Is veren biri olarak Turkiyede isci calistirmak cok ciddi bir sorumluluk bana gore, o iscinin tum sorumlulugunu aliyorsunuz. Her ay maasini yatirmali , sosyal imkanlarini saglamalisiniz. Hak ettigi maasi ve izinleri vermelisiniz.
Devlet isci basina essek yuku ile vergi aliyor. O kadar paraya verdigi saglik hizmeti sefil durumda. Paranin yarisina ozel sigortalar cok daha iyi sigorta hizmeti veriyor.
Kimse bu yada gecmis hukumetleri de korumasin. Hepsi ayni. Ortada bir goruntu var birde goturulenler. Benzinin , arabanin, gumrugun vergisi derken . Ticaret sacmalik boyutunda.Daha mali satmadan devlet ulkeye soktugunuz ham malzemenin vergisini pesin pesin istiyor. Hileler , sikeler, ihalede duzanbazliklar halen devam ediyor. Her hukumet kendi yandaslarini tasiyor, goz yumuyor.
Aci gercek ise iscinin ta kendisinde gorunuyor.
Iscinin sosyal haklarinin olmamasi , degersiz olusu insanlari degersiz bir kole gibi gosteriyor.
Milletin iscinin vekilinin hem dokunulmazligi var hemde cuvalla maas aliyor. Gostermelik bir vekillik bu bence, beni kimsenin boyle temsil etmesini istemem sahsen. Isci gibi alsin 800 tl maas, hor gorulsun, hastanede somurulsun.Is gorusmesinde lutuf eder gibi maas onersinler. O zaman gelsin beni temsil etsin.