Islak yolda kaza

Merhabalar yaklaşık 1 yıllık motor tecrübesi olan genç bir kardeşinizim.Maalesef dün öğle saatlerinde hava yağışlıyken talihsiz bir olay yaşadım Ataşehir-Kadıköy istikametinde sürüş esnasında D100 yolunda şerit değiştirirken şerit çizgisinin üstüne denk geldiğim esnada motor altımdan bir anda kaydı motor ve ben de ayrı ayrı sürüklendik hızım 80-90 civarıydı çok şükür ne bende ne motorda pek bir şey yok.İstanbul yollarında yaklaşık 2 aydır sürüyorum bundan önce genelde hep küçük şehirde oradan oraya giderdim o yüzden D100 gibi yollarda hiç tecrübem olmadı.Sürekli bu yolu kullandığımdan şerit çizgilerinin çizgi değil adeta bir tümsek olduğunu sürüşlerimde fark etmiştim hatta zaman zaman üstünden geçmek zorunda kaldığımda motoru sallaması beni tedirgin ediyordu.Motorum 250SR maalesef üstünde CST lastikler var bu da tedirginliğimi daha da arttırıyordu.Hatırladığıma göre kaza esnasında vitesle oynamadım veya sert frenleme yapmadım ön fren kullanmadım sadece kontrollü şekilde gazı açıyordum ki sakin bir sürüş yapıyordum.Merak ettiğim şey kazanın sebepleri belki şunu şunu yapmışsındır o sebeple olmuştur diyebilirsiniz çünkü tam net hatırlamıyorum onun dışında daha iyi bir lastiğim olsaydı bu olayın yaşanmama garantisi olur muydu?biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim.

Motosikleti
Motorsuz
Hava yağışlıyken yer zaten jilet gibi oluyor, üstüne beyaz çizgiler normalde de tutuşu azaltıyor üstünden geçerken motoru yalpalatıyor. Birde hızım 80-90 diyorsun CST lastik + tecrübe eksikliğin ile bu hızlarda giderken içgüdüsel olarak biraz yavaşlaman gerektiğini hissetmiş olman gerekirdi.

8 bin kmdeki mitas lastikler ön fren yaparken azıcık kızakladı diye lastikçiye sürdüm direkt bunlar eskidi diye. Gençler nasıl canını emanet ediyor o kalas lastiklere anlamak imkansız. Bu zıkkımı sürüyorsanız düzgün lastik takacaksınız bunun bahanesi olamaz. Takmazsanız da böyle can sıkıcı durumlara maruz kalırsınız. O lastikler değişmediği sürece daha çok düşer, yaralanırsınız. Kaliteli lastik şerit çizgisinde kolay kolay kaymaz.

Motosikleti
Triumph Trident 660
8 bin kmdeki mitas lastikler ön fren yaparken azıcık kızakladı diye lastikçiye sürdüm direkt bunlar eskidi diye. Gençler nasıl canını emanet ediyor o kalas lastiklere anlamak imkansız. Bu zıkkımı sürüyorsanız düzgün lastik takacaksınız bunun bahanesi olamaz. Takmazsanız da böyle can sıkıcı durumlara maruz kalırsınız. O lastikler değişmediği sürece daha çok düşer, yaralanırsınız. Kaliteli lastik şerit çizgisinde kolay kolay kaymaz.
Aslında sorun biz gençlerde mi düsünmek lazım, zaten kıt kanaat biriktirdiğimiz taksidiyle aldığımız şeye düşük maliyet için dandik lastiklerle getiriyorlar.
Motosikletin parası,sigortası,belki kasko +lastik çıktı başımıza

Motosikleti
D400
Önceki actıgın konuyu da düşünürsek kavşaklarda ve yağmurlu havada araç kullanma dostum =)

gecmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Yaklaşık 2-2,5 ay önce motosiklet ile İstanbul seyahatim olmuştu. Yollarında beni tedirgin eden daha önce başka şehirlerde rastlamadığım şerit çizgisi kullanılıyor. Tahminimce 1 santimetre belki daha fazla yükseklikte yapılmış. Kenarları da üzerinden geçile geçile tıraşlanmış olduğundan hafif ovallik var. İstanbul'da bulunduğum zamanlarda bu çizgilerin üzerinden geçerken motosikletin dengesini bozuluyordu. Başka şehirlerde böyle şeye şahit olmadım. Aynı çizgi üstüne defalarca çizgi çizebilmek de ayrı başarı.
Hem yağmur hem gereğinden yüksek yol çizgileri dengenizi bozmuş. Bence en büyük etken çizgilerin dengesizliği. Lastiklerin tutuşu daha sonra gelir.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
İstanbulda Kuzey Marmara Otoyolu hariç tüm yollar bozuk. O yüzden temkinli gitmek lazım...
Ve ÖzenHoca haklı, şerit çizglilerinde yükseklik var üstünde geçince motorun kıçı başı ayrı oynuyor :)

Aslında sorun biz gençlerde mi düsünmek lazım, zaten kıt kanaat biriktirdiğimiz taksidiyle aldığımız şeye düşük maliyet için dandik lastiklerle getiriyorlar.
Motosikletin parası,sigortası,belki kasko +lastik çıktı başımıza
Devlet hırsız diye sizin canınızın kıymeti yok mu? Lastiğe para vermeyip kaza yapınca daha mı az masraf oluyor? Kazada sakat kalma ihtimalini söylemiyorum bile. Ayrıca kimse kendini kandırmasın gençler lastiği gereksiz masraf olarak görüyorlar, ekonomik sıkıntıları olmasa da lastiğe para vermezler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Devlet hırsız diye sizin canınızın kıymeti yok mu? Lastiğe para vermeyip kaza yapınca daha mı az masraf oluyor? Kazada sakat kalma ihtimalini söylemiyorum bile. Ayrıca kimse kendini kandırmasın gençler lastiği gereksiz masraf olarak görüyorlar, ekonomik sıkıntıları olmasa da lastiğe para vermezler.
ben de 1 seneden fazla stok lastikle gezmiştim insanların karnı açken önceliği lastik olmuyor

