Islak zemin için lastik

Motosikleti
Dragstar 650
Merhabalar, scooter için lastik bakıyorum. Önümüz kış hali hazırda yağmurlar var. Benim derdim ıslak zemin için lastik bulmak. Karda buzda lastik bile fayda etmediğinden dolayı baktığım lastikler arasında kararsız kaldım.

- Pirelli angel Scooter
- Michelin city grip 2
- Anlas winter grip 2

Yol tutuşu ve ıslak zemin olarak hangi lastiği önerirsiniz.

*Burada olmayan lastik tavsiyelerine açığı.

Anlas Winter serisi Türkiye'den daha çok Doğu Avrupa'da satılıyormuş , gördüğüm tüm kurye motorlarında da takılı adamlar yağmurda rahmetli Colin McRae gibi gidiyorlar :D

Anlas Winter serisi Türkiye'den daha çok Doğu Avrupa'da satılıyormuş , gördüğüm tüm kurye motorlarında da takılı adamlar yağmurda rahmetli Colin McRae gibi gidiyorlar :D

Bende wg2 taktırmayı çok düşündüm sırf yol tutuşundan dolayı ama sıcak havada çabuk dağılıyor muş. İstanbulda da hava soğumuyor artık. Öyle kaldı düşüncem

Islak zemin için konuşacak olursak; Pirelli Angel City kullandım, önermem.
Winter Grip 2 'yi tek geçerim.

Bende wg2 taktırmayı çok düşündüm sırf yol tutuşundan dolayı ama sıcak havada çabuk dağılıyor muş. İstanbulda da hava soğumuyor artık. Öyle kaldı düşüncem

"Kış uyumlu" lastikler böyledir. Otomobilden farklı bir silika sınıflandırması var mıdır bilmiyorum ama 7 dereceden itibaren normal hamurlar artık iş göremezler. Kış uyumlu lastikler de 10 derece üstünde zorlanmaya ve dağılmaya başlar - hoş bunu aşanlar oldu, Continental'in TS850-870 kış lastikleri ciddi ciddi 20 derecelere kadar kendini tutabiliyor. Günlük aktif bir motosiklet kullanımım varsa Aralık-Mart döneminde yine Winter Grip iyi olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------

Abi o lastikten değil, onlara slick de versen öyle giderler :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben xmax'da üzerinde gelen michelin city grip'lerle ıslak zeminde huzursuz hissediyordum, city grip 2'lerle değiştirince çok farketti. Tekrar yeni lastik alacak olsam city grip 2 alırdım yine.

"Kış uyumlu" lastikler böyledir. Otomobilden farklı bir silika sınıflandırması var mıdır bilmiyorum ama 7 dereceden itibaren normal hamurlar artık iş göremezler. Kış uyumlu lastikler de 10 derece üstünde zorlanmaya ve dağılmaya başlar - hoş bunu aşanlar oldu, Continental'in TS850-870 kış lastikleri ciddi ciddi 20 derecelere kadar kendini tutabiliyor. Günlük aktif bir motosiklet kullanımım varsa Aralık-Mart döneminde yine Winter Grip iyi olabilir.

İşte bu yüzden fikrim askıda kaldı. Motor hayatımın çoğu yaz ve hafif soğuk havalara kadar. Bu yüzden yeni lastik alırsam mitas mc 50 düşünüyorum

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kışlık lastikleri sadece kış mevsiminde kullanırsanız epey bir süre dayanıyorlar. Anlas Winter Grip Plus kullanmıştım bir kış sezonunda Sym Wolfümde. İzmirde yaşıyorum buranın yağmur ve nispeten soğuk havasında harika yol tutuşu vardı.

Motosikleti
Dragstar 650
Kurye camiası anlas winter grip 2 'yi öneriyor. Angel scooter kullananlara soruyorum karda buzda sürmeyeceksen ıslak zeminde ideal, almışken lastik ölene kadar yaz kış kullanırsın diyorlar. City grip 2 'yi öneren görmedim. Kendimde trendyol go kuryesiyim. New Light kullanıyorum. O motora da pirelli alma boşuna diyen var. Bana göre çok yanlış bir düşünce. Galiba pirelli alıp bu sezon denerim.

Motosikleti
Hero Dash 125
Xmax için geçtiğimiz günlerde ben de tavsiye istemiştim. İzmir'de kullanmak için Pirelli Angel Scooter aldım, taktırdım. İzmir'de 3-4 ay kış diyebiliriz ve kar buz gibi durumlar pek yaşanmıyor. Sadece yağmur ve soğuk hava durumları ile karşılaşıyoruz. Dün lastikleri yağmurda kullandım. Lastikleri hem deneyimlemek, hem de farklı durumlardaki tepkilerini ölçmek için viraja sert girişler, kendi limitlerim dahilinde yatırabildiğim kadar yatırmalar, yoldaki çukurlardan sert kaçış manevrası ile kaçmalarla boş yollarda komik görünmüşümdür.

Angel Scooter'lar bana güven verdi. Seçimimden memnunum. Kara kış sayılabilecek bir bölgede yaşamıyorsam ben yaz ve kış farklı lastik kullanmazdım. Sökme takma için İzmir Motolastik 500tl para aldı. Yaz ve kış 2 defa bu işlemi yaptırsam yılda bin tl lastik değişimine verilecek ve 2 takım lastik satın almak gerçekten büyük bir masraf olacaktır.

Ön ve arka lastiğin desen görsellerini de ekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar