gazoz kapayla güzel bi çizik at bide tekeri şişle bak bakalım koyabiliyorlarmı :thumleft: aman diyim şişlerken yakalanma cezası var
yasadiginiz olay can sikici. ama burada ki cehalet iceren yorumlara uyup kesinlikle arabaya zarar vermeyin.
1 vatandas ile yuz yuze gorusun.
2 araba park edilen yere arkadasin onerdigi gibi duba koyun yonetici ile gorusup.
3 cikar yok kalmiyorsa araci cektirin.
araca zarar verip hakliyken haksiz duruma dusmeyin.
siz araca zarar verin, o sizin motoru yaksin, siz onu dovun, o sizi vursun. boyle bir mantik yok.
lutfen sag duyunuzu kaybetmeyin. iyi aksamlar.
Daha geçen gün arkadaşımın arabasının lastiklerini akşam bıraktığı yerde parçalamışlar. SEbep ne? garaj önü değil, herhangi bir park yeri yasağı yok, bildiğiniz yol, yapan adam muhtemelen ordaki dükkanın sahibi, daha önce de dükkanın hizasına park eden insanlarla kavga etmiş. İyi de orası park yeri değil, allahın yolu, senin tapulu malın mı be arkadaş diyenler olmuş, sabaha onların da lastikleri parçalanmış.
Şimdi yukarda yazdığım adam gibi öküz olmak istemediğinizi düşünüyorum. Evet doğrudur bizim millet biraz öküzdür, o yüzden kibarlıktan anlamaz. O yüzdendir ki arabaya zarar verirsen muhtemelen bir daha oraya park etmeyecektir ama bu senin başını daha da fazla belaya sokabilir, onun arkadaşı gelip senin motoruna zarar verebilir, kavga edersiniz, o sana vurur sen ona falan filan mevzu böyle uzayıp gidebilir.
Bunun yerine daha medeni yolları denemek lazım, olmadı en fazla lastiğini indirebilirsin, unutma ki aynı şeyleri yarın birgün senin arabana ya da motoruna da yapabilirler. Eğer sadece motor parkediliyorsa, önüne arkadaşların dediği gibi kaldırması zor olan ağırlıklar koyabilirsin, sen hertürlü aradan geçersin ama araba geçemez mesela.
Bu medeni davranıştan uzaklaşmana hak verebileceğim tek olay bazı arkadaşların bahsettiği gibi acil hasta götürme durumu olabilir. Benim başıma gelse ben de arabayı ite ite ordan çıkarırdım muhtemelen, bütün cam ayna ne varsa da indirebilirdim o sinirle ama yine de doğru bir olay değil.
Asarım keserim diyen arkadaşlar, yarin bigün beş dakkalığına da olsa arabanızı başka bir arabanın önüne parkettiğinizde size de böyle yapıldığını düşünün. Hak verir miydiniz?
Yine araca zarar vermeden yapabileceğiniz bir iğrençlik daha var ki onu ben en sona saklarım geneldeAracın kaput üzerindeki havalandırma ızgaralarının üzerine, yanı genelde sileceklerin alt hizasında olan ızgaralardan bahsediyorum, yumurta kırın, o yumurtanın bir kısmı şansınız varsa araç iç havalandırma girişlerine denk gelir ve öyle güzel kokar ki insanı araba kullanmaktan soğutur o derece, o kokudan da uzun süre kurtulamaz. Sonuçta aracına zarar vermeden başını çok ağrıtmış olursunuz
![]()