İstanbul Belediyesinin İzlemesi Gereken Video

Arkadaslar merhaba.İzleyecegınız videoda , yuksek hızda kaza yapılmasına karsı surucu bakın nasıl sag kalıyor.Acaba orada metrobüs telleri olsaydı ne olurdu.

[YT]vT5ZzdO_ER0[/YT]

Goruntude sorun yasayan arkadaslar.google a youjacker yazsın.Indırıp kurun.

1-çok kötü olacağı kesin...

2- salak herif... ellerini neden bırakmış? ağır çekimde bariz gözüküyor...
mutlaka sıra dışı birşey olması gerek ki ellerini bıraksın,hemde viraja girerken... üstelik 2 eli havada!!!!!!!!!!

0:48 sn. durdurun daha net görünüyor...

Son düzenleme:
Ayberk abı sol vıraja yatarken, sol tarafta bulunan duvara surtuyor ve sag tarafa dogru gıtmeye baslıyor.

iyide eller neden havada... ben gördüğümü soruyom... zaten bence kimsede cevaplayamaz,çünkü o an öncesini kamera çekimi yok... yada ing. iyi olan biri iyice dinleyip çeviri yapacak!!!!

sanırım carpacagını anlayınca boyle bır tepkı vermıs olabılır dıye dusnuyorum.

AYBERK
Ellerini kasten bırakmıyor... Bu kaza çok tartışıldı :wiinkk: Ben videoyu açıklama zevkini Boy'a bırakıyorum. En iyi o açıklayacaktır. :)

''anaaaaamm!!!! pohu şincik yedik!!!!! ''

diyipte kafasını 2 elinin arasınamı alıyor?

:queen:

ahhh şafak!!!! vallahi güldürdün beni... allah razı olsun....

heheheeee.... belkide orda bi hatun vardıda,el sallayacaktı?
:queen:

AYBERK
Ellerini kasten bırakmıyor... Bu kaza çok tartışıldı :wiinkk: Ben videoyu açıklama zevkini Boy'a bırakıyorum. En iyi o açıklayacaktır. :)

gerçektende şaka bir yana; çok enteresan bir kaza....
acaba vizörüne su veya kuş vs. pisliği geldide,onu o anda silmekmi istedi... refleks olarak....

sonuçta önünü görmesi gerek.... BOY'u bekliyoruz....

Son düzenleme:
Ayberk abi valla aşkolsun he.abı benım racing motorum yokki.Nerden biliyim.tahmın yurutuyorum sadece.150 zat la ben boyle patlamam cunku bu hıza cıkmıyor.:D Allah korusun tabi.

Erdincpolat oraya acıklamayı yaptım.izleyemıyorsan google a youtubejackar yada youjacker yaz zaten gereklı acıklama cıkar.

Ayberk abi valla aşkolsun he.abı benım racing motorum yokki.Nerden biliyim.tahmın yurutuyorum sadece.150 zat la ben boyle patlamam cunku bu hıza cıkmıyor.:D Allah korusun tabi.

ya sen beni bırak... aşk,meşk!!!! bizi bozar... zaten tipim değilsin:queen::queen::queen::rendeer:

canım kardeşim benim...

bak erdinç kardeşimiz izleyemiyor; ne yapması gerek... sen ona bir çare bul...

bide; yarın saat kaç gibi geleceksiniz?:queen:

erdinç; umarım izlemişsindir...

görkem; açıklama için teşekkürler... çevirince bu sonuç çıkıyor sanırım...

Son düzenleme:
kazayı hatırlıyorum ozamanda bi anlam veremedim anlamadıımdan...adamın dediklerinden..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaslar merhaba.İzleyecegınız videoda , yuksek hızda kaza yapılmasına karsı surucu bakın nasıl sag kalıyor.Acaba orada metrobüs telleri olsaydı ne olurdu.

arkadaşım, neden hep metrobüs telleri.. evet o teller hatalı değil mi.. bizler de hiç kusur yok.. hayatını kaybeden onur arkadaşımdı.. bende bir otomobil ve motosiklet sürücüsü olarak, biraz da olaya objektif yaklaşarak kaza anında minibüsün sol tekerinin akstan koptuğunu gördüm..

yani bariyerlere çarpmadan bir aracın akstan tekerinin kopması hele ki bu bir minibüs ise gerekecek kuvvetin şiddetini hesaplayabilir miyiz acaba? buradaki araçların her ikisinin de 100km/h üzerinde seyir etmesi gerekir demektir..
halbuki her iki araç içinde hız limiti metrobüs telleri hatları boyunca 80km/h max.

