Cosmos belgeselinde 14,5 milyar yıl içerisinde, yani kainatın yaratılmasından itibaren, insanlığın bu süre zarfı içerisinde nerede yer aldığını, ne kadarlık bir zaman aralığı işgal ettiğini anlayabilmek için,
14,5 milyar yılı tam 365 güne bölmüşler; aylara ve günlere bölmüşler.
İnsanlık tarihi bu süre zarfının 31 Aralık gecesinin saat 23:59' u ile 00:00 arasındaki küçücük zaman aralığını işgal ediyor.
Onda da denk geldiğim zamana bakıyorum da nasıl bir kısmet varmış bende diyorum ama şükürsüz de değilim.Hep şükrediyorum fakat hırsızın, çocuk istismarcısı ve tecavüzcüsünün, din istismarcısının, sömürgecisinin, yetim hakkı yiyerek lüks içinde yaşadığı halde mazlum edebiyatı yapanın hep karşısında olmaya devam edeceğim.
BAHAR BU ÜLKEYE HİÇ GİTMEMEK ADINA GELECEK İNŞALLAH.
İnşallah.
Geliyir, gidiyor, yine geliyor. Şükür etmek gerek. Herşey bir döngü içinde. Rabbimiz bizi böyle yatarmışki, kötülüğü gördükce, iyiliğin değerini anlayalım.
14.5 milyar yıl günümüzdeki bikgi ve imkanla hesapllanabilinen bir değer. Yarın, merkezi testip edilememiş cosmos bir katman olarak tespit edilirse, o zaman 14.5'i bir 7 ile daha çarparlar..

Hala, yerçekimini, kütle çekimi diye açıklamaya çalışılıyor. Yani, çekim=çekim diyor, mantıklı bir açıklama veya sebep bilen varsa buyursun.
Şahsen, kütle vakum, vakum kütle ile yer değiştiriyor, diye düşünüyoirum. Ama, başka bir boyutta. Çok şükür, herşey bir döngü içinde.
Tez, tez, tezler, geceleri geveler.
Gerçek şuki, sabahları özler.
Bir lokma nimet, bir bardak çayla,
Yeni güne şükreder.