Lan gören de zengin piçi sanacak beni. Ben de fakirim ama 2 ay ortamlara akmayıp lastiğe para ayırıyorum. Gerçi genel olarak da ortamlarda işim yok.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Lan gören de zengin piçi sanacak beni. Ben de fakirim ama 2 ay ortamlara akmayıp lastiğe para ayırıyorum. Gerçi genel olarak da ortamlarda işim yok.
Benim sitemim daha dandik lastik ile satmaları arabalarda var mı böyle bir şey yok sıfır lastik dururken gidip tekrar lastik alacam niye naylon diye

Motosikleti
D400

bende aldıgım herşeyi 12 taksite bölüp vade farkı ödüyorum fakirlikten :D

Motosikleti
Yok
Dükkanda beraber çalıştığımız arkadaşım 40-41 senelik şoför. Bilinçli ve sakin kullanır her zaman.

Bu 40-41 sene zarfında üç tane küçük kazası var (otomobille), üçü de yağmurlu havada.

İkisinde kendi otomobiline çarpmışlar, birinde de kendi kaymış ve çelik bariyerlere çarpmış.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhabalar yaklaşık 1 yıllık motor tecrübesi olan genç bir kardeşinizim.Maalesef dün öğle saatlerinde hava yağışlıyken talihsiz bir olay yaşadım Ataşehir-Kadıköy istikametinde sürüş esnasında D100 yolunda şerit değiştirirken şerit çizgisinin üstüne denk geldiğim esnada motor altımdan bir anda kaydı motor ve ben de ayrı ayrı sürüklendik hızım 80-90 civarıydı çok şükür ne bende ne motorda pek bir şey yok.İstanbul yollarında yaklaşık 2 aydır sürüyorum bundan önce genelde hep küçük şehirde oradan oraya giderdim o yüzden D100 gibi yollarda hiç tecrübem olmadı.Sürekli bu yolu kullandığımdan şerit çizgilerinin çizgi değil adeta bir tümsek olduğunu sürüşlerimde fark etmiştim hatta zaman zaman üstünden geçmek zorunda kaldığımda motoru sallaması beni tedirgin ediyordu.Motorum 250SR maalesef üstünde CST lastikler var bu da tedirginliğimi daha da arttırıyordu.Hatırladığıma göre kaza esnasında vitesle oynamadım veya sert frenleme yapmadım ön fren kullanmadım sadece kontrollü şekilde gazı açıyordum ki sakin bir sürüş yapıyordum.Merak ettiğim şey kazanın sebepleri belki şunu şunu yapmışsındır o sebeple olmuştur diyebilirsiniz çünkü tam net hatırlamıyorum onun dışında daha iyi bir lastiğim olsaydı bu olayın yaşanmama garantisi olur muydu?biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. Islak zemin, nispeten soğuk lastikler ve yol, iyice kayganlaşan boyalı ve tümsek çizgiler başlıca sebepler. Gaz kolunu, frenleri ve özellikle yön değiştirmeleri çok yumuşak ve dikkatli yapmak gerekiyor. Bir de eğer yoksa kış mevsimi için yağmurda soğukta daha iyi tutuşu olan Anlas Winter Grip 2 gibi lastik edinin.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
(y)

Maalesef maddi kaygılar/imkansızlıklar vb nedenlerden ötürü lastik değişimini önemsemeyebiliyor bir çok insan.
Hatta şöyle bir düşüncem de var; bir çoğumuz aynı zamanda otomobil de kullandığımız ve dört tekerin dengesine alıştığımız için araçtaki "kabak" lastikleri önemsemediğimiz gibi motosikletteki lastiklerin aşınmasını da önemsemiyoruz sanki.
Motosiklette en önemli şeyin lastik olduğunu unutuyoruz. Lastik işi şansa bırakılamayacak ve ihmal edilemeyecek derecede önemlidir, önce bunu kafamıza kazımak gerekir.
Geçmişler olsun kardeşim...beteri yaşanmasın hiçbirimiz için.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ben de 1 seneden fazla stok lastikle gezmiştim insanların karnı açken önceliği lastik olmuyor
ben de vstromu alınca üzerinde dişleri düzgün, az km yapmış ama süre yüzünden artık bitmiş 5 yılı geçmiş lastiklerle bir sezon sürdüm, parayı denkleştirdim yaz bitti, kışın sürmeye korktum sonra baharda istanbula gidip yeni lasitk alınca rahat ettim. Bazen saçma şekilde maddi durum olmayabiliyor. Motoru Nisan sonu aldım, Ekim sonuna kadar param yoktu çünkü elime geçen fazla parayı motoru aldığı arkadaşa gönderiyodum bir an önce ödeyeyim bitsin diye çünkü satan kardeşimiz "abi ne zaman ne şekilde ödersen öde demişti", racon en çabuk şekilde ödeyip bitirmek olur böyle durumda.

BU forum üyelerinin kaç tanesi sigara içiyor çok merak ediyorum. İstediğim motoru, lastiği yada ekipmanı alamıyorum diyenlerin kaç tanesi sigaraya para verip hem kendini zehirliyor hem de istediği hedeflerine ulaşamıyor?
Hatta anket yapalım, oranları merak ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar