Uzman olduğum bir konu
Bulgaristana kaç kere gittiğimi ben bile hatırlamıyorum. Öncelikle vize gerekli tabi. Bunun yanında motorla/araçla gideceksen yeşil sigortada yaptırman gerek. Yanlış hatırlamıyorsam 1 haftalık sigorta 55-60euro olması lazım.
İlk defa gideceksen bulgaristana sınırda bulgar polisleri büyük ihtimal seni koparmaya çalışacak 10-20 lira pasaportun arasına sıkıştırırsın biter.
Bana göre gidilecek en güzel en canlı şehir plovdiv'dir. Hemen merkezde star otel var hem çok ucuz hem şerin göbeğinde bizim istiklal caddesi gibi caddenin ortasında konumu. Bunun dışında Butterfly, playboy striptiz kulüplerine mutlaka gitmelisin

Butterfly'a gidersen orda Mia'yı bul sırf bu kız için 1 ayda 3 kez gittim bulgara

kucak dansı 20 leva giriş 10 leva özel odalar saati 200 leva.( o kadar çok gittim ki artık bana indirim yapıyorlardı hatta en son borç takıp gittim, striptiz kulübüne borç takan tek ben varım heralde bu dünyada

)
Bulgaristana girdikten sonra herhangibir benzinlikte durup vinetka alabilirsin 20 leva olması lazım, yollarda motor/araç kullanabilmen için bunu camına yapıştır. Dilencilerin hepsi türktür dikkat et sakın türk olduğunu belli etme peşini bırakmazlar " i dont understant/ de geç. Gerçi bizim burdakiler gibi değil 50 kuruş versen bile seviniyorlar.
Yazın gideceksen burgaz varnayı öneririm güzel yerlerdir. Kışın gideceksen ve kayak merakın varsa Bansko'ya gidebilirsin efsane ötesi bir yer. Dövizlerde ki fahiş artış olmasaydı bedava memleketti ama artık pek bir fark kalmadı. Gerçi bakınca hala öyle gözükebilir. 50lik bira 1.10 leva vs.
Nihayetinde güzel yerdir eğer sahil istemiyorsan sofya yerine plovdivi tercih etmeni öneririm her anlamıyla dolu dolu yaşarsın. Kumar merakın varmı bilmiyorum ama star otelin yanındaki efbeti öneririm, ne kadar kaldırdığımı ben bile hatırlamıyorum ama sana şöyle söyleyeyim makineden tek gecede 18 bin leva(aşağı yukarı 8-9 bin euro) indirmişliğim var
Not: Vizeye kendin başvur boşu boşuna acentalara fazladan para kaptırma. Vfs global'e git başvur.