önce kusuru kendimizde aramayı bileceğiz.. motosikletli olarak sol şeride geçmemize dürten şey nedir bizi.. duyamadım hız mı?

eğer bu olay normal bariyerlerle gerçekleşseydi o hız ile bariyerlerin yer ile olan bağlantı direkleri ve jilet gibi keskin tepe eğim noktası aynı etkiyi yaratacaktır bizlerde.. halatların yan çarpmada esneme payıyla kırık çıkık tarzı etkilerde darbe şiddetini azaltacağı ise apayrı bir gerçektir..

o yüzden kusurları sürücüler olarak kendimizde arayalım ona buna lanet yağdırmadan evvel..

1-çok kötü olacağı kesin...

2- salak herif... ellerini neden bırakmış? ağır çekimde bariz gözüküyor...
mutlaka sıra dışı birşey olması gerek ki ellerini bıraksın,hemde viraja girerken... üstelik 2 eli havada!!!!!!!!!!

0:48 sn. durdurun daha net görünüyor...
Arkadasim elleri birakmiyor salak dedigin arkadas az once viraji iceriden alirken kafasini carpti carpmanin etkisi ile o hale geldi toparlamaya zamani olmadigi icinde carpti kacinilmaz sonuc yani...sozleride anlamak gerek.zaten cok yuksek suratlerde gidildigi icin bir sinek bile kursun gibi carpar uzerinize cunku sizin hiziniz cok yuksektir...

erdincpolat
http://www.youtube.com/watch?v=vT5ZzdO_ER0

Kazanın oluş nedeni , yarışçının sola virajda kafasını duvara sürtmesi. Isle of Man o kadar tehlikeli ve tempolu bir yarış ki , bu tür en ufak bir hata bile kazaya sebebiyet verebiliyor.

Sorry sen zaten aciklamissin kardesim :D

erdincpolat
http://www.youtube.com/watch?v=vT5ZzdO_ER0

Kazanın oluş nedeni , yarışçının sola virajda kafasını duvara sürtmesi. Isle of Man o kadar tehlikeli ve tempolu bir yarış ki , bu tür en ufak bir hata bile kazaya sebebiyet verebiliyor.

Sorry sen zaten aciklamissin kardesim :D

Son düzenleme:
adam kendini kaybedip mi ellerini bırakıyor
yoksa
gidon un hakimiyetini kaybettiği için gazdan elini çekme gibi hareketmi bu
veya
toparlamak için mi bırakıyor yani bi sürüş tekniği mi

arkadaşım, neden hep metrobüs telleri.. evet o teller hatalı değil mi.. bizler de hiç kusur yok.. hayatını kaybeden onur arkadaşımdı.. bende bir otomobil ve motosiklet sürücüsü olarak, biraz da olaya objektif yaklaşarak kaza anında minibüsün sol tekerinin akstan koptuğunu gördüm..

yani bariyerlere çarpmadan bir aracın akstan tekerinin kopması hele ki bu bir minibüs ise gerekecek kuvvetin şiddetini hesaplayabilir miyiz acaba? buradaki araçların her ikisinin de 100km/h üzerinde seyir etmesi gerekir demektir..
halbuki her iki araç içinde hız limiti metrobüs telleri hatları boyunca 80km/h max.

önce kusuru kendimizde aramayı bileceğiz.. motosikletli olarak sol şeride geçmemize dürten şey nedir bizi.. duyamadım hız mı?

eğer bu olay normal bariyerlerle gerçekleşseydi o hız ile bariyerlerin yer ile olan bağlantı direkleri ve jilet gibi keskin tepe eğim noktası aynı etkiyi yaratacaktır bizlerde.. halatların yan çarpmada esneme payıyla kırık çıkık tarzı etkilerde darbe şiddetini azaltacağı ise apayrı bir gerçektir..

o yüzden kusurları sürücüler olarak kendimizde arayalım ona buna lanet yağdırmadan evvel..

Onuru ne kadar tanıyorsun bilemiyorum ama bende onurun arkadaşıyım. Şimdi motosiklet ve araba kullanan biri olarak diyorum ki motosikletin sol şeritte ne işi var diyen sürücülerden allah bizi korusun. Nasıl bir mantık hala çözebilmiş değilim. Tabiki her araç çeşidini kullanan sürücüler arasında iyi ve kötü sürücüler var ama eğer hız ve kusurdan bahsedeceksen onurun ismini ağzına alma arkadaşım.

videodada bariz belli oluyo kafayı çarptıqı o hızla kafası duvara sürttüyse kıvılcım çıkmıştır kesin:cyclopsan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar