Islak zeminde yapılmaması gerekenler

Vites ufalttıysanız ve motor devriniz yüksekse debriyajı olabildiğince yavaş bırakın.

Viraj içerisinde ani gaz kapatmayın. Motorunuz güçlüyse, önce debriyaj çekin sonra gaz kapatın. (Zaten gaz kapatılmaz da virajda aniden, oldu da acil bir durum oluştu)

Ekmeğini motorsiklet ile kazananları ayrı tutuyorum.

Yağmurlu havada motora binmeyin, otobüse binin, minibüse binin, metrobüs'e binin, metro'ya binin varsa arabanıza binin ama yağmurda kullanmayın.
Motorsuz yapamam diyorsanız iklimin sıcak olduğu, az yağmur yağan bir yere taşınma alternatifini gözden geçirin.

Yağışlı havalarda, özellikle cephe yağışlarına neden olan ve yoğun şimşek çakması ile kendini gösteren havalarda, yıldırım çarpmasına maruz kalabileceğinizi unutmayın. Özellikle açık alanlarda otomobildekilerin aksine sizi koruyan bir Faraday kafesinin olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Böyle durumlarda ağaç altlarından ziyade korunaklı (benzinlik gibi) sığınma alanları tercih edilmelidir.

Aquaplaning: Yerdeki suyun lastiğin altından kaçamaması sonucu lastiğin yol yüzeyinde yüzer hale gelmesi, dolayısıyla kontrolü tamamen kaybetmeniz. Genelde orta veya uzun, gözle görülen veya görülemeyen çukurlarda, dikey kavislerde meydana gelir. Bir kere başıma geldi. Şu dünyada bir çok adrenalinli iş yaptım ama en çok tırstığım olay o oldu. İlk olarak ön ve hemen o anda arka tekerlek yoldan kesildi. 250 kg lık motorun arkası sağdan sola öyle bir sekti ki (bildiğiniz yerden bir miktar yükselerek sekti) inanamadım. Vites düşür, devir yükselt, kilitlenen frenleri aç, seken motoru dengele vs. vs. Bütün bunlar 4-5 saniye içerisinde olup bitti. Allah kimsenin başına vermesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar