İstanbul-Adapazarı, Adapazarı-İstanbul x 2 Tavsiyeler

Selam arkadaşlar
Yarın sınavlarım için Adapazarı'na Honda Dylan ile gideceğim. Hem Cumartesi, Hemde Pazar sabah gidip akşam döneceğim Toplamda 500-600 km gibi bi yol. Her gün 100 km yaptığım için aslında bu yol benim için çerez niyetine Ancak bu sefer için özel bir durum var

Az önce Dunlop Marka lastik sipariş ettim ve birazdan değişim gerçekleşecek Ayrıca kayışıda Dyco marka biraz daha sıkı bir kayış ile değiştiriyorum. Tekerler yeni olacağı için tutuşu vs nasıl olur ? Kayış yeni olacağı beni nasıl etkiler bunları takar takmaz uzun yola giriyorum. Özellikle Dunlop nasıldır lastik yumaşmıdır sertmidir bilemiyorum. Yola alışana kadar zorluk çeker miyim. Ve yeni kayışı değişmiş motorun ilk kmlerdeki durumu nedir nelere dikkat edilmeli

paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler

Sonuçlar:
--1.gün gidiş geliş--Selam arkadaşlar adapazarı dönüşü hemen yazayım dedim.

Sabahtan lastikleri ve kayışı değiştirdikten sonra yola çıktım. Birden yağmur bastırdı. Lastikler yeni ve rötenajda olmasına karşın harika bir performansı vardı. Virajlara girdiğimde aşırı güven veriyor sanki altımda ss var gibi oldu.

Bugune kadar orjinal lastikleri nasıl kullanmışım hayret gidiş geliş 280km oldu. Yarın aynı yola yine gireceğim. Yeni Dayco kayışın performansına diyecek yok. Aman deymeyin keyfime

Azcık gazla dylan çok güzel kaçıyor. Ancak lastiklerden midir nedr yüksek hızlarda titreşim var gibi geldi. Düz yolda arkamda çanta olmasına karşın 130km/h ye çıkıyor azcık daha açarsam 140'ı görüyorum.

--2.Gün--
Selamlar bugun hava kuruydu ve çok daha rahat ettim. Yol keyifliydi. lastik ve kayış değişimi Dylan'ın perdormansını olumlu yönde etkiledi diyebilirim. Yolda giderken bu motorun 150cc olduğuna inanmak gerçekten güç.

yaklaşık 600km yolun hakkını yine sorunsuz ve ekonomik olarak verdi.
Ortama hızım 110km/h idi ve 53 ytl benzin yaktım.

Fotoğraflar
dsc04742ls4.jpg

dsc04698rb4.jpg

dsc04713ry0.jpg

dsc04744ua4.jpg

Son düzenleme:
geçtiğimiz yaz sık sık gidip geldiğim bir yol.d100 (e-5) karayolunu kullanıyordum ben, birkaç yer hariç yol gayet güzeldi,tabii şimdi kış şartlarında neler olur bilemiyorum, ama bi sorun yaşayacağını sanmam
Hayırlı yolculuklar

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
2 yıl boyunca haftada 2 gün temden Adapazarı-İstanbul gidip gelirdim , dümdüz otoban lastik rodajı icin gayet iyi olur, motoru fazla zorlamassan kayışdada bi sorun cekceğini sanmıyorum Hereke civarında dikkatli git emniyet şeridi yok :)

ilk 200 km lastiklerin üzerindeki kaygan ince tabakayı alır ondan sonra rahat kullanırsın.

Valla Dylan ıle mekanık bır sorun yasayacagıını hıc zannetmıyorum tas gıbı motor Allah kaza bela vermesın yeter :) Iyı yolculuklar...

Deryali selamlar aynı okulda okuyoruz sanırım :) yarın benimde sınavım var orada (Final) , pazar günüde ordayım.
Hangi bölümdesin bir konuşup orada görüşelim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bercesteye uğramayı unutma güzel bi mola iyi gelir :)

bu arada sınavda başarılar.

Son düzenleme:
Sınavda başarılar.. Ayrıca yukarıda da belirtmiş arkadaşım 200 km. yeni lastik için önerilen rodaj mesafesidir. Ben de yeni değiştirdim lastikleri ve ustanın söyledikleri şu: Fazla hızlı gitme, virajlara da çok yatma çünkü yeni lastiklerin üstündeki anten gibi lastik parçacıkları özellikle virajlarda sorun yaşatabilirmiş. Ama zannedersem yolunun üstünde öyle abartı bir viraj da yok. Rahat ol yeter. İyi yolculuklar...

biz 150-Hs yele gidip gelmiştik ö bile hiç bi sorun yaratmamıştı dylan acımaz 2 saatte inersin en kötü koşulda

lastiklerle performans artar bence ve daha güvenli olur ayrıca havanın haftasonu yagmurlu olması bekeniyor
dolayısı ile lastiklerin artısını görürüsün gibime geliyor
ben cbr 125 r ile oldukça gittiğim bir yol..

yol oldukça güzel ve düzgün ama yagmurlu havada görüş ve fren mesafesinide dikate almak gerek...

dikkatli olman dileği ile hayırlı yolculuklar...

CBA

kazsız belasız abi.Yeni lastiklerin ilk 200 km rodah-jı varmış bende duymuştum haberin olsun abi.

2 yıl boyunca haftada 2 gün temden Adapazarı-İstanbul gidip gelirdim , dümdüz otoban lastik rodajı icin gayet iyi olur, motoru fazla zorlamassan kayışdada bi sorun cekceğini sanmıyorum Hereke civarında dikkatli git emniyet şeridi yok :)

Teşekkür ederim dikkat ederim.

Deryali selamlar aynı okulda okuyoruz sanırım :) yarın benimde sınavım var orada (Final) , pazar günüde ordayım.
Hangi bölümdesin bir konuşup orada görüşelim :)

Evet aynı yerdeyiz :) msn'e ekledim seni ama yoksun yarın siyah honda dylan görürsen yanıma uğra sınavdan bi kaç saat önce orada olacağım bekleme salonu ve yemekhanenin orada beklerim üzerimde Kırmızı beyaz Revit Mont var oradan tanı beni :D

bercesteye uğramayı unutma güzel bi mola iyi gelir :)

bu arada sınavda başarılar.

Tamam not ettim sağolasın. Teşekkürler ayrıca.

biz 150-Hs yele gidip gelmiştik ö bile hiç bi sorun yaratmamıştı dylan acımaz 2 saatte inersin en kötü koşulda

Eylüldeki kayıtlar için gitmiştim Son gaz 1 saat sürmüştü. Ayrıca Dylan hakketen sorun yaşatmıyor çok teşekkür ederim Honda'ya Maşallah diyelim Bodrum'a gidip getirdi sorunsuzca...

Sınavda başarılar.. Ayrıca yukarıda da belirtmiş arkadaşım 200 km. yeni lastik için önerilen rodaj mesafesidir. Ben de yeni değiştirdim lastikleri ve ustanın söyledikleri şu: Fazla hızlı gitme, virajlara da çok yatma çünkü yeni lastiklerin üstündeki anten gibi lastik parçacıkları özellikle virajlarda sorun yaşatabilirmiş. Ama zannedersem yolunun üstünde öyle abartı bir viraj da yok. Rahat ol yeter. İyi yolculuklar...

Çok faydalı oldu teşekkür ederim ayrıca cevap yazamadığım tüm arkadaşar ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Evet aynı yerdeyiz :) msn'e ekledim seni ama yoksun yarın siyah honda dylan görürsen yanıma uğra sınavdan bi kaç saat önce orada olacağım bekleme salonu ve yemekhanenin orada beklerim üzerimde Kırmızı beyaz Revit Mont var oradan tanı beni :D

.

Pardon ya eski msn adresim ekledigin şimdi emrmnd@hotmail. i kullanıyorum , burdan konuşalım bu adresi kullanıyom artık kusura bakma :)
Yarın mutlaka görüşürüz, ben yemekhane ve kantinin orada olacagım seni arıyacam:cat:

Son düzenleme:
Yarında kazasız belasız gitmeniz dileğiyle Dylan'da bayağı basıyormuş yahu.

Sağolasın bir ara Dylan'ı test etmeni öneririm. Bahsettiğim hızlara geçici olarak çıkmıyor Örneğin 130km/h da tem de sabitliyorsun. hafif yukarı eğimli yollarda 120'ye düşüyor. Ancak bu şekilde yakıt tüketimi 3.5 litrenin üzerine çıkıyor. Uzun yollarda 100 - 110 şeklinde sabitleyerek gitmek uygun olacaktır.

İyi yol yapmışsın,pazar günü bende biraz turladım :)Sınavlar nasıl geçti peki :)Tekrar gelirsen görüşelim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar