- Konu Yazar
Merhabalar yaklaşık 1 yıllık motor tecrübesi olan genç bir kardeşinizim.Maalesef dün öğle saatlerinde hava yağışlıyken talihsiz bir olay yaşadım Ataşehir-Kadıköy istikametinde sürüş esnasında D100 yolunda şerit değiştirirken şerit çizgisinin üstüne denk geldiğim esnada motor altımdan bir anda kaydı motor ve ben de ayrı ayrı sürüklendik hızım 80-90 civarıydı çok şükür ne bende ne motorda pek bir şey yok.İstanbul yollarında yaklaşık 2 aydır sürüyorum bundan önce genelde hep küçük şehirde oradan oraya giderdim o yüzden D100 gibi yollarda hiç tecrübem olmadı.Sürekli bu yolu kullandığımdan şerit çizgilerinin çizgi değil adeta bir tümsek olduğunu sürüşlerimde fark etmiştim hatta zaman zaman üstünden geçmek zorunda kaldığımda motoru sallaması beni tedirgin ediyordu.Motorum 250SR maalesef üstünde CST lastikler var bu da tedirginliğimi daha da arttırıyordu.Hatırladığıma göre kaza esnasında vitesle oynamadım veya sert frenleme yapmadım ön fren kullanmadım sadece kontrollü şekilde gazı açıyordum ki sakin bir sürüş yapıyordum.Merak ettiğim şey kazanın sebepleri belki şunu şunu yapmışsındır o sebeple olmuştur diyebilirsiniz çünkü tam net hatırlamıyorum onun dışında daha iyi bir lastiğim olsaydı bu olayın yaşanmama garantisi olur muydu?biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim.