönüyoruz.

Erdek'e gidip garaj lokantasında yemek yiyip dönmeniz de ilginç, kime sorsanız deniz kenarına nasıl gidilir veya nerde oturabileceğinizi gösterirdi size. Kilitbahirde yemek yeri bulamadıysanız 5-6 dk da Eceabat'a gidip orda yiyebilirdiniz veya Ç.kaleye geçebilirdiniz. Bilmiyorsanız mutlaka orda birilerine sorun. Çok daha fazla keyif alabilirdiniz diye düşünüyorum. Ayrıca Bandırma'dan feribotla geçmek çok pahalı bir seçenek, zamanınız da varmış Yalovaya gidip Pendik'e geçebilirdiniz feribotla. Ben Bandırmalıyım daha 1 kez bile araçla geçmedim Yenikapıya zaten Anadolu yakasında oturan için köprü geçmek işkencesi var, geç saatte indiğiniz için sirkeci-harem de çalışmıyor.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 May 2015
Mesajlar
519
Motosikleti
Suzuki burgman 200
Gençler güzel bir gezi yapmışsınız, ancak biraz sanki spontane gelişmiş gibi geldi bana. İlk defa gittiğiniz yerler anlaşılan. Böyle bir seyahat planı yapıyorsanız nerde kalınır, nerde ne yenir bunları araştırın bir dahaki sefere. Sezon bitmiş artık, 150TL oda-kahvaltı pahalı mesela.



Erdek'e gidip garaj lokantasında yemek yiyip dönmeniz de ilginç, kime sorsanız deniz kenarına nasıl gidilir veya nerde oturabileceğinizi gösterirdi size. Kilitbahirde yemek yeri bulamadıysanız 5-6 dk da Eceabat'a gidip orda yiyebilirdiniz veya Ç.kaleye geçebilirdiniz. Bilmiyorsanız mutlaka orda birilerine sorun. Çok daha fazla keyif alabilirdiniz diye düşünüyorum. Ayrıca Bandırma'dan feribotla geçmek çok pahalı bir seçenek, zamanınız da varmış Yalovaya gidip Pendik'e geçebilirdiniz feribotla. Ben Bandırmalıyım daha 1 kez bile araçla geçmedim Yenikapıya zaten Anadolu yakasında oturan için köprü geçmek işkencesi var, geç saatte indiğiniz için sirkeci-harem de çalışmıyor.

Tesekkurler.Sahsen benim gezide aradigim tek şey yolda olmak.Oyle aman aman bir yemek aramam.Karnim doysun yeter :) Eceabatta da 3-4 tane lokanta vardi benzincideki calisan arkadas tavsiye etmeyince bizde köyde yedik.Dediginiz gibi canakkaleye de gecilebilirdi ama hem yagmur yagiyordu hem de yol yorgunuyduk.Bandirma feribotu bana gore de pahaliydi evet bana kalsa yalovaya bile binmem korfezi de dolasirim da kuzen ertesi sabah mesaiye gidecegi icin yorulmak istemedi.
 
Katılım
28 Ara 2015
Mesajlar
1,589
Pikatel ne güzel dolaşmış ve paylaşmışsınız. Sezon sonu indirimi gibi olmuş.
Çanakkale gezisi yapacak her arkadaşıma ufak bir tavsiye . HASAN, MEVSUF tabyası
ve hikayesi olmaz ise Çanakkale gezisi yarım kalmış olur. Daha nice böyle güzel
gezilere. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin.
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
2,340
Güzel gezi olmuş.

Tırın 1700liralık mazot alması çok görünüyor olabilir ama aslında az almış. O tırda 2 ton tank olabiliyor. En az olanında 1 tonluk var. Yani bi fullese ne kadar alır sen düşün. :mrgreen:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst