ismini hak eden sokak

Bundan 4-5 yıl önce arkadaş ile eminönünde oturuyoruz. Eskilerden beri 582 defa anlattığı bi hikayeyi anlattı.
- Şu karşıda(fındıkzade yi gösteriyor) tepede bir cami var. Bi film izlemiştim imamın biri orada görev yapıyor başından geçen olayları anlatıyor. Ama manzarası süperdi.
Tamam lan dedim kafamı yedin aynı hikaye aynı hikaye kalk gidiyoruz. Bu yeri bulmaya.

Ve yürüyerek gittik fındıkzadeye orada bi akbank vardı galiba onun oradaki merdivenlerden girdik yürüyoruz.
Sürekli daracık yerlerden geçiyoruz. Dar yerler bitti bir sokağa çıktık.
Sokağı tırmanmayabaşladık allahım yarabbim bu nasıl dik ve bitmez bir sokaktır.
Sonunda dayanamadım ve adı ne lan bu sokağın dedim. Kafamı kaldırdığımda sokağın adı yazılı tabelayı gördüm.

http://g1208.hizliresim.com/10/9/bp5y6.jpg

kurguda hata var :) fındıkzada fatih semti fakat tabela beyoğlu.. biraz düzenleme ile anlatılabilicek bir hikaye ama :)

Hikaye gerçektir :)
tophanenin oradaki fındıklı yazacağıma fındıkzade yazmışım.

hikaye gerçektir tamam anladıkta bu merkep kimdir,neden bağırır onu çözemedik....:pl::queen::rendeer:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
hikaye gerçektir tamam anladıkta bu merkep kimdir,neden bağırır onu çözemedik....:pl::queen::rendeer:
Baksana adam bile bağırmış İnsan haliyle.....
Merkep naapsın sırtındaki yükle?..
Sahibi zopayı geçirip durmuştur zavallıya...:mrgreen:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
osmanlıda, bu sokakta merkebine istiap haddinden fazla yük yükleyene ceza kesilirdi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
osmanlıda, bu sokakta merkebine istiap haddinden fazla yük yükleyene ceza kesilirdi

Airbag ve ABS si olmayan merkep bu sokaktan inemezdi... :)
Çıkarken fazlaca bağırdığından, susturucusu olmayan yokuşun başından çevrilirdi...

Mahallenin adina da yeni dikkat ediyorum. "pür telaş hasanefendi mahallesi" :